Jump to content

Globalno zagrevanje

Featured Replies

• 1 month later...

Predviđanja klime za 2050-u godinu. Crvena tačka znači da bilo kakav fizički napor kod zdrave osobe u outdoor aktivnostima dovodi do ozbiljnog oštećenja zdravlja ili smrti. Indija će tada imati preko dve milijarde stanovnika koji će krenuti put Evrope. I nema te sile koja će ih zaustaviti.
2050.jpg.520c492ca46e736d37d3c3f3385b7d38.jpg

To isto sa izvorom, legendom skale i linkom na prateći članak.

Tgsn2H6.png 

Kontekst:

Most of the world’s cities will be unable to host the [Olympic] Games during summer in the coming decades as they blow past the threshold of safe humid heat, according to a CNN analysis of data from CarbonPlan, a climate science and analytics-focused nonprofit group.

https://edition.cnn.com/2024/08/11/climate/olympics-cities-extreme-heat/index.html

O toj grupi CarbonPlan ne postoji članak na Vikipediji, tako da bih ipak sa dosta velikom zadrškom uzeo izvesnost njihovih tvrdnji.

Edited by vememah

Što bi išli ka Evropi, kad im je bliže da se pomere malo severno ?

I da, otkud ovoliko vreline u Evropi?

Zar ne usporava golfska struja zbog topljenja leda na severnom polu, a kad stane golfska struja, onda sledi ledeno doba u Evropi.

7 minutes ago, duda said:

pa koji će moj u Kini, dizvineš?
i da, ako Golfska stane, sledi ledeno doba u Evropi neko vreme, ali onda sledi ekspres lonac.

1 minute ago, aram said:

Eh, kako se stvari kreću, biće 2050 više smisla da se ide u Kinu :D

6 minutes ago, aram said:

i da, ako Golfska stane, sledi ledeno doba u Evropi neko vreme, ali onda sledi ekspres lonac.

Nek idu u Kanadi, kuj će moj u Jevropu, isto će im se vata

4 minutes ago, duda said:

Eh, kako se stvari kreću, biće 2050 više smisla da se ide u Kinu :D

Pa mož biti, ali onih par milijardi u Kini ih neće baš dobrodošlicom dočekati, a treba nekako i preći preko Himalaja. Ovamo pregaze Pakistan, Iran i Tursku i eto ih u Evropi.

Just now, Filozof manijak said:

Nek idu u Kanadi, kuj će moj u Jevropu, isto će im se vata

Da plivaju?

Ima avijoni, kamijoni. Neće valjda peške od Indije do Jevrope?

Mnogo je, i za one lebdeće fakire

PS: ako pogledamo malo bolje mapu, videćemo  da je Evropa sva tačkastocrvena, pa i ne vidim neki benefit prelaska iz tiganja u tavu.

Edited by Filozof manijak

12 minutes ago, Filozof manijak said:

Neće valjda peške

pa uglavnom hoće :sad3:

44 minutes ago, duda said:

Tacke obelezavaju gradove. To belo ne znaci da tamo temperature nece biti nesnosne nego da nema gradova, pogledaj sever Afrike tamo gde je Sahara - crvene tacke su i iznad i ispod, ne prekida se toplota magicno izmedju ta dva. Ovo belo u Kini je pustinja Gobi.

Fala @Radoye, glupa sam :isuse:.

Još se ja mislim, gle kako će lepo da bude u Africi, haha 😂 😂 😂 

Kakva Evropa, ima da bude stampedo ka Sibiru. 

Odo da investiram u nekretnine u Sjenici.

3 hours ago, Shan Jan said:

Kakva Evropa, ima da bude stampedo ka Sibiru. 

Odo da investiram u nekretnine u Sjenici.

Sibir ce da gori kao sto vec par godina svaki leto gore sume na severu Kanade. Nema beganje, jebali smo jeza u ledja.