Jump to content
IGNORED

Advokatura

Tribun_Populi

Recommended Posts

Posted
3 hours ago, Eleniko said:

da nisam imao od 2021 do 2024 4 izuzetna iskustva sa državnom bolnicom bi možda i otćutao - VMA, dragiša mišović, KBC zvezdara

za poslednje iskustvo u KBC zvezdara mogu bez dokaza da tvrdim da ne postoji ni u nemačkom zdravstvenom sektoru.

daleko od toga da tvrdim da je idealno, nije, ali za koga i sa kime rade, mnogi doktori su suvo zlato.

pritom upoređivati ove dve profesije, sramno.

Znaš kako - da žena i ja nismo izgubili bebu 2013. godine zbog toga što su u Višegradskoj radili amniocentezu nesterilnom opremom (gde nam baš niko nije rekao ni izvinite), da mog oca nisu dve godine sa teškom aritmijom šetali između Dragiše Mišovića i KCS dok nije umro od srčanog zastoja prošle godine, da moja majka nije umrla na Pulmologiji u Dragiše Mišović pre 4 meseca zbog kovida koji je dobila u bolnici zbog toga što se osoblje šeta bez maski na urgentnoj pulmologiji (i tu nam niko nije rekao izvinite - javili mi u ponedeljak da je stabilna i da je za otpust, i posle u subotu ujutro da je umrla), da ženinog oca u Dragiše Mišović nisu posle ugradnje pejsmejkera izbacili na ulicu kao skitnicu, iako je u pitanju star čovek iz unutrašnjosti (rekoše da su ga predali taksisti kada ih je žena zvala da pita šta to rade, jer ga je našla ispred moje zgrade kako jedva stoji), da ne znam ženinog načelnika odeljenja koji BAŠ SVE pacijente usmerava u svoju privatnu kliniku, bivšu glavnu sestru njene bolnice koja sebi od plate kupuje treću kuću na moru i jedno 10 slučajeva lekarskog nemara za koji su mi se obraćali razni ljudi sa pitanjem da li mogu nekoga da tuže, pa da uzmem ovo tvoje pisanije za ozbiljno.

Ovako je to obično trabunjanje prepuno predrasuda i pogrešnih percepcija. Velika većina lekara kod nas nisu nikakvi humanisti, naprotiv, tu su samo zbog para i društvenog statusa.

• +1 1
  • Hvala 6
  • -1 1
  • Tužno 2
Posted

A najviše volim hirurge i njihov kompleks Boga

• +1 2
  • -1 1
Posted

Al vas voza Gazza ko na ringišpilu.

Dosadno na ostrvu, napolju duva vetar pa da ugreje prstiće po tastaturi.

Malo je i bezobrazno ali jbga...

• +1 2
  • Tužno 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Ovaj uspeva da zatruje i ovu temu, stvarno fascinantno. Ne pomaže ni ignor, jer gnoj preliva.

Ej došao na advokatsku temu da pljuje advokate :lolol:

• +1 1
  • Haha 2
Posted (edited)
1 hour ago, Tribun_Populi said:

A koji kurac ja radim, kad dreždim po pritvorima, idem u sred korone da probijam blokadu™ po zatvorima jer neće da me puste da razgovaram s čovekom koga su pritvorili jer je precednik imao još jedan sumasišavši ispad na TVu itd?

Šta tačno?

A kad coveku spasimo 10ak hiljada jura pa onda od tih para moze da plati lekare altrusite, znaci mi smo™ >>> lekari.

Generalno moralisanje nad profesijama je tezak promasaj. Svako radi u skladu sa svojim znanjem i moralnim nacelima, od cistaca ulice do neurohirurga.

A gospodinu gazi bi voleo da advokati obracunavaju usloge po tarifi + pdv za sve radnje. Koliko je pausal dobar za nas, toliko je bolji i za stranke, fizicka lica, obzirom da barem 60-70% ljudi na bi moglo da placa nase usluge da se naplacuju kako treba sa pdv-om po izvrsenoj radnji ili unapred.

Edited by Krangovo telo
  • +1 3
  • -1 1
Posted (edited)
14 minutes ago, napadaj said:

Ovaj uspeva da zatruje i ovu temu, stvarno fascinantno. Ne pomaže ni ignor, jer gnoj preliva.

Ej došao na advokatsku temu da pljuje advokate :lolol:

To je stvar naseg nakaradnog mentaliteta i ne pogadja samo advokate, vec i ostale profesije.

