John Coltrane Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 pa posle da moramo da uzimamo advokata nemoj molim te Vidis da imamo sposbnog advokata, sa Cirjakovicem bi obrisao pod.
halloween Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 (edited) Treba biti hrabar pa pominjati "krivicu pod zaštitom" i ne ograničiti se na sadržinu presude Vrhovnog kasacionog suda, kojom su okrivljeni oslobođeni krivice i na osnovu čl.585. ZKP smatraju se neosnovano osuđenim licima, pri čemu na osnovu čl.587. ZKP svako lice ( pa i novinar i predavač ili šta već) kome je u skladu sa odredbama ZKP dozvoljeno razmatranje i prepisivanje spisa koji se odnose na neosnovano lišenje slobode ili na neosnovanu osudu, ne može upotrebiti podatke iz tih spisa na način koji bi bio od štete za ostvarivanje prava neosnovano osuđenog. Neosnovano osuđeni ima pravo i na naknadu štete, u skladu sa ZKP. Edited April 18, 2016 by halloween
gospa buba Posted April 18, 2016 Posted April 18, 2016 Vidis da imamo sposbnog advokata, sa Cirjakovicem bi obrisao pod. pusti ti to brate. nek sposoban advokat (ziv bijo) pije kafu negde u bashti nekoj, a mi nek gledamo svoja posla u zdravlju i veselju. jes da se dobra tako ne razmenjuju, al mozemo da izdrzimo nekako valjda :D
April Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Vidis da imamo sposbnog advokata sudiju... Vreme je da Regularna Velika Loža PPP pokaže svoju snagu i jedinstvo
nautilus Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Drugari, nemojte da pisete svasta na sajtu Politike. Iskulirajte. Ako budem imao potrebu da odgovorim, odgovoricu ovde, medju ljudima cije mi je misljenje bitno.
radisa Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Drugari, nemojte da pisete svasta na sajtu Politike. Iskulirajte. Ako budem imao potrebu da odgovorim, odgovoricu ovde, medju ljudima cije mi je misljenje bitno. Grešiš, treba da odgovoriš u Politici, kad te je već prozivao...
Frank Pembleton Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Drugari, nemojte da pisete svasta na sajtu Politike. Iskulirajte. Ako budem imao potrebu da odgovorim, odgovoricu ovde, medju ljudima cije mi je misljenje bitno.Ok... Malo tnjiteru da probam...
Krošek Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Grešiš, treba da odgovoriš u Politici, kad te je već prozivao... +1
nautilus Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Дакле овако Први пут се име неког из моје породице појавило у Политици негде 1990. Чланак се звао Нећемо униформе сличне усташким и представљао је побуну книнских полицајаца против Туђманове власти. Мој отац је био један од тих педесетак полицајаца који су потписали ту петицију. Због тог потписа га је суд у Шибенику осудио на 12 година затвора. Аболиран је након рата. Не знам да ли је тај потпис био ћирилични или латинични. Свеједно је. И данас мислим да је поступио исправно и поносан сам на њега. Урадио је оно што је требало да се уради када је бло тешко. Претили су му, нудили су му мито али га нису поколебали. Лоше ствари ће доћи касније, када је патриотизам постао само оправдање другим људима за лоповлук, мржњу и злочин. Из Книна сам за време рата изашао три пута. Два пута на лечење у Београд и једном да упишем факултет. Све скупа 15 дана. Не рачунам један дводневни излет до Бањалуке и седмодневно љетовање у Карину на 3 километра од линије фронта. Било је неко примирје а нама нису сметали остаци граната и борби од прије ког мјесеца. Отишао сам у Олуји и никад се нећу вратити. Немам и не желим хрватски пасош. Из принципа. То није моја земља. Мој чланак о Олуји је један од три најчитанија чланка на српском Вајсу одкад он постоји. И на то сам поносан. И захвалан сам Вајсу што ми је дао шансу да кажем оно што мислим. Србија ми никад није пружила ништа. Пружили су ми поједини људи којима ћу се читавог живота захваљивати, али држава ми није дала ништа. Напротив, моје земљаке и мене је издала онда када нам је било најтеже. Тадашњи издајници су сада уважени политичари. Ја ћу их презирати до краја живота. Никада им нећу опростити. Зашто бих кад они нису имали довољно људскости и храбрости да затраже тај опрост? И џаба им дување у Српство. Православац сам. Не сматрам да је то потребно наглашавати и доказивати. Нисам проповједник и у цркви стојим у последњем реду. Скромно и скрушено. Како мислим да би требало да буде. То не значи да ме понекад није срамота недјела која поједина свештена лица, злоупотребљавајући мантију, раде. Либерал нисам. Противник сам уласка у НАТО пакт. Имам велике резерве и према Европској унији. Навијам за Звезду. Имао сам и слику као доказ. Клинац у звездином дресу. Имао сам и постер Пиксија у природној величини и комад мреже у коју је Клаус Аугенталер дао онај аутогол. Изгубио сам их, остали су у стану који нам је отет након Олује. Са мојим клијентима се понекад не слажем у гомили ствари. Они и ја смо се свађали и свађаћемо се на форуму. Форум и служи за то. Али ћу увек бранити њихово право да кажу оно што мисле као што ћу увек радити мој адвокатски посао најбоље што могу, без обзира на то да ли ми је клијент академски грађанин у медијски експонираном предмету или наркоман лопов од кога су сви дигли руке. У овом предмету сам два пута излазио поражен из суднице. Никада, јавно нисам рекао нити једну ружну о судији која је тако пресудила иако сам мислио, и дан данас мислим, да је њен правни став био противан закону. Поготово ми никада није пало на ум да је оптужим да је део некаквог волшебног центра моћи. Госпођа је радила свој посао. Друга ствар је то што мислим да га је радила лоше. Након свега, оно што ме боли није демагогија, извртање смисла мојих речи или злонамерна тумачења. То служи на част ономе у шта се Политика претворила. Смета ми и боли ме то што сте ме након свега назвали случајним Србином који у ћирилици види писмо кромањонаца а у шајкачи жиг звери. Након свега што сам проживео, било би људски да се извините због тога. Уколико нећете, вама на част. Ја вас тужити нећу.
Krošek Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 (edited) za mene je uspeh na sudu solidno iznenadjenje. nisam verovao da ce nas sistem naposletku uspeti da se izbori sa primitivnim "aaa pa nije lepo" sudijskim dozivljajima koji bivaju, tipicno kada se ne razume odredjeno ponasanje, utisnuti u odluku - uz zanemarivanje da krivicno pravo ne sluzi tome da sve bude lepo nego da ono najgore bude kaznjeno. kapiram da je to taj neki liberalizam koji povezuje sve ljude koji mentalno nisu ostali u gorem delu 19-og veka. Edited April 19, 2016 by Krošek
April Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 Čitavom pričom o suđenju se pomera fokus sa Malikurskog i filma o Tatonu na naš slatki azilčić građanske mržnje. Zato treba odgovoriti i vratiti se na manir Alekse Žunjića koji je i doveo do suđenja. Ovo je priča o slobodi. Vaso, de si kad si najpotrebniji.
Recommended Posts