Lrd Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Ja recimo nemam pojma koji su ti koji su rekli "ako su razbili babi cveće, gde joj je dozvola", ne znam nijednog takvog. bold - naslov " Kako sam prestao da se švercujem i zavoleo komunalnu policiju zavoleo? A, brate, očigledno su u pitanju ironija i sarkazam. A ako nisi sreo ljude koji tako govore o babi sa ljubičicama, mogu samo da ti zavidim. Mislim, pazi, ja apsolutno razumem nedostatak bilo kakvog poverenja u domaće medije, jer, jednostavno, niko i ne treba da ima poverenja u domaće medije. Ali, ovde autor jeste u pravu i blago tebi, stvarno blago tebi. Moja profesija je da imam često komunikaciju sa ljudima i da, "ko je jebe gde joj je dozvola, tako je svuda u svetu" je sasvim normalno i uobičajeno i većinski. A to izaziva očaj, očaj do te mere, da neko može da napiše "ma patite sad, ološi! nema veze što patite od drugog ološa, samo da patite", što razumem. Ali, ovde postoji i dodatna crta, a to je da se ništa od toga ne bi dešavalo da smo mi iole bliži pravom, solidarnom društvu.
MancMellow Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 ne, moja poenta je da se ništa od toga ne bi dešavalo da se poštuje zakon, ali ne samo za "švercovanje". I osnovne zakonitosti tržišta, gde ne može godišnje vožnja u Bgd-u da košta 25% manje nego u Beču, gde su primanja 500% viša nego u Beogradu.
Dagmar Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 ne, moja poenta je da se ništa od toga ne bi dešavalo da se poštuje zakon, ali ne samo za "švercovanje". I osnovne zakonitosti tržišta, gde ne može godišnje vožnja u Bgd-u da košta 25% manje nego u Beču, gde su primanja 500% viša nego u Beogradu. Pa u Beču je saobraćaj vrlo subvencionisan, zar ne? Moralo bi da se za početak zna koliki su troškovi GSPa, koliko imaju radnika koji su tu jer su potrebni a koliko jer su ih stranke dovele da glume fikuse, šta plaća grad itd itd, pa onda da pričamo o ralnoj ceni. Ovako je svaka cifra koju pripišu uz karte potpuno arbitratrarna, a šta je realno ja prosto ne znam (ali svakako ne može da se kaže da recimo 25% manje od bečke nije realno - Beč bi sutra mogao da odluči i da je karta cent).
Dagmar Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 A, brate, očigledno su u pitanju ironija i sarkazam. A ako nisi sreo ljude koji tako govore o babi sa ljubičicama, mogu samo da ti zavidim. Mislim, pazi, ja apsolutno razumem nedostatak bilo kakvog poverenja u domaće medije, jer, jednostavno, niko i ne treba da ima poverenja u domaće medije. Ali, ovde autor jeste u pravu i blago tebi, stvarno blago tebi. Moja profesija je da imam često komunikaciju sa ljudima i da, "ko je jebe gde joj je dozvola, tako je svuda u svetu" je sasvim normalno i uobičajeno i većinski. A to izaziva očaj, očaj do te mere, da neko može da napiše "ma patite sad, ološi! nema veze što patite od drugog ološa, samo da patite", što razumem. Ali, ovde postoji i dodatna crta, a to je da se ništa od toga ne bi dešavalo da smo mi iole bliži pravom, solidarnom društvu. Da je uobičajen ok, ali da je većinski? Ne znam šta da mislim o tome.