Plocice i nokti su vidljivi i na kognitivnom nivou razumljivi svima. Ono sto nije razumljivo, samouvereni gledaju da pojednostave i ubede sebe da mogu i sami.

Ja nisam imala losa iskustva sa advokatima i nadam se da necu, to sto platim advokatu ustedi moje vreme koje vredi vise ako ga koristim za svoj posao ili odmor od istog. I to bukvalno merljivo u novcu.

Radila sam sa dobrim pravnicima i nasim i strancima na nekim korporativnim stvarima i znam koliko moze da bude komplikovano.

Da ima budala, ima, ali to nije do profesije, vec opet mentaliteta. Pa neka me :vesala2:

Ako vam je neka uteha bar nemate susret sa drugom vrstom dziberizma…Ja mentalitetske ispade odavno kaznjavam taman da imam i koristi. Mogu to sebi da priustim. Idi kuci, pa se ponasaj.

Zanimljivo da i nas “Grk” zajebant to radi kad je njegov njegov posao u pitanju…

Edit: od dela sa novcem, uvek mi je paznja okrenuta na drugu vrstu problema, korupciju i veze sa kriminalom. Pare se zarade, nova glava jok.

Edited by Moonwalker
  • +1 2
Posted
43 minutes ago, Frank Pembleton said:

Al vas voza Gazza ko na ringišpilu.

Dosadno na ostrvu, napolju duva vetar pa da ugreje prstiće po tastaturi.

Malo je i bezobrazno ali jbga...

kako beli privilegovani muškarac vidi zdravstvo u Svrbiji :D

Nek uzme da drka, ako ga svrbe prsti 

• +1 1
  • Haha 2
Posted (edited)

Malo je besmislena ova diskusija. Svaka profesija ima i dobre i lose radnike, i stoga su neki zadovoljni doktorima, neki ne, Isto tako sa advokatima. Dobrima u obe struke se divim, posebno uzevsi u obzir kakav nam je pravni/zdravstveni sistem generalno.

I svi cemo placati manji porez ako mozemo - i ja sam bio programer preduzetnik dok sam mogao, ali udruzivanje vlasti i lobija velikih kompanija je to mahom ukinulo.

Ali fakat smesno je kad advokati pocnu da kukaju i govore kluposti kao kad mahom tvrde da se bore za pausal zbog klijentske tajne, ili da ce drustvo da propadne ako ugovore o prodaji kola ne sastavlja advokat, ili ove price o nelojalnoj konkurenciji - zamisli radi ispod maksimalnog popusta po advokatskoj tarifi - kao da ja mogu da se zalim sto neki junior programer radi za 1/8 moje plate, a neke sajtove prave srednjoskolci za cenu par piva. Ili sto mu nije neka zarada zagarantovana kao notarima kojima je drzava uredila i trziste...

Git gud pa ćeš imati i klijente i zarađivati i preko tarife!

Edited by Spooky
  • +1 1
Posted

1 minute ago, Spooky said:

Git gud pa ćeš imati i klijente i zarađivati i preko tarife!

Advokatura je javna služba, regulisana profesija, deo pravosuđa u širem smislu.. Advokatima je zabranjeno reklamiranje. Tarifa služi da spreči cenovnu konkurenciju, a s druge strane da pruži dovoljnu kompenzaciju za rad. Plate nema, usluge plaćaju klijenti, i to ti je garant nezavisnosti. Drugačije, da država plaća advokate kao u Belorusiji, fircali bi vas panduri sve u šesnaest.

Dabogda vam sve nadripisari pisali sve ugovore i tužbe tako pametnima za po dve crvene, pa da vidimo tu lepotu. Baš bih najvoleo. Onda zastupanje ide 200% tarife, iz momenta i iz principa.

• +1 1
Posted

Jadno nam je pravosuđe, ljudi bivaju ubijeni pri ispitivanju, jednostavni predmeti se razvlače godinama, pojedini su skoro pa nedodirljivi, a Bora Ija ekspresno završi u tvorza.

Tako da smo Belorusija što se mene tiče. Advokati su još i najmanje krivi za ovo pored tužioca i sudija - ali brate nemoj mi priče pričati kako baš advokati sprečavaju da padnemo u bezdan kada već padamo.

Posted
9 minutes ago, Spooky said:

kako baš advokati sprečavaju da padnemo u bezdan kada već padamo.

