Lrd Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Ne. Ali, Vajs nema svrhu, ne raspaljuje vatru, društveno je neprimetan (ili ograničen na veoma usku, profilisanu čitalačku publiku: srednja škola, građansko vaspitanje, časovi francuskog, umetničko klizanje i sinhrono plivanje), svodi se na lajk i kao takav treba da završi na deponiji Okej, kapiram donekle. Ali, koliko god hipsterski Vajs prepun proseravanja bio nepotreban™, to je jedna platforma na kojoj se mogu videti ugroženi i potlačeni.
tazza Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 # pomenuti tekst Greška u startu je izgrađivati stav i pisati članak nakon čitanja komentara na netu, ništa drugo i ne bi bio mogući rezultat osim "jebite se, sami ste krivi". Mrzim da koristim pojam malograđanštine, ali i ne znam zašto bi me ona vodila u formulisanju stava. Treba braniti društvo, dok se ne raspadne skroz, a ne naduriti se što su ljudi samoživi i zavoleti sistem. Nema tu emocija, brate, ljudi su krš, ali ljudi su i super, pre svega su ljudi ubijeni u pojam. Hoću da kažem ljude treba razumeti čak i kad su seronje, što se ne može reći za ovaj hardkor okrutni sistem u koji se Srbija strmoglavo uvlači.
MancMellow Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 u redu je kritikovati gradjane jer su oni bespotrebno gluvonijemi jer im je procjena sopstvene pregovaracke snage pogresna. a to je u redu. samo ono uopšte nije zvučalo tako
morgana Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 u tome je i problem teksta, sto sam vec pomenula, cinican je i gubi se poenta.
MancMellow Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Okej, kapiram donekle. Ali, koliko god hipsterski Vajs prepun proseravanja bio nepotreban™, to je jedna platforma na kojoj se mogu videti ugroženi i potlačeni. ma ja sam poslednji koji ce da sere protiv "hipsterizma", veruj mi. jedino...uzrok, posledica, jbg, mora tako.
pacey defender Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 A malo mi je čudna ta funkcija javnog glasila da kritikuje - građane. Moram da priznam da mi je to nov koncept. To je i moja prva reakcija bila. Jeste tekst usmeren ka tome da bi bilo dobro da se pobunimo, ali istovremeno i da je narod stoka grdna koja zaslužuje to što joj se dešava, Nema ko da se pobuni. I šta ćemo sad? Dakle, status kvo. I dalje mi nije baš najjasnije šta je autor hteo da kaže, ali mi je (mislim) jasno šta jeste rekao - ono što je napisao. Tako valjda treba da se čita tekst, Na kraju krajeva, ne radi se o Lazanskom ili o Pančiću koje čitamo već 20+ godina pa da pretpostavimo šta se nalazi na vrhu ledenog brega (vidljivo, napisano) a šta ispod površine vode. Naslućujem da se nešto nalazi dole ali samo zato što je tekst objavljen na Vice sajtu koji (originalno) iskopava zapostavljana pitanja i vraća ih n u javnu sferu.
Takeshi Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 (edited) 1. sadasnji upravljaci komunalnom policijom su dosli na vlast tvrdeci da je sistem za napatu tajkunska prevara. sada neka malo subvencijama podrze glasace. 2. uhapsenima za 70 dinara mogu da se podsmevaju baba sa trga i stole piksi, tiha vecina i dalje nije dokacena. kada budu na vrata postavili po komunalnog dvometrasa koji ce spreciti apsolutno svakog bez karte da udje, tada bi stav iz teksta imao smisla. (mada, cak ne i tada. ovo sto pise manc, ako je cena prevoza formirana da zadovolji broj zaposlenih u gsp-u i partijski kadar) edit. u odbranu... benzin se uvozi, dzaba prica o prosecnim platama. Edited February 1, 2015 by Takeshi
pacey defender Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Okej, kapiram donekle. Ali, koliko god hipsterski Vajs prepun proseravanja bio nepotreban™, to je jedna platforma na kojoj se mogu videti ugroženi i potlačeni. Super ako je tako. Stvarno se trudim da budem konstruktivan ali moj prvi utisak je takav da tekst koji je predmet naše polemike nije (nedvosmisleno) deo priče koja afirmiše ugrožene i potlačene. Možda je do mene, možda je do autora. Hajde da u priču uvedemo i jednu dimenziju po kojoj Vice funkcioniše. Tržišni princip. Neko tamo napiše tekst i dobije neku satisfakciju. Neki pišu za tapš po ramenu, neki za proboj, neki za novac. Svaka čast, šta god da je u pitanju. Na VIce se susrećemo mi koji želimo nešto da pročitamo i oni koji imaju priliku da napišu nešto što se uklapa u Vice kalup. To kažem zato što treba da imamo i na umu da mi kao čitaoci nismo samo pasivni primaoci sadržaja (koji su, neko bi rekao, svojim ponašanjem umnogome zaslužili da medijska scena i politička situacija budu ovakve kakve jesu), nego i da imamo nekakvu moć da utičemo na sadržaje. Što više obrazloženih kritika na račun tekstova na Vice, to veća šansa da pišu nešto što je u našem interesu. I nevezano za ekipu koja piše za Vice koja sigurno ima najbolje namere da promeni stvari u ovoj usranoj zemlji, treba da imamo u vidu tračeve da Vice Serbia drži ekipa koja je deo medijske oligarhije i koja možda nema istovetne interese. Ukratko, hajde da Vice posmatramo kao korporaciju kojom upravljaju, za koju rade i pišu živi ljudi.
