Jump to content
IGNORED

Kolumnistička lupetanja

Turnbull

Recommended Posts

Pa to je to, vama nista ne valja. -_-

zajebavam, naravno... mada ovde jesu neki radikalni toliko da se vrti u glavi, i bez da si rupert murdoch. cak sam i zizeka nedavno citao sa prihvatljivijim stavovima

• 2 weeks later...
  • Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

91

• gospa buba

26

• kim_philby

21

• bergasa19

20

Top Posters In This Topic

Posted Images

Šta zapravo hoće da kaže ovaj Trtlja?

Уводник Никола Тркља Старлете на Равној гориNikola-Trklja.jpgУ земљи у којој криза не излази из кризе потпуно је логично да је Равна гора главна друштвена тема, да хулигани логорују на стадионима док се полиција прерушава у образовну установу за школовање будућих возача.Наравно, ни старлете не седе скрштених ногу, него се отиснуше у дипломатију, рву се да би попуниле прве редове у министарству иностраних дела. По систему нисам гледао али знам, скојевци су организовали демонстрације испред зграде РТС-а пре почетка емитовања ТВ серије „Равна гора”.Протестују због „покушаја ревизије историје”, иако нису погледали ниједан кадар серије. Како из оправданих разлога серију о догађајима из четрдесетих година прошлог века није режирао Вељко Булајић, скојевцима је то било сасвим довољно да отворено посумњају у поштење друга Радашина.Да је серију назвао „Роса у подне” вероватно не би било оваквих ватрених реаговања.У време док развијени свет гази у трећу индустријску револуцију, друштво у једној малој, сиромашној балканској земљи бауља у мраку тражећи (безуспешно) историјске истине, додуше без употребе вила, лопата и косијера.Ипак, да будем поштен, није да нисмо изашли из ере волујских кола, али обука возача у Србији постала је национални проблем. Пет хиљада инструктора прети да ће доћи пред владу јер су им скројили неспроводиве прописе. Један власник ауто-школе јада се да држава тражи ригорозније услове за обуку возача моторних возила него за пилоте.У пилотским академијама нико не премерава висину плафона и проверава да су учионице уписане као део пословног простора. Вели да су код њега полицајци проверавали да ли су гумице на брисачима меке или тврде и да ли су све капице на вентилима точкова исте боје.Људи из ауто-школа су очајни, полиција је добила право да сама прописује услове, да их надгледа и спроводи – дакле изборила се за кључну улогу у обуци будућих возача. И ником ништа. Иако је заузета „ратом” са ауто-школама, полиција ће, по свему судећи, морати да отвори нови фронт, јер је изгледа чак и наша држава коначно схватила (или се бар претвара да јесте) да се логорске ватре на Маракани не могу угасити воденим шмрком? Најављују се хапшења такозваних навијача, то јест њихових вођа. Додуше један њихов вођа је још прошле недеље награбусио у Новом Саду када му је неко запалио џип.Такође, потпуно је логично да вође навијача возе мерцедес џипове, чинећи тако једину озбиљну конкуренцију возном парку српских епископа. За гашење пожара на трибинама ипак није довољно уместо ватрогасних послати неке друге бригаде и ухапсити 50 хулигана.Можда српско друштво и изађе из овог мрачног тунела ако скојевци оду на излет на Равну гору, полицајци упишу течај лепог понашања за воланом, хулигани се преселе у Падинску Скелу, навијачи на стадионе, а старлете – појачају редове још неког министарства, мислим због имиџа.Никола Тркљаобјављено: 13/11/2013
  • 3 weeks later...

Kakvo neverovatno govno od teksta. Smeta mu što hrvatski levičari ne nazivaju progon Srba fašizmom (kurac moj ne nazivaju - videti izjave Ugrešićke, Budena, Dežulovića, Ivančića, itd- ali ajde sad), ali mu ne smetaju što isti koji u podržali i podržavaju progon Srba, sada podržavaju i progon homoseksualaca. Why can't all we fascists just... get along. :cry:

