bejzbolka Posted January 11 Posted January 11 Đuka drma pravosuđem. Pored UO AKS i AKB ima i svoju ekipu u VJT u Beogradu. 1
Moća Posted January 11 Posted January 11 Sramota je sta smo dopustili. Jebe mi se za pravosudje tamo su ionako svi picke al da drma u advokaturi covek koji ne zna gde se ulazi u sud onda i treba da nas gaze. 1 1
Hamlet Strašni Posted January 11 Posted January 11 Malo se preteruje sa time - svi su pičke u pravosuđu. 2
Ayatollah Posted January 11 Posted January 11 Mene u principu ne interesuje da li će biti obustave ili neće, kao ni bilo šta vezano za Komoru, ali mi je malo pun kurac toga da mi stalno prvi idemo glavom u zid i sami finansiramo tu našu borbu. Hajde neka neko drugi malo povede, i tako će svi oni na kraju da dobiju svoje plate iz raznih budžeta, dok ćemo mi opet da izduvamo za honorare dok budemo u obustavi, ali nam niko neće obustaviti obaveze za to vreme - čak nam ni ta ista Komora neće suspendovati doprinos za vreme obustave, a da ne govorim o Poreskoj upravi, zakupodavcima, Paragrafu, itd. 1 1
zmanic Posted January 11 Posted January 11 U principu: " dobro mi je, ali neću to da kažem" Tako svatam ovo gore. Ali ne znači ništa. Previše sam puta to čuo. 1 1
Tribun_Populi Posted January 11 Author Posted January 11 1 hour ago, Ayatollah said: Mene u principu ne interesuje da li će biti obustave ili neće, kao ni bilo šta vezano za Komoru, ali mi je malo pun kurac toga da mi stalno prvi idemo glavom u zid i sami finansiramo tu našu borbu. Moram da ti ispričam jedan događaj od pre nekih 7 godina. Dolazim u policiju, nešto treba da rešim i sad službenica uzgred počinje s onim standardnim "vi advokati bla bla" što i ovde na forumu gledamo. Ja joj kroz osmeh kažem "još smo vam samo mi ostali". Ona spusti glavu i reče "znam". I ućuta. Jbg, i takvi kakvi smo, opet smo najzdravije što je u pravosuđu ostalo. Drugim rečima, nema ko drugi. Pa kad ovo prođe, Jovo nanovo s reformom, ali ovaj put s aktivnim učešćem i boljim ljudima od Dragoljuba Đorđevića na čelu. 2
Ayatollah Posted January 11 Posted January 11 1 hour ago, zmanic said: U principu: " dobro mi je, ali neću to da kažem" Tako svatam ovo gore. Ali ne znači ništa. Previše sam puta to čuo. Dobro mi je? Ne, nije mi dobro, i tu ponajmanje mislim na materijalni momenat - iako ni on nije savršen, jer novac koji zarađuje prosečan advokat u Srbiji je suštinski smešan za nekog prosečnog advokata u Sloveniji ili Češkoj recimo, da ne idemo dalje na sever i zapad. Nije mi dobro zato što živim u autokratskom i korumpiranom društvu agresivnih i nasilnih ljudi bez ikakvih etičkih normi i principa, u preskupom, pretrpanom i haotičnom gradu čiji vazduh smrdi ujutro, i iz koga ne mogu da odem sat vremena vožnje, a da mi neko ne traži pasoš. Iskreno, da mogu, sutra bih prešao da živim negde gde su ljudi mirniji, život uređeniji i vazduh čistiji, i bez ikakvog žaljenja bih zamenio svoju srpsku advokatsku karijeru za to da mi deca odrastaju u nekom normalnom okruženju. Sa druge strane, opet mi deluje da velika većina društva u Srbiji nema neki problem sa ovim gore napisanim, barem ne dovoljno veliki da bi i oni preduzeli nešto mnogo više od povremenog natezanja sa državom oko materijalnih uslova rada u svojim sopstvenim profesijama, a i to samo uglavnom prosvetari. Nego, kada je borba za bolje društvo, onda neka idu da se za to bore neki ludi studenti i advokati, a mi ćemo da ih tapšemo po ramenu i da navijamo iz daljine, možda da im donesemo kiflice i sokove (a i to samo studentima, advokate ko jebe, oni su i tako lihvari koji piju Chivas koji zarade od guljenja kože narodu), ali sami nećemo da rizikujemo baš ništa, pa ako se oni izbore, izborili su se, a ako se ne izbore, nikom ništa, svi na svoje radne zadatke. 2 1 1
Godfrey Posted January 11 Posted January 11 Da skrenem temu. Predmet iz 2013-e, ja ulazim 2017-e, maj prošle godine kada su na redu bile završne reči tužilaštvo odustaje. Podnosim troškovnik, ništa se ne dešava, par urgencija, ništa. Odem do sudije "kolega ja nemam saradnika" I to ti je to. 7 godina u predmetu, ne mogu da dobijem rešenje. Da im plata kasni jedan dan - opšta panika. A ovamo on nema saradnika, pa ko mene jebe. 1
Tribun_Populi Posted January 11 Author Posted January 11 17 minutes ago, Godfrey said: "kolega ja nemam saradnika" I to ti je to. Svi imamo takve priče. Kod mene nemaju pripravnika, otišao da polaže pravosudni. U stvari, javna je tajna da im je naređeno da dozirano pustaju. Ja na to gledam kao na poslovni rizik, jbg.
