Tribun_Populi Posted December 30, 2024 Author Posted December 30, 2024 30 minutes ago, Eleniko said: za jednog mogu isto da izrazim naklon do poda što je na sudu u predmetu koji je bio procenjen da je bezizlazan po nas dobio gadnu džukelu /loka nešović/ ali je za to uzeo kompletnu naknadu. treći, klasične ulične džukele /zabole me ako su neki od vas ovde/ koji su probali da me ucene sa 6 ličnih dohodaka zbog iznuđene greške u primeni zakona o radu, pa su se kao pičketine i zadovoljili sa jednom platom kad su čuli da ću da ugasim firmu pre presude. b1. Jesi mu plaćao zastupanje, ono, po ročištu, podnesku? b2. Znači zajeb'o si, ali su probali da te ucene, i to advokati a ne tvoj bivši upošljenik koji je tužio? b3. Asi im ga šukno! 1
Paul Gompitz Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 Suma sumarum, narod je stoka koja se kolektivno urotila protiv advokata u Srbiji i radje ce izgubiti 10000€ nego advokatu dati 100€. To je aksiom. Podsjeca na pricu likova koji ne mogu naci djevojku jer su sve zene kurve. 1 1
Eleniko Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 1 hour ago, Moonwalker said: Ni ti za posao izdavanja smestaja ne volis da poslujes sa negativnim aspektima naseg mentaliteta, sami si napisao na onoj tvojoj temi. Nego usluga, cist racun i duga ljubav i pristojno ponasanje. To za onu drugu recenicu iz citiranog kvota. bravo za pamćenje, pa naravno niko ne voli da radi sa likovima koji su u fazonu batice naši smo može 20e jeftinije. lično se ne pronalazim ni prepoznajem niujednoj iznešenoj advokatskoj tužnoj priči. šta sam platio, platio sam i to je to. lično bi mislio bolje o profesiji kada bi se više vodila interesom slabijih i potčinjenih. imam drugaricu kojoj život ne zavisi od toga koliko će 1. u mesecu da bude dobra tako da uglavnom zastupa izgubljene slučajeve, rome koje su strpali u zatvor jer socijalno neće da se bavi likom koji je prebio ženu pa je onda zet probao da ga izbode nožem, narkomane uhapšene u nemačkom tržnom centru u pola noći pa deportovane u srbiji, kurdima sa turskim pasošem koju pandur na surčinu neće da pusti u zemlju i slične takve. čoveku kao što je nikola kovačević mogu samo da skinem kapu ali znam da humanitarno pravo nikoga ne zanima jer to nije kinta, ne znam da li su na unionu uspeli da napabirče kvotu za master studije.
Tribun_Populi Posted December 30, 2024 Author Posted December 30, 2024 9 minutes ago, Paul Gompitz said: Suma sumarum, narod je stoka koja se kolektivno urotila protiv advokata u Srbiji i radje ce izgubiti 10000€ nego advokatu dati 100€. To je aksiom. Pa ono, čast izuzecima, ali nije da nisi u pravu. Pri tome, ne shvataš, jebe se nama tačno, jer i tih hipotetičkih 10000€ koje izgube opet daju nekom advokatu. Samo na kraju, kad se završi postupak koji su sa 100 ojra mogli izbeći.
