Jump to content

Advokatura

Featured Replies

• Author

Osiguranje može i individualno. Biće skuplje koju hiljadu ali nema da boli glava. Kolektivno je samo (jeftinija) opcija, ne obaveza.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Osiguranje može i individualno. Biće skuplje koju hiljadu ali nema da boli glava. Kolektivno je samo (jeftinija) opcija, ne obaveza.

Znam, ali me mrzi da se jebavam po osiguravajućim kućama, lakše mi je da samo uplatim Komori. Zvaću ih danas opet...

EDIT: Može opet da se plaća preko Komore.

Edited by Ayatollah

• 2 weeks later...
  • Author

http://www.paragraf.rs/dnevne-vesti/250717/250717-vest3.html

Kakav sudar titana.

Đorđević je i gori od pokojnog Šoškića izgleda, samo ušminkaniji. Njemu je pravnosnažnom presudom iz 2015. zabranjeno da vrši funkciju predsednika AKS i da se kao takav uopšte pojavljuje u javnosti, plus je odlukom Ustavnog suda jasno podcrtano da AKS nema nikakve nadzorne ingerencije prema regionalnim komorama. Ali čovek ne popušta.

Ovde će izgleda biti borba za vlast do poslednjeg, pa i po cenu da advokatura propadne. Nema tu prostora za kompromis.

• 3 weeks later...
  • Author

pa da

i nije to tako samo sa krusevcem, vazi i za cacak, uzice, kraljevo sve te gradove

odlazili su naravno ljudi i ranije, odnosno neki se nisu vracali po zavrsenim studijama, ali to je poslednjih godina postalo daleko izrazenije

ja ne znam da li je meni pola ljudi iz gimnazije danas u cacku, a ovi mladji odlaze jos i vise

Meni tačno pola, resto otišlo za Beograd ili se nije ni vraćalo sa studija. Od popisa 2002. do sad opština ima 12.000 manje stanovnika, a okrug oko 50.000 manje, pri čemu je emigracija drastično viša od mortaliteta.

Srbija tj. gradovi srednje veličine (kao i bivši industrijski giganti Niš i Kragujevac) je generalno umrla u periodu 1990-2008, žive samo gradovi odakle se izvršava budžet (Beograd i Novi Sad). Svaki ma i pomen administrativnog preustrojstva države se zatire u korenu, bez ikakve razlike dal premijer bio Đinđić ili Vučić. U tom smislu, komunisti su bili tri svetlosne godine ispred, pogotovo sedamdesetih.

Uzajme se od rodbine pa daju 5.000€ direktoru javnog preduzeća

Ja toliko dao advokatskoj komori, da bih mogao da radim kao privatnik. Ti neki su još i u boljoj poziciji, oni odmah dobiju platu.

• Author

Ma u celoj Srbiji je sad toliko.

Bilo je 5, pa im US 2013. godine ukinuo odluku i u obrazloženju napisao da ne može ni 500 tj. da je to trošak koji može pokrivati samo administrativne radnje oko upisa (kao osnivanje PR u APR-u recimo), oni onda stavili 4K€, od čega su 500€ troškovi upisa a 3,5K€ „naknada za stečena dobra komore (zgrade, knjige, umetnine, kurac i palac). I popišali se na US i njegove odluke, po peti put za deset godina.

Hoću reći, ako sam ja kao klinac na početku karijere morao da platim reket esnafskom bratstvu (uzgred u stanju poluraspada, ali je kinta kohezivni faktor) da bih uopšte mogao da radim posao za koji sam se školovao, i to kao samostalac gde mi zaradu niko ne garantuje već moram da se dokazujem, šta je onda čudno što neko izmota 5K€ lokalnom šerifu ili JP diši da dođe do mesta na kome će ništa da ne radi i da za to prima platu. I to obično bar za 20% veću od onoga što bi zaradio u nekoj privatnoj kompaniji, radeći kao konj.

Ovde se sistem raspada a oportunizam caruje od najnižeg do najvišeg nivoa, i to poduže. Sad je samo malo više uzelo maha i izbacilo je na površinu likove koji to i ne prikrivaju, pa je vidljivije.

Rekao si 5. Znam koliko je, ja sam platio u februaru i martu ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

To vazi i za one koji su zavrsili staz kod advokata?

Ne. Ako su ceo staž prošli kod advokata onda je 500€, plus ne moraju da vise na oglasnoj tabli da bi kjudi imali šansu da im ospore dostojnost.

Presekoste me

• Author

Rekao si 5. Znam koliko je, ja sam platio u februaru i martu ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jesam, urezalo mi se u pamet. Tisuća gore-dole, apropo teme i konteksta u kome je izrečeno ne čini neku razliku. Ni kod direktora JP nije uvek i svuda ista tarifa. ;)

Čekaj bre, znači završiš faks ispolažeš sve te ispite, i onda 4 soma € advokatskoj komori?

Za šta bre?

....shit has hit the fan...

Eeeee šta si ti mislio to lako da se bude advokat?