Krangovo telo Posted January 11 Posted January 11 Ja (i moje kolege sa kojima sam blizak) tuzim posle 3 meseca od ponosenja zahteva na osnovu cl.265 st 6. Zkp, a i pustam i izvrsenja protiv sudova i jt kad mi je resenje izvrsno, najsladje pare. Sad nam uglavom donose na vreme resenja 1 1
Godfrey Posted January 11 Posted January 11 3 hours ago, Tribun_Populi said: Svi imamo takve priče. Kod mene nemaju pripravnika, otišao da polaže pravosudni. U stvari, javna je tajna da im je naređeno da dozirano pustaju. Ja na to gledam kao na poslovni rizik, jbg. Ma jok. U poslednje vreme sam dobio 4 rešenja u roku od 30 dana od dana podnošenja, 2 specijala, 1 viši i 1 ojt. Jednostavno kurcobolja, i nema saradnika, a njega boli baš kurac time da se bavi.
Tribun_Populi Posted January 11 Author Posted January 11 Ako mi veruješ, kod mene je to redovno slučaj. Počinjem da mislim da se univerzum protiv mene urotio. I dopizdi mi pa tužim.
Ayatollah Posted January 12 Posted January 12 20 hours ago, Godfrey said: Da skrenem temu. Predmet iz 2013-e, ja ulazim 2017-e, maj prošle godine kada su na redu bile završne reči tužilaštvo odustaje. Podnosim troškovnik, ništa se ne dešava, par urgencija, ništa. Odem do sudije "kolega ja nemam saradnika" I to ti je to. 7 godina u predmetu, ne mogu da dobijem rešenje. Da im plata kasni jedan dan - opšta panika. A ovamo on nema saradnika, pa ko mene jebe. 19 hours ago, Tribun_Populi said: Svi imamo takve priče. Kod mene nemaju pripravnika, otišao da polaže pravosudni. U stvari, javna je tajna da im je naređeno da dozirano pustaju. Ja na to gledam kao na poslovni rizik, jbg. Jedu govna, to su rešenja koja bi bukvalno mogao da istreniraš AI da ih pravi (da je Srbija nekakva država koja o tome razmišlja, jel'), a i bez AI-ja bi te stvari trebalo da rade zapisničarke i ostalo administrativno osoblje, a sudije samo da pogledaju. Btw, kad smo već kod ovoga, uvek mi je bila naopaka organizacija rada u pravosuđu, tipa 1 saradnik i 1 pripravnik na 10 sudija, što je obrnuta piramida. Po meni, sudija bi trebao da bude neka vrsta Head-a u svom veću ili kao partner u advokatskoj kancelariji, i da ima celu mini organizaciju saradnika i administrativaca ispod sebe, gde on sam ništa ne draftuje, već samo donosi odluke i pregleda ono što napisano. Da je tako, mogli bismo da imamo trećinu od sadašnjeg broja sudija, a mnogo efikasnije pravosuđe. Ovako imamo stotine sudija, koji gube vreme na sve i svašta, od davanja dostavnih naredbi i konstatovanja pravnosnažnosti, do draftovanja bukvalno svake odluke koja izlazi iz veća, i gde sve staje kad su oni odsutni. Organizacija iz kamenog doba.
Tribun_Populi Posted January 12 Author Posted January 12 1 hour ago, Ayatollah said: uvek mi je bila naopaka organizacija rada u pravosuđu, tipa 1 saradnik i 1 pripravnik na 10 sudija, što je obrnuta piramida. Po meni, sudija bi trebao da bude neka vrsta Head-a u svom veću ili kao partner u advokatskoj kancelariji, i da ima celu mini organizaciju saradnika i administrativaca ispod sebe, gde on sam ništa ne draftuje, već samo donosi odluke i pregleda ono što napisano. Da je tako, mogli bismo da imamo trećinu od sadašnjeg broja sudija, a mnogo efikasnije pravosuđe. Ovako imamo stotine sudija, koji gube vreme na sve i svašta, od davanja dostavnih naredbi i konstatovanja pravnosnažnosti, do draftovanja bukvalno svake odluke koja izlazi iz veća, i gde sve staje kad su oni odsutni. To je bila jedna od ideja propale reforme. I to tako i treba da bude.
Recommended Posts