Moonwalker Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 (edited) 21 minutes ago, Eleniko said: lično bi mislio bolje o profesiji kada bi se više vodila interesom slabijih i potčinjenih. imam drugaricu kojoj život ne zavisi od toga koliko će 1. u mesecu da bude dobra tako da uglavnom zastupa izgubljene slučajeve, rome koje su strpali u zatvor jer socijalno neće da se bavi likom koji je prebio ženu pa je onda zet probao da ga izbode nožem, narkomane uhapšene u nemačkom tržnom centru u pola noći pa deportovane u srbiji, kurdima sa turskim pasošem koju pandur na surčinu neće da pusti u zemlju i slične takve. čoveku kao što je nikola kovačević mogu samo da skinem kapu ali znam da humanitarno pravo nikoga ne zanima jer to nije kinta, ne znam da li su na unionu uspeli da napabirče kvotu za master studije. I to ti je do mentaliteta i ima neke istorijske korene. Neke osobime se formiraju kroz pdredjene pkolnosti i iskustva. Da nije tako ne bi bilo 80% onih tema na nasem politickom pdf. Nismo mi kao grupa organizovano humani, vise su to pojedinacni slucajevi , a ostali se svode se na porodicu, pleme, zemljake i tako to… Mi nismo narod, nego savremeni Indijanci ograniceni na svoja plemena. Tu pomoc o kojoj pises bi valjalo nekako sistemski organizovati, manje oporezovati i pustiti klince da se uce kroz to, pa ko gde zavrsi. Kad bi bilo sistema, i kad nas opet zbog mentaliteta sistem ne bi zuljao kao tesne gace. Nas covek ce ti svaki zakon negde prokomentarisati kao birokratsku glupost ukoliko ga i malo nazulja, jer je fokusiran na svoje potrebe i ne gleda nikad siru sliku nema tu naviku, nego sebe i svoje trenutne potrebe. Ali to nije za ovu temu. Nema veze sa advokaturom kao profesijom. Mozes to naci manje vise u bilo kojoj profesiji koja radi sa ljudima. Edited December 30, 2024 by Moonwalker 1 1
Desmond Bojčinski Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 (edited) 21 hours ago, bejzbolka said: Ali advokatura predstavlja poslednju branu od državne samovolje i često jedinog saveznika građaninu u ostvarivanju prava koja mu zakon garantuje. Meni ovaj deo naviše šlajfa. Tačnije ovakav stav. Tačnije sistem po kome je gorerečeno uglavnom tačno. Ako je tako, daj da pravimo i midlmena između građanina i lekara/policajca/frizera/vodoinstalatera koji će biti brana od samovolje gore navedenih. Pa kad neka hoće sise šestice a doktor kaže ne može imaš 40kg sa krevetom a ja da iskočim između i izkoncilijarišem trojku. Na paušal naravno Edited December 30, 2024 by Desmond Bojčinski 1
bejzbolka Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 (edited) 11 minutes ago, Desmond Bojčinski said: Meni ovaj deo naviše šlajfa. Tačnije ovakav stav. Tačnije sistem po kome je gorerečeno uglavnom tačno. Ako je tako, daj da pravimo i midlmena između građanina i lekara/policajca/frizera/vodoinstalatera koji će biti brana od samovolje gore navedenih. Pa kad neka hoće sise šestice a doktor kaže ne može imaš 40kg sa krevetom a ja da iskočim između i izkoncilijarišem trojku. Na paušal naravno 9 minutes ago, Desmond Bojčinski said: Znači monopol a? Midlmen između građanina/lekara/frizera/bilo kog drugog građanina već postoji, to je država. Država donosi zakone kojima uređuje njihove međusobne odnose, kao i odnose građana sa samom državom. Država ima i monopol, to je monopol sile kojim omogućava da se ti zakoni primene u praksi. Takođe ima i "paušal", to je porez koji ubira od građana. Advokat pruža svojim znanjem pravnu pomoć neukim građanima kako bi uspeli da ostvare prava koja im država zakonima garantuje. Reći da je to monopol je isto kao reći da lekar ima monopol da leči. Građanina niko ne tera da angažuje advokata, u 90% odnosa sa državom može da nastupa i sam, pa ako misli da ume, slobodno. Edited December 30, 2024 by bejzbolka
Tribun_Populi Posted December 30, 2024 Author Posted December 30, 2024 (edited) 28 minutes ago, Desmond Bojčinski said: Znači monopol a? Yup. I nije slučajno, već namerno i opravdano. Mogu i da ti elaboriram zašto, ako voliš. P.S. To oko "paušala", svako ko probije 6 mil prihoda godišnje ide na knjige, ko probije 8 mil u 365 dana ide u PDV i nema hoćeš nećeš, moraš. I to je tako za sve, pitajte programere, doktore i inženjere. Edited December 30, 2024 by Tribun_Populi 1
Godfrey Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 Samo advokati mogu razumeti advokate. Advokatura je plemenita profesija, i jeste u zaštiti običnog čoveka. E sad, zašto nas narod uglavnom ne voli, duga je to priča. Jedan od uzroka tome je što smo to 24/7, mislim u tome jedini uz doktore. 3
aram Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 malo ima i toga da jedan kvaran ostavi jači utisak nego sto poštenih. kao i u drugim sličnim profesijama. 3
Paul Gompitz Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 Sve bi jos bilo i podnosljivo ali “neuki gradjani” i advokati jedini uz doktore 24/7…nekad su svrseni etfovci vazili za nabijedjene, ali oni su bar polozili elektroniku kod Caje. 1
Godfrey Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 (edited) 24/7 u smislu da ne može dečiji rodjendan, slava, ili bilo kakvo okupljanje da prodje bez "e, da te pitam nešto" Ne znam da li sam dobro razumeo drugi deo, oko etf i nabedjenosti...bolje da nisam dobro razumeo Edited December 30, 2024 by Godfrey 1
Recommended Posts