ajgor Posted November 18, 2014 Author Posted November 18, 2014 (edited) ... Edited November 18, 2014 by ajgor
Hamlet Strašni Posted November 18, 2014 Posted November 18, 2014 Šteta, pošto može na engleskom da se nadje baš jeftino
Singer Posted November 18, 2014 Posted November 18, 2014 (edited) Ovo je više moje nagađanje, jer ni ja pojma nemam ko je preuzeo prava: Piketty je izvorno pisan na francuskom, pa Clio odmah iskače u prvi plan kao izrazito frankofonski usmeren, a nedavno su izdali i novu Asemogluovu knjigu. Bumo videli, pitanje je koliko je Piketty zapravo isplativ za izdavanje kod nas, no Hamović spretno pribavlja strane donacije kad izdaje prevode važnih naslova. Zakasnili su za Piketija, to su mi direkt rekli u Cliju... a stvarno izdje Akademska knjiga iz NS Evo i linka http://akademskaknjiga.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=63&Itemid=56&lang=sr Edited November 18, 2014 by Singer
Sludge Factory Posted November 18, 2014 Posted November 18, 2014 Pa na cobissu pise da je knjiga u stampi i da je jos uvek nema ni jedna biblioteka u Srbiji (koja je u cobiss sistemu dakako), sto je verovatno tacno, jer bi, u principu, Narodna biblioteka Srbije morala vec imati svoje obavezne primerke ukoliko je knjiga odstampana i spremna za pustanje u promet. Ali ostavimo mogucnost da je vec u prodaji, a da iz nekog razloga jos nije uneta u cobiss. Ne znam, jel je bilo na Sajmu?
ajgor Posted November 19, 2014 Author Posted November 19, 2014 Pa na cobissu pise da je knjiga u stampi i da je jos uvek nema ni jedna biblioteka u Srbiji (koja je u cobiss sistemu dakako), sto je verovatno tacno, jer bi, u principu, Narodna biblioteka Srbije morala vec imati svoje obavezne primerke ukoliko je knjiga odstampana i spremna za pustanje u promet. Ali ostavimo mogucnost da je vec u prodaji, a da iz nekog razloga jos nije uneta u cobiss. Ne znam, jel je bilo na Sajmu? Knjiga je na sajtu među naslovima u najavi, ali je unesena u katalog Akademske knjige za 2014/15, sa sledećim najavnim tekstom: 72. Toma Piketi KAPITAL U XXI VEKU Godina izdanja: 2014. Prevela s francuskog: Kristina Bojanović Žanr: sociologija Format: 130 x 225 mm Obim: 1100 str. Povez: tvrd Pismo: latinica ISBN 978-86-6263-066-7 Cena: 3.000 RSD Nije retka pojava da knjiga ode u prodaju a da se odrednica o njoj ne pojavi odmah u COBISS-u, pogotovo u vreme sajma knjiga. Tri somića za knjigu nije malo, jeste da ima 1100 strana, ali na formatu malo jačem od A5. Ne verujem da sam knjigu video na sajmu, no verovatno bi već neko od forumaša uočio tako primamljiv nov naslov.
Singer Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Nije još izdata. Očekuju početkom nove godine, negde u januaru. Prevod je pri samom kraju a cena će najverovatnije biti ta navedena. Radili su katalog za narednu godinu koji neće menjati do sledećeg sajma pa su zato objavili sve te podatke.
ajgor Posted November 19, 2014 Author Posted November 19, 2014 (edited) neki hrvati su je valjali na sajmu Vetovatno ovo, košta više nego upola od najavljene cene srpskog prevoda. Profil neretko valja i svoja hrvatska izdanja u našim knjižarama, ali sumnjam da im se isplati da prodaju tako skupu knjigu ovde. Edited November 19, 2014 by ajgor
ajgor Posted November 19, 2014 Author Posted November 19, 2014 Šteta, pošto može na engleskom da se nadje baš jeftino Sramota koliko se lako nalazi PDF engleskog prevoda :)
Singer Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 nije da se nalazi nego se prosto "nudi" kad hoćeš gugl da pitaš o tome #USAurota
VoidKG Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Šta se dešava sa Kraljem u žutom? Video sam da je bio na sajmu, ali ga još uvek nema u knjižarama
Singer Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Gavran u knjižari biblioteke Smederevo Objavljeno 08 novembar 2014 Prvo izdanje kluba Gavran, knjiga Kralj u žutom, od sada može da se kupi u knjižari Narodne biblioteke Smederevo. Knjižara se nalazi na adresi Karađorđeva 5, u holu Centra za kulturu, pored ulaza u biblioteku. Pored toga, Gavran je poklonio smederevskoj biblioteci dva primerka Kralja u žutom i oni su sada na raspolaganju i članovima biblioteke. Očekujemo da se knjiga uskoro nađe i na drugim prodajnim mestima, o čemu ćemo vas naknadno obavestiti. Vaš Gavran Da neko nema na prodaju?
Recommended Posts