Мишa Ђурковић Референдум о браку у ХрватскојХрватски левичари термин фашизам користе за референдум о браку, али не и за прогон СрбаОзбиљни познаваоци прилика у Хрватској били су веома уплашени за права Срба онога тренутка када је, захваљујући немачкој подршци, одлучено да се она прими у Европску унију, иако одбија да на адекватан начин реши питање станарских права српских избеглица. Ако је у претприступној фази морала макар да симулира заштиту мањинских права, након добијања пуноправног чланства све те ограде могле су да нестану и да се настави политика која се без промена спроводи већ скоро читав век – политика која за циљ има комплетно чишћење Срба, српског идентитета и трагова о некадашњем српском постојању на тим просторима.Почело је само дванаест дана после формалног уласка са бруталним препадом специјалаца у Трпињи на домове Срба, наводно оптужених за ратне злочине. Наставило се језивим чекићањем ћирилице у Вуковару и отворено фашистичким захтевима да ћирилица нема шта да тражи у Хрватској, да би као круна дошла масовна подршка монструозном Шимунићевом јавном гесту, којим је, чини се, читава Хрватска скинула вео и открила шта заиста мисли и жели. У свега неколико дана овај гест је добио више од 150.000 „лајкова“ подршке, док су се у јавности подигла свега три, четири слабашна гласа да то осуде.Но, док су око ове ствари Хрвати углавном сложни, у исто време десио се један референдум који је дубоко поделио Хрватску. Пре пола године невладина организација „У име обитељи“ покренула је јавну акцију за расписивање референдума са следећим питањем: „Јесте ли за то да се у Устав РХ унесе одредба по којој је брак животна заједница жене и мушкарца?” Референдум постоји као уставна категорија у политичком систему Хрватске, али је ово први случај да су акцију за његово расписивање повели сами грађани.Иницијатива је била потпуно логична и очекивана, с обзиром на то да је и хрватско законодавство кренуло већ устаљеним путем померања границе којим се у европским државама хомосексуалцима додељује све више права. Стога је ова иницијатива настојала превентивно да дефинише границу преко које се неће моћи.Занимљиво је зашто је сама демократска иницијатива припадника грађанског друштва доживљена као шок. Наиме, у Америци је ово већ устаљена борба која траје скоро две деценије, у којој се хомосексуализам пропагира преко медија и популарне културе, а хомосексуална права шире одлукама судова. С друге стране, традиционално оријентисани грађани се против тога боре тражећи референдуме на којима, по правилу, побеђују великом већином. У европским земљама, међутим, ширење хомосексуалних права до сада је углавном ишло без великих отпора. Тек ове године су Французи покренули милионске протесте против легализације геј бракова, на које се политичка елита потпуно оглушила.Иницијатива у Хрватској је изванредно осмишљена и реализована, што се види и по савршено структурираном и дизајнираном сајту. На чело иницијативе поставила се докторка и новинарка Жељка Маркић, која је постала херој конзервативног дела Хрватске. Иницијатива је обухватила велики број волонтера и низ атрактивних акција, што је резултовало са више од 750.000 гласова који су тражили референдум. Већ само расписивање референдума је прослављено као велики успех, да би у недељу, првог децембра, након гласања било јасно да је остварена велика победа. Иако излазност није била велика, скоро две трећине изашлих гласало је у прилог уношења ове одредбе у устав.Успех је утолико већи што су готово сви значајни медији наступали са тоталитарних и дисквалификујућих позиција, означавајући иницијаторе као ретроградне, варваре, а често чак и као фашисте. Занимљиво, исти ти медији ове квалификације не користе за Шимунића и вуковарско чекићање ћирилице.Листа јавних личности, политичара, новинара итд. који су били против иницијативе је огромна. Но, све то није вредело. Са друге стране, стајао је озбиљан, аутентичан покрет, веома близак Римокатоличкој цркви. Недељама пре референдума многобројни свештеници су на својим мисама држали одлучне проповеди, захтевајући од своје пастве да изађе и брани традиционални брак. Уз подршку ХДЗ-а, који је препознао прилику да поврати бирачку базу, сакупили су се сви елементи за успех.Највећа лаж која се из медија могла чути је да је ово супротно „европским и цивилизацијским трендовима”. Обрнуто, широм Европе полако се диже талас који тражи ретрадиционализацију. Поменимо само најсвежији случај Шпаније, у којој Народна партија припрема измену закона којима ће се знатно пооштрити услови за абортус.Хомосексуалци у Хрватској након овог референдума неће бити изложени прогону, неће бити хапшени под лажним оптужбама, неће се вршити притисак да промене свој идентитет, нити да се иселе. То се, међутим, догађа једној другој мањини – Србима. Хрватски левичари пак термин фашизам користе за референдум о браку, али не и за прогон Срба.Виши научни сарадник у Институту за европске студијеМиша Ђурковићобјављено: 05.12.2013.