pacey defender Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 # pomenuti tekst Greška u startu je izgrađivati stav i pisati članak nakon čitanja komentara na netu, ništa drugo i ne bi bio mogući rezultat osim "jebite se, sami ste krivi". Nakon prvog čitanja utisak mi je bio - pa jebote, ovo je Sloba Antonić pristup. Pročita internet komentare, vozdigne ih na nivo javnog mnenja, postavi dijagnozu društvu čiji je to, jelte, preovlađujući stav, nakon čeka sledi rezignirani zaključak. Onda sam još jednom pročitao tekst jer se povela polemika. Da, ima dubljih slojeva, ali tako se jednostavno ne piše tekst koji ide u javni prostor. Odnosno, ja kao čitalac, koliko mogu da utičem na ponudu tekstova, voleo bih da su tekstovi malo usmereniji i precizniji u društvenoj kritici.
salerokada Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Vice Srbija je 80% nesnosno šminkersko proseravanje i budalaština, ali meni sve to vredi zbog preostalih 20%. Na primer, sad sam video ovaj tekst o GSP-u i komunalcima. Takođe Kostić, koji je pisao o azilantima i drugim društveno angažovanim temama. Šta god da mislite o njegovom radu u ostalom delu medija, ovo su angažovani tekstovi u društvu Vučićeve Srbije. http://www.vice.com/rs/read/kako-sam-prestao-da-se-vercujem-i-zavoleo-komunalnu-policiju Autor je izgleda dosta čitao Helu
Ariel Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 (edited) u tračeve da Vice Serbia drži ekipa koja je deo medijske oligarhije i koja možda nema istovetne interese. lol tračeve. To je, što bi rekao Timofejev, sušta istina, a ne trač. Opet, neki ljudi koji tamo pišu su okej tj. imaju želju da utiču na društvo u nekim smerovima koje bih nazvao pozitivnim, iako su većinom samo ptice samo ptice tj. nepopravljivi hipsteri koji zapravo preziru ovo mesto u kome žive i obitavaju u mehuru od kinoe i vinila snujući Bruklin na ekstaziju. Ali dobro. Edited February 2, 2015 by Ariel
morgana Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 lol tračeve. To je, što bi rekao Timofejev, sušta istina, a ne trač. Opet, neki ljudi koji tamo pišu su okej tj. imaju želju da utiču na društvo u nekim smerovima koje bih nazvao pozitivnim, iako su većinom samo ptice samo ptice tj. nepopravljivi hipsteri koji zapravo preziru ovo mesto u kome žive i obitavaju u mehuru od kinoe i vinila snujući Bruklin na ekstaziju. Ali dobro. carski :D
ToniAdams Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 pa cekaj, nije da je samo hvaljen tekst. evo, meni je ovo jedan od losijih mu uradaka, iako je ubo poentu recimo da mi smeta sto se vidi da je njegov pravednicki gnev bio poprilican faktor u procesu nastanku teksta, na neki ga nacin svrstava u grupu ljudi cije ponasanje kritikuje, plus sto mislim da baronise da se sad satro validira.
gospa buba Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 (edited) meni taj chlanak uopshte nije bio (toliko) losh, naprotiv. krenuo je nekud i isterao to do kraja, sasvim smisleno. koji vam je jebote danas opet? jel shto nema peska iz sahare, il shto samo shto nije? <_< edip. gledala sam od vajsa na nekom televizoru skoro dokumentarac o deci koju leche tehaceom. vesela, vesela deca Edited February 2, 2015 by gospa buba
Weenie Pooh Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 delimicno si u pravu :) ne pravimo se bas toliko naivni, bilo je poprilicno primera da se pokusava sa tim vidom propagande odredjenih sajtova i sadrzaja plus sto je bilo ocigledno da nije rec biti ili ne biti na necijoj strani jer je taj tekst dobio i afirmativne i negativne kritike i tako i treba da bude :) Ma daj, kakva je to propaganda da Lrd kaže da mu se tekst sviđa, onda Paceay i Manc kažu da se njima ne sviđa iz tih i tih razloga, onda ja kažem da se meni sviđa zbog ovoga ili onoga? To se zove najobičnija javna rasprava, na svakom forumu se na isti način ispiraju usta raznim tekstovima, blogovima, i tvitovima. Presmešna je ideja da to smišljeno propagandiše nekakva burunđanska peta kolona sa ciljem da, ne znam, promoviše raspali Vice ili vasudevinu tviterašku karijeru.
Recommended Posts