Jump to content
IGNORED

Kriza banaka u Srbiji - zatvaranje filijala, otpuštanja..

ajgor

Recommended Posts

Posted

Da li se nedospele obaveze u aplikacijama prikazuju uvećane za neki iznos? :unsure:
Kupih nešto za 400 evra intesinom internet karticom.

I sms potvrda mi stigla na 400. U aplikaciji stoji kao nedospela obaveza 428 evra. 

Posted
1 hour ago, mraki said:

Da li se nedospele obaveze u aplikacijama prikazuju uvećane za neki iznos? :unsure:
Kupih nešto za 400 evra intesinom internet karticom.

I sms potvrda mi stigla na 400. U aplikaciji stoji kao nedospela obaveza 428 evra. 

I meni se slicno desava. To je valjda rezervisana cifra a posle 2-3 dana ce ti se pokazati tacna. Ne znam zasto.

• +1 1
Posted

Ajtijevci, posebno vi što radite za banke, čini mi se da je @radisa prava adresa:

Šta se dešava sa bankarskim sistemima, pa nešto što je do pre godinu-dve trajalo 3-5 radnih dana (storniranje predautorizacije), sada traje mesec dana?

Pričao sam sa kolegama iz ostalih firmi, svi su potpuno zatrpani žalbama o povratu sredstava na račun. Ovo nam se nekada dešavalo samo na karticama ruskih i australijskih banki/banaka, sada svima redom.

Posted

Ja sam iz banke otisao pre 12 godina...  :)

Ono sto onako anegdotalno znam oko bankarskih sistema u srbalja da su banke napustale svoje interne razvoje i kupovale gotova resenja koja su cesto bila bas losa... Pa su to budzili i prilagodjavali, sto nije ispadalo bas najbolje u svakoj situaciji...

• +1 1
  • Hvala 1
  • 4 weeks later...
Posted

jel ima neko danas mozda problem sa nlb bankom?

koriscenjem njihove aplikacije/kartice?

Posted

Meni je danas pos odbio karticu 2x, zeni nije. Nisam posle proveravao.

Posted

Ahaha sad su obe neuspesne transakcije prosle iako su bile neuspesne. Kakav raspad.

• 1 month later...
Posted

Da li jos neko ima problema sa Raiffeisen aplikacijom danas? nekoliko placanja od jutros se uopste ne pojavljuju ni na eBanking platformi, ni na aplikaciji.

Posted

Kad već spomenu Raiffeisen, da li neko korisrin njihov iRačun? 

Meni to deluje kao dobra opcija za otvoriti i prebacivati novac namenski za online kupovinu. 

• 5 weeks later...
Posted

Jel ima jos neko danas problema sa koriscenjem intesa mobi aplikacije ili sam samo ja srecnik?

Posted
7 minutes ago, Shan Jan said:

Jel ima jos neko danas problema sa koriscenjem intesa mobi aplikacije ili sam samo ja srecnik?

Koje probleme imas?

Ja se sad ulogovah OK, i koliko vidim, sve radi.... (iOS)

• +1 1
  • Tužno 1
Posted

@jms_uk izgleda je ipak bilo do mene, jedan restart telefona sredio.

• +1 1
Posted
On 4. 10. 2024. at 23:22, smooth.Op said:

Kad već spomenu Raiffeisen, da li neko korisrin njihov iRačun? 

Meni to deluje kao dobra opcija za otvoriti i prebacivati novac namenski za online kupovinu. 

Ja imam njihov iRacun sa virtuelnom karticom, dobra je stvar za online kupovinu, paypal, wallet-e razne, za placanje spotify, clouds i sl. Ja sam npr vezala i naplatu putarina kroz Grcku na tu karticu. Na racunu drzim oko 2k za ove rekurentne naplate, a dodatno uplacujem samo onoliko koliko ocekujem da bude neka veca potrosnja.

Odrzavanje racuna se ne placa, iako se taj racun moze dati za bilo kakve uplate i isplate sa njega

• Hvala 1
Posted

Ja isto tako koristim iRačun. Pošto dobiješ i fizičke i "virtuelne" kartice, mogu i plaćanja u radnji, moja žena tako radi, platu prebacuje na svoj račun i posle koristi Dina karticu. 

• +1 1
Posted

Jel ima NLB/Komercijalna, neki tako odvojeni racun za free, za internet placanja i te "rizicne" operacije, da ne ostavljam bas glavni racun na internetu ?