Ali on nije naveo niti jedan citat nekog levicara kako bi argumentovao pocetnu tezu. Da je odabrao recimo troje levicara, pa da se pozabavio njima i razotkrio njihovu licemernost, pa da kazemo da je text koristan barem na tom ogranicenom domenu od troje intelektualaca licemera koji delimicno oblikuju javno mnenje. ALi nista od toga. Umesto toga, imamo ponovno provlacenje jedne u osnovi netacne teze da se u Evropi odvija nekakva "retradicionalizacija".

Pa i odvija se, samo što to nije neki bottom up proces kakvim on želi da ga prikaže.Ali njegov najveći problem je naravno u tome što njegovi hrvatski pandani mrze Srbe. U svemu se slažu, jebiga, mrze komunjare, mrze pedere, mrze internacionalizam, mrze Jugoslaviju, još samo oko tog malog detalja da se dogovore...Zato on i skreće pažnju na levičare - kao eto, levičari su hipokriti, ne pominju proterivanje Srba, a ovamo im kao žao pedere.Sva sreća pa ste vi nacoši iskreni, jebote, pa sve svoje najniže porive uzdižete na nivo principijelnog opredeljenja. Sačuvaj me bobe takve iskrenosti.Inače, ljevica:

Maliciozni promatrač mogao bi reći da se dvadesetogodišnje postojanje hrvatske države može svesti na dvadesetogodišnju praksu što gubitka temeljnih ljudskih prava što njihova grubog narušavanja. A da bi se gubitak tih prava mogao i zakonski učvrstiti potrebne su povremene kolektivne vježbe narodne demokracije. Pobjeda klerofašizma izvojevana je prije dvadeset godina, pa je svako čuđenje nad rezultatima ovog i sličnih referenduma naprosto maloumno kreveljenje ili je pak izraz krajnjeg cinizma. Naslovi u hrvatskim medijima – poput Referendum je uvod u puzajuću fašizaciju Hrvatske – to najbolje pokazuju. Fašizacija Hrvatske izvedena je prije dvadeset godina, na dokazivanju da u tome nema ničeg lošeg zdušno su radili mnogi – političari, i oni tobože lijevi i oni uvjerljivo desni, mediji, intelektualci, učitelji, popovi – pa se današnje ukazivanje na fašizaciju, pritom “puzajuću”, može usporediti sa sramežljivim otkrićem holokausta dvadeset godina nakon što su se pogasile gasne komore. Današnji hrvatski novinski naslovi poput – Velika pobjeda konzervativaca i crkve – donose vijest staru dvadeset godina. Kvalifikacija rezultata referenduma kao “balkanizacije” Hrvatske, te ocjene da su se Hrvati s rezultatima referenduma “svrstali s Crnom Gorom i Srbijom umjesto na Zapad”, samo govore da je netolerancija postala poput kisika, i da skorog izlaza iz situacije nema.
Највећа лаж која се из медија могла чути је да је ово супротно „европским и цивилизацијским трендовима”. Обрнуто, широм Европе полако се диже талас који тражи ретрадиционализацију. Поменимо само најсвежији случај Шпаније, у којој Народна партија припрема измену закона којима ће се знатно пооштрити услови за абортус.
Meni se čini da se ne odvija. Odnosno, verovatno nisam bio dovoljno precizan, "retradicionalizacija" možda postoji u nekim drugim domenima, ali po pitanju LGBT prava postoji trend da se ona uvećavaju. Đurković ovde kaže da postoji trend suprotan ovom mom stavu. Širom Evrope imamo proces proširivanja prava LGBT populacije koje nekada podržavaju konzervativne, narodne stranke. Ne sećam se da je u nekoj EU državi zabeležena pojava da su ranije stečena prava LGBT populacije umanjena. Zapravo, Đurković je ovde pokušao da podvali argument da postoji jedna od 28 država EU gde vladajuća stranka nastoji da pooštri uslove za abortus. Pazi, to je njegov argument za tvrdnju da je u toku "retradicionalizacija" Evrope u pogledu LGBT prava.Abortus, pederi, to mora da je sve isto.
