aram Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 Predviđanja klime za 2050-u godinu. Crvena tačka znači da bilo kakav fizički napor kod zdrave osobe u outdoor aktivnostima dovodi do ozbiljnog oštećenja zdravlja ili smrti. Indija će tada imati preko dve milijarde stanovnika koji će krenuti put Evrope. I nema te sile koja će ih zaustaviti.
vememah Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 (edited) To isto sa izvorom, legendom skale i linkom na prateći članak. Kontekst: Quote Most of the world’s cities will be unable to host the [Olympic] Games during summer in the coming decades as they blow past the threshold of safe humid heat, according to a CNN analysis of data from CarbonPlan, a climate science and analytics-focused nonprofit group. https://edition.cnn.com/2024/08/11/climate/olympics-cities-extreme-heat/index.html O toj grupi CarbonPlan ne postoji članak na Vikipediji, tako da bih ipak sa dosta velikom zadrškom uzeo izvesnost njihovih tvrdnji. Edited December 29, 2024 by vememah 1 1
duda Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 Što bi išli ka Evropi, kad im je bliže da se pomere malo severno ? I da, otkud ovoliko vreline u Evropi? Zar ne usporava golfska struja zbog topljenja leda na severnom polu, a kad stane golfska struja, onda sledi ledeno doba u Evropi.
aram Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 7 minutes ago, duda said: Što bi išli ka Evropi, kad im je bliže da se pomere malo severno ? pa koji će moj u Kini, dizvineš? i da, ako Golfska stane, sledi ledeno doba u Evropi neko vreme, ali onda sledi ekspres lonac.
duda Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 1 minute ago, aram said: pa koji će moj u Kini, dizvineš? Eh, kako se stvari kreću, biće 2050 više smisla da se ide u Kinu
Filozof manijak Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 6 minutes ago, aram said: pa koji će moj u Kini, dizvineš? i da, ako Golfska stane, sledi ledeno doba u Evropi neko vreme, ali onda sledi ekspres lonac. Nek idu u Kanadi, kuj će moj u Jevropu, isto će im se vata 1
aram Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 4 minutes ago, duda said: Eh, kako se stvari kreću, biće 2050 više smisla da se ide u Kinu Pa mož biti, ali onih par milijardi u Kini ih neće baš dobrodošlicom dočekati, a treba nekako i preći preko Himalaja. Ovamo pregaze Pakistan, Iran i Tursku i eto ih u Evropi. Just now, Filozof manijak said: Nek idu u Kanadi, kuj će moj u Jevropu, isto će im se vata Da plivaju?
Filozof manijak Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 (edited) Ima avijoni, kamijoni. Neće valjda peške od Indije do Jevrope? Mnogo je, i za one lebdeće fakire PS: ako pogledamo malo bolje mapu, videćemo da je Evropa sva tačkastocrvena, pa i ne vidim neki benefit prelaska iz tiganja u tavu. Edited December 29, 2024 by Filozof manijak 1
aram Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 12 minutes ago, Filozof manijak said: Neće valjda peške pa uglavnom hoće 1
Radoye Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 44 minutes ago, duda said: Što bi išli ka Evropi, kad im je bliže da se pomere malo severno ? Tacke obelezavaju gradove. To belo ne znaci da tamo temperature nece biti nesnosne nego da nema gradova, pogledaj sever Afrike tamo gde je Sahara - crvene tacke su i iznad i ispod, ne prekida se toplota magicno izmedju ta dva. Ovo belo u Kini je pustinja Gobi. 2
duda Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 Fala @Radoye, glupa sam . Još se ja mislim, gle kako će lepo da bude u Africi, haha 😂 😂 😂
Shan Jan Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 Kakva Evropa, ima da bude stampedo ka Sibiru. Odo da investiram u nekretnine u Sjenici.
Radoye Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 3 hours ago, Shan Jan said: Kakva Evropa, ima da bude stampedo ka Sibiru. Odo da investiram u nekretnine u Sjenici. Sibir ce da gori kao sto vec par godina svaki leto gore sume na severu Kanade. Nema beganje, jebali smo jeza u ledja. 1
Recommended Posts