MancMellow Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Pa u Beču je saobraćaj vrlo subvencionisan, zar ne? Moralo bi da se za početak zna koliki su troškovi GSPa, koliko imaju radnika koji su tu jer su potrebni a koliko jer su ih stranke dovele da glume fikuse, šta plaća grad itd itd, pa onda da pričamo o ralnoj ceni. Ovako je svaka cifra koju pripišu uz karte potpuno arbitratrarna, a šta je realno ja prosto ne znam (ali svakako ne može da se kaže da recimo 25% manje od bečke nije realno - Beč bi sutra mogao da odluči i da je karta cent). mogao bi. ali ne bi mogao sutra da odluci da je karta tri puta skuplja. a to bi bio realan odnos (možda) bold - a to posebno
Ravanelli Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 (edited) to kostićevo promašeno i nespretno prozivanje za malograđanštinu i paprikaš nabacanih mišljenja koji ne ne ide ka ikakvoj smislenoj celini u tom članku (bolje mu idu reportaže) i ona reportaža lika koji je hteo da pliva za krst ali nije mogao jer nije imao sistematski pregled, su dva jako neprijatna članka. however, ono što čekam sa nestrpljenjem su čavić & šaponja o bilderkama Edited February 1, 2015 by Ravanelli
Lrd Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 ne, moja poenta je da se ništa od toga ne bi dešavalo da se poštuje zakon, ali ne samo za "švercovanje". I osnovne zakonitosti tržišta, gde ne može godišnje vožnja u Bgd-u da košta 25% manje nego u Beču, gde su primanja 500% viša nego u Beogradu. Pa naravno da se ništa od ovoga ne bi dešavalo da se poštuje zakon. Fora je da je ovaj tekst mnogo koraka ispod tog nivoa. "Znamo da se ne poštuje zakon, živimo u takvoj zemlji i opet nas zabole za bližnjeg svog. Tako? E, onda ko vas jebe!" Odnosno, ovo je tekst sa mnogo više prihvatanja realnosti Srvbije od standardnog "mora pravna država!".
ultra plasticni Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Nešto slabo komentari ispod tekstova, al to nije razlog da se makar jednom nedeljno ne isforsira neki članak o kome ovde treba raspravljati. Čisto da topik ne bi zamro, pošto sajt već jeste
MancMellow Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Pa naravno da se ništa od ovoga ne bi dešavalo da se poštuje zakon. Fora je da je ovaj tekst mnogo koraka ispod tog nivoa. "Znamo da se ne poštuje zakon, živimo u takvoj zemlji i opet nas zabole za bližnjeg svog. Tako? E, onda ko vas jebe!" Odnosno, ovo je tekst sa mnogo više prihvatanja realnosti Srvbije od standardnog "mora pravna država!". Pa evo, solidarnost se pokazuje opštim zgražavanjem nad onim "hapšenjem" nekog zbog 73 dinara. Naravno, može i drugačije, ali bih voleo da pisac teksta to predloži, ipak ima veći značaj kad se negde - objavi. A malo mi je čudna ta funkcija javnog glasila da kritikuje - građane. Moram da priznam da mi je to nov koncept.
Lrd Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Pa evo, solidarnost se pokazuje opštim zgražavanjem nad onim "hapšenjem" nekog zbog 73 dinara. Naravno, može i drugačije, ali bih voleo da pisac teksta to predloži, ipak ima veći značaj kad se negde - objavi. A malo mi je čudna ta funkcija javnog glasila da kritikuje - građane. Moram da priznam da mi je to nov koncept. Okej, to si u pravu. Mediji treba da obrazuju građane i da postavljaju stvari na svoje mesto. Samo, razumem očaj autora, to je sve.
Lrd Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Nešto slabo komentari ispod tekstova, al to nije razlog da se makar jednom nedeljno ne isforsira neki članak o kome ovde treba raspravljati. Čisto da topik ne bi zamro, pošto sajt već jeste Esmo to mi Vajsovi plaćenici da forsiramo ovde tekstove za raspravu? To govoriš?
morgana Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 u redu je kritikovati gradjane jer su oni bespotrebno gluvonijemi jer im je procjena sopstvene pregovaracke snage pogresna.
Ravanelli Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Esmo to mi Vajsovi plaćenici da forsiramo ovde tekstove za raspravu? To govoriš? deluješ prejadno sa tom agresivom. odmori malo. neprijatno je.
Lrd Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 deluješ prejadno sa tom agresivom. odmori malo. neprijatno je. Nisi ti dovoljno feminista da mi govoriš bilo šta.
ultra plasticni Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Esmo to mi Vajsovi plaćenici da forsiramo ovde tekstove za raspravu? To govoriš? Ne. Ali, Vajs nema svrhu, ne raspaljuje vatru, društveno je neprimetan (ili ograničen na veoma usku, profilisanu čitalačku publiku: srednja škola, građansko vaspitanje, časovi francuskog, umetničko klizanje i sinhrono plivanje), svodi se na lajk i kao takav treba da završi na deponiji
Recommended Posts