Meni se čini da se ne odvija. Odnosno, verovatno nisam bio dovoljno precizan, "retradicionalizacija" možda postoji u nekim drugim domenima, ali po pitanju LGBT prava postoji trend da se ona uvećavaju.Đurković ovde kaže da postoji trend suprotan ovom mom stavu. Širom Evrope imamo proces proširivanja prava LGBT populacije koje nekada podržavaju konzervativne, narodne stranke.Ne sećam se da je u nekoj EU državi zabeležena pojava da su ranije stečena prava LGBT populacije umanjena. Zapravo, Đurković je ovde pokušao da podvali argument da postoji jedna od 28 država EU gde vladajuća stranka nastoji da pooštri uslove za abortus. Pazi, to je njegov argument za tvrdnju da je u toku "retradicionalizacija" Evrope u pogledu LGBT prava.Abortus, pederi, to mora da je sve isto.
Apsolutno si u pravu. Inače, u Španiji, većina podržava i gej brakove i abortus. Zapravo, konzervativci, i crkveni vrh su u Španiji oni koji su protiv većinskog izjašnjavanja, a za ustavno razrešenje ovih pitanja. Dakle potpuno suprotno nego u US.
Same-sex marriage in Spain has been legal since 3 July 2005. In 2004, the nation's newly elected social democratic government, led by Prime Minister José Luis Rodríguez Zapatero, began a campaign for its legalization, including the right of adoption by same-sex couples.[1] After much debate, a law permitting same-sex marriage was passed by the Cortes Generales (Spain's bicameral parliament, composed of the Senate and the Congress of Deputies) on 30 June 2005 and published on 2 July 2005. The law took effect the next day,[2] making Spain the third country in the world to allow same-sex couples to marry, after the Netherlands and Belgium, and 17 days ahead of Canada.The ratification of this law was not devoid of conflict, despite support from 66% of the population.[3] Roman Catholic authorities in particular were adamantly opposed, criticising what they regarded as the weakening of the meaning of marriage.[4] Other associations expressed concern over the possibility of lesbians and gays adopting children.[5] Demonstrations for and against the law drew thousands of people from all parts of Spain. After its approval, the conservative People's Party challenged the law in the Constitutional Court.[6]
  • 2 weeks later...
Amer'ka.Prvi pasus, za ostalo sam imao snage samo da preletim:
Tri sam knjige ponijela u Ameriku. Prva je autobiografija Christophera Hitchensa Hitch22. Druga je najmanja zbirka priča Davida Sedarisa koju sam kupila u Varšavi i tako ga zavoljela. Treća je knjiga I drugi su pjevali o ratu još jednog autora kojeg sam zavoljela mnogo, mnogo ranije a to je Muharem Bazdulj. U kofer sam stavila i par vlastitih knjiga naravno, ali to ne računam u ovu listu. Također, Andrića nisam uzela jer njega nosim u sebi.
Nije mi običaj da narušavam javni red i mir, posebno ne u Americi, ali sam spontano uhvatila dršku vrata. Naravno, bio je zaključano no nakon par trenutaka pojavila se kućepaziteljica koja me je pustila u lobi zgrade što liči na manji teatar. Šta sad, mislila sam u sebi, ali sam znala istovremeno da nema šanse da se samo okrenem i vratim. Nakon što su se vrata zatvorila za mnom, gospođa me ljubazno pitala da li sam tu stanarka. Ja sam rekla da nisam, već da sam samo u prolazu. Ako je žena mislila da sam malo prolupala, tada to nije pokazala. Potom sam rekla da je tu živio meni važan pisac. Lice joj se istog trena razvedrilo: Mr Hitchens! Rekla je da svima mnogo nedostaje, da je živio na petom spratu gdje njegova supruga i kćerka još uvijek stanuju. Kada je spomenula peti sprat, shvatila sam da je bilo dovoljno. Naravno, Hitchens je napisao čitavu knjigu o sebi, i ujedno odlučio šta je za javnost a šta nije. Peti sprat se nigdje ne spominje, i to s razlogom. Rekla sam kućepaziteljici da sam, da ne komplikujem, sa Univerziteta Maryland, čisto da je uvjerim da nisam tikva bez korjena i dodala da mi je drago da sam tu. Zahvalila sam se ženi na ljubaznosti i napustila zgradu Wyoming.Istog je trena počela da pada kiša.
Edited by Syme