Marcus Wulffings Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 ja samo strepim da se istorija ne ponovi i da ne dodje opet do takvog ometanja pa kada pogledaš da se ovi satrapi dovode u punu pripravnost na granici s MK... sve podseća na to
Pontijak Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 pa kada pogledaš da se ovi satrapi dovode u punu pripravnost na granici s MK... sve podseća na to ne zasmejavaj me u rane vecernje sate
Marcus Wulffings Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 hehe, zezam se, to se sve odnosi na migrante... šta nas gabri
Hamlet Strašni Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 To je valjda sada centar za nezbrinutu decu u Zvecanskoj. Rekao bih da je zgrada menjala delimicno izgled. Ili je srusena pa gradjena ponovo...
katamaran Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 (edited) Negde kod hotela Jugoslavija jos uvek valjda stoji obelezje poslednje KuK/NDH zeleznicke stanice na toj pruzi... Ovo? https://www.google.com/maps/@44.8325868,20.4187018,3a,36y,86.21h,89.92t/data=!3m6!1e1!3m4!1segQGM2lPJ9apF5OqH6ZNIA!2e0!7i13312!8i6656 To su stubovi sa stanice. CIni mi se da smo kacili ovde kako je nekad izgledala. Edited February 25, 2016 by katamaran
Topola Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Sta bi bio Laudanov sanac i postoji li neki trag i danas? Postoji. Kada od Urgentnog krenes ka zgradi Klinickog centra (ona "nova") tacno izmedju toplane KC i Prve hirurske preci ces preko omanjeg mosta sa cije leve strane se vidi suma u nekoj kao provaliji. To ti je jedini ocuvani ostatak. Mada je toliko zarastao u podivljalo zelenilo da se malo sta zaista razaznaje.
Topola Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 "Vreme", Beograd. 22.2.1941. Danas Klinika za plasticnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvecanskoj.
namenski Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Ovo? https://www.google.com/maps/@44.8325868,20.4187018,3a,36y,86.21h,89.92t/data=!3m6!1e1!3m4!1segQGM2lPJ9apF5OqH6ZNIA!2e0!7i13312!8i6656 To su stubovi sa stanice. CIni mi se da smo kacili ovde kako je nekad izgledala. To. Uvek se iznenadim kad vidim/setim se koliko je to bilo, pa se tek na drugu loptu setim politike/geografije: radilo se o kraju, zavrsetku 1 zeleznickog sistema, mislim na KuK i, dobro, jedno vreme NDH. Tu se zavrsavao 1 zeleznicki sistem, a preko reke pocinjao drugi, srpski: sve je padalo u vreme izgradnje zeleznica, dakle krajem 19. veka i tek je posle WW1 i nastankom Jugoslavije izvrseno spajanje 2 sistema i pruga otisla juznije, ka zeleznickom mostu preko Save, s tim sto je Indjija ostala zeleznicki cvor u kome su se razdvajale pruge ka Zagrebu i ka NS/Subotici/Budimpesti. Opet, Pancevacki most je druga prica. A valjda i ova fotografija spada u topik, obaska sto smo pomenuli i zeleznice:
katamaran Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 Postoji. Kada od Urgentnog krenes ka zgradi Klinickog centra (ona "nova") tacno izmedju toplane KC i Prve hirurske preci ces preko omanjeg mosta sa cije leve strane se vidi suma u nekoj kao provaliji. To ti je jedini ocuvani ostatak. Mada je toliko zarastao u podivljalo zelenilo da se malo sta zaista razaznaje. Hvala. Ne cudi me da nije vise ostalo jer jos u onom tekstu (1903. godina) kazu da je mahom zatrpan.
katamaran Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 (edited) 99% zavrsilo u vodi i u njivama al jedna pogodi. edit: obrisao. Suvise mi je ruzna prica za lepu temu. Edited February 25, 2016 by katamaran
katamaran Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 (edited) To ona arhiva narodne biblioteke? Svojevremeno je neko iskopao reklamu za kokain u Politici ako se dobro secam :) Par zanimljivih fotki u Novostima http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:592356-Beogradske-price-Zateceni-grad-u-oku-fotografa * 23. septembar 1914. Slavija u trenutku kada Austrougari granatiraju Dvor * Osmatranje dejstva artiljerije iz Balkanske ulice prema Bežanijskoj kosi Ne verujem da je ovo Balkanska. Suvise mi ravno Edited February 25, 2016 by katamaran
namenski Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 99% zavrsilo u vodi i u njivama al jedna pogodi. edit: obrisao. Suvise mi je ruzna prica za lepu temu. Slazem se, mada i to je Beograd nekad. A fotografiju sam stavio zbog neuobicajene orijentacije, sever, N, je okrenut u desno umesto uobicajeno 'gore' Ipak, raspoznaje se deo Venecije, podrucje danasnjeg Sajma, lozionica (ona polukruzna gradjevina) ali nikako ne mogu da identifikujem onu veliku ulicu koja 'silazi' ka Savi i veliku zgradu u obliku cirilicnog slova P... Ulica bi mogla da bude danasnji autoput, Fransova, Stevana Prvovencanog, kako se vec zvala, ALI: njom se do probijanja autoputa, odnosno probijanja uspona u Bubanj potoku nije ulazilo u Beograd: zaboravilo se da je do sredine 60-ih, otprilike, sav drumski saobracaj sa juga u Beograd ulazio carskom dzadom, odnosno avalskim putem od Kragujevca, ili smederevskim sa istoka.
Pontijak Posted February 25, 2016 Posted February 25, 2016 (edited) @katamaran jeste iz narodne ali ne sa njihovog sajta nego sken ili fotkanje novina :) hmhmhm, nesto se prisecam da sam pre iks godina naletao na te reklame apotekarskih radnji ali se ne secam da li sam ih stavljao ovde Edited February 25, 2016 by Pontijak
Recommended Posts