Daleko of toga da i tu cveta cveće, pisao sam naširoko i nadugačko o tome, ali brt - u ovim okolnostima nemaš ama baš nikog drugog.

Posted

Ako bi moglo malo laganije sa bešenjima i saginjanjima bio bih zahvalan. Za sada samo malo brisanja, ali gledajte da ne nastavljate, molim vas.

Posted
2 hours ago, Moonwalker said:

Ako vam je neka uteha bar nemate susret sa drugom vrstom dziberizma…Ja mentalitetske ispade odavno kaznjavam taman da imam i koristi. Mogu to sebi da priustim. Idi kuci, pa se ponasaj.

Zanimljivo da i nas “Grk” zajebant to radi kad je njegov njegov posao u pitanju…

ovo nisam razumeo šta si htela da kažeš, može pojašnjenje.

1 hour ago, Spooky said:

I svi cemo placati manji porez ako mozemo 

jeste a onda ćemo sutra tražiti bolje zdravstvo, bolje školstvo, nekorumpiranu policiju i sudije i još 200 stvari od kojih zavisi bolji život slavice u srbiji. i kad dođe vreme za penziju, onda će se tražiti ona koja ne korespondira uplaćenim sredstvima putem paušala i dobiće se isto kao što se dobio i paušal - zahvatanjem u bazen koji smo napravili mi koji plaćamo 65%.

no dobro, negde mi znači /utoliko što sam bio u pravu, iako je jadno na kvadrat/ što nisam dobio jednoznačan odgovor zašto radnik u advokaturi plaća paušal a moj radnik plaća 65% poreza. zapravo jesam - zato što smo tako u mogućnosti i zato što nas boli kurac za bilo kakvu ideju jednakosti i solidarnosti u društvu.

sem toga protiv advokata i srodnih profesija nemam ništa protiv, daleko je gora igra odigrana sa notarima. ali advokati sigurno neće rušiti taj sistem povlašćenosti nego će pokušati da ga iskoriste za sebe, jer kartel. u životu sam, ne računajući ozbiljna prijateljstva, imao 3 susreta sa advokatima. za jednog lika mogu da kažem sve najbolje, andreja ćiftelić, pošteno smo podelili na ravne časti naknadu za narušavanje intelektualne svojine. za jednog mogu isto da izrazim naklon do poda što je na sudu u predmetu koji je bio procenjen da je bezizlazan po nas dobio gadnu džukelu /loka nešović/ ali je za to uzeo kompletnu naknadu. treći, klasične ulične džukele /zabole me ako su neki od vas ovde/ koji su probali da me ucene sa 6 ličnih dohodaka zbog iznuđene greške u primeni zakona o radu, pa su se kao pičketine i zadovoljili sa jednom platom kad su čuli da ću da ugasim firmu pre presude.

znači ima gi raznih, i super i bezveze, isto kao i u medicini ali da napišem da je "velika većina lekara kod nas nisu nikakvi humanisti, naprotiv, tu su samo zbog para i društvenog statusa" ne znam šta bi mi ostalo za advokate.

Posted (edited)

Zove me pre neki dan čovek, kaže ja bih da prenesem plac i kuću na oca. Rek'o dobro, imate opciju da zaključite ugovor o poklonu ili ugovor o kupoprodaji.-Ne, ne, ja bih samo to da prenesem na njega. Ja opet kažem, dobro ali morate imati neki pravni osnov, neki ugovor. 5 sekundi tišine. -Ahaaa. A koliko je to para? Kažem,ne znam još, moram da pogledam u katastru kakvo je stanje, da li ima možda još upisanih itd. -Ahaaa... Dobro, javiću se ja vama. Naravno nije se javio, verovatno traži neke pelcere po internetu da on to prenese, a ne da ga ja tu smaram.

Edited by bejzbolka
  • Haha 3
Posted
On 30. 12. 2024. at 15:48, Eleniko said:

ovo nisam razumeo šta si htela da kažeš, može pojašnjenje. 

Ni ti za posao izdavanja smestaja ne volis da poslujes sa negativnim aspektima naseg mentaliteta, sami si napisao na onoj tvojoj temi. Nego usluga, cist racun i duga ljubav i pristojno ponasanje.  To za onu drugu recenicu iz citiranog kvota.

Prva recenica se odnosi na moje iskustvo u poslovnom smislu sa negativnim aspektima naseg mentalitata sa kojom verujem da nemaju posla, da ne trolujem dalje. Nema veze sa tobom. 

• +1 1