Ayatollah Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 14 minutes ago, Hamlet Strašni said: Људи дали силне паре за 45% фирме и уз договор са власником 55% постали директори. После три месеца их лик сменио и вратио себе. Они били у убеђењу да се у скупштини друштва гласа један човек један глас. Кажу, али пише да се статусне промене врше двотрећинском већином. Питају шта могу да ураде. Ништа. Још у уговору пише да су упознати и сагласни са начином гласања и потребним већинама. За буквално 50 евра су могли да сазнају да то није тако пре потписивања уговора. Вероватно су скинули пелцер са сајта АПР или из неке базе за уговор о промету удела. Mogu da probaju sa istupanjem iz društva po članu 188 ZPD, ali je vrlo veliko pitanje da li bi sud smatrao da postupanje drugog člana njima prouzrokuje štetu, naročito ako u ugovoru piše da su sa svime upoznati. 1
Uskebasi Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 Ipak su najbolji poslodavci koji sa neta skinu pelcer ugovora o radu, pa zaokruze članove koji se primenjuju, a ono ostalo se kao ne primenjuje. Pa kad dodje do parnice onda advokat namestiJo. 2
napadaj Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 (edited) Početkom godine mi se javi žena davalac izdržavanja, primalac umro posle 10 godina i treba da se podnese zahtev katastru za uknjižbu. U ugovoru nije navedena kuća koja je suština cele priče, popisano 15-20 njiva, dvorište, ali kuće nema. Pitam ko je pisao ugovor, kaže pravnik iz opštine, uzeo 50 evra. 10 godina je žena gledala babu, plaćala hranu, račune, lečenje i onda shvati da je uštedela 200 evra, a mogla da izgubi desetine hiljada. Srećom, mali katastar, malo zamuljan zahtev za uknjižbu, pa sam uspeo da uknjižim i kuću, ali neko iz katastra će da nadrlja ako kontrola ikada bude čitala taj predmet, a ova žena bi mogla da ostane bez kuće ako babina familija počne da čeprka. Edited December 30, 2024 by napadaj
Hamlet Strašni Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 12 minutes ago, Ayatollah said: Mogu da probaju sa istupanjem iz društva po članu 188 ZPD, ali je vrlo veliko pitanje da li bi sud smatrao da postupanje drugog člana njima prouzrokuje štetu, naročito ako u ugovoru piše da su sa svime upoznati. Само што сам поприлично сигуран да је уписан капитал друштва много мањи него што су они платили за уделе. Или се накнада може тражити и у другој висини?
Ayatollah Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 5 minutes ago, Hamlet Strašni said: Само што сам поприлично сигуран да је уписан капитал друштва много мањи него што су они платили за уделе. Или се накнада може тражити и у другој висини? Quote Član 192 stav 3 ZPD: Naknadu iz stava 2. ovog člana (naknadu koju je društvo u obavezi da isplati članu društva koji istupa - prim Ay.) sud će odrediti prema tržišnoj vrednosti udela člana društva koji istupa na dan podnošenja tužbe, ali ne manje od srazmernog dela vrednosti neto imovine društva koji odgovara učešću udela tog člana u osnovnom kapitalu društva na dan podnošenja tužbe, osim ako je drugi način određivanja te naknade predviđen osnivačkim aktom. Dakle, nije bitna nominalna vrednost osnovnog kapitala. Jedina kvaka je to što se ta naknada isplaćuje samo iz sredstava rezervi društva i iz naknade dobijene prodajom sopstvenog udela nakon istupanja, ali sa druge strane bi preostali član morao da rasporedi svu dobit društva u te rezerve. Nije idealno rešenje svakako, ali može da se proba kao sredstvo pritiska, možda upali. 1
Eleniko Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 4 hours ago, Ayatollah said: Hajde ne lupaj gluposti, majke ti, da mi žena ne radi kao lekar u državnoj bolnici pa da ti poverujem. Toliki je altruizam, da se pacijenti masovno upućuju popodne na privatne klinike, prepisuju se lekovi za koje farmaceutske kuće daju razne bonuse, a i doktori više vole da se bave kliničkim ispitivanjima lekova nego samim pacijentima. Sve to na sigurnu platu koja se uvek isplaćuje, dok smo mi u minusu svakog prvog u mesecu. A ima i pelcera, zovu se terapijski protokoli, pola doktora se toga drži kao svetog pisma i ne udubljuje se uopšte naročito u problematiku pojedinačnog pacijenta. Svakako manje nego što se solidan advokat udubljuje u problematiku svakog pojedinačnog slučaja. da nisam imao od 2021 do 2024 4 izuzetna iskustva sa državnom bolnicom bi možda i otćutao - VMA, dragiša mišović, KBC zvezdara za poslednje iskustvo u KBC zvezdara mogu bez dokaza da tvrdim da ne postoji ni u nemačkom zdravstvenom sektoru. daleko od toga da tvrdim da je idealno, nije, ali za koga i sa kime rade, mnogi doktori su suvo zlato. pritom upoređivati ove dve profesije, sramno. 2
Tribun_Populi Posted December 30, 2024 Author Posted December 30, 2024 8 minutes ago, Eleniko said: pritom upoređivati ove dve profesije, sramno De mi reci, šta je tačno sramno, pre nego li te oteram ukurac? 1 1
Eleniko Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 Just now, Tribun_Populi said: De mi reci, šta je tačno sramno, pre nego li te oteram ukurac? sramno je upoređivati profesiju čija je osnova spašavanje ljudskog života sa bilo kojom drugom, nije nužno vezano za advokaturu. sad me oteraj, nemam problem.
Tribun_Populi Posted December 30, 2024 Author Posted December 30, 2024 1 minute ago, Eleniko said: sramno je upoređivati profesiju čija je osnova spašavanje ljudskog života sa bilo kojom drugom, nije nužno vezano za advokaturu. sad me oteraj, nemam problem. A koji kurac ja radim, kad dreždim po pritvorima, idem u sred korone da probijam blokadu™ po zatvorima jer neće da me puste da razgovaram s čovekom koga su pritvorili jer je precednik imao još jedan sumasišavši ispad na TVu itd? Šta tačno?
Eleniko Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 koliko često to radiš koliko si puta u životu to radio moj prijatelj sloba obradović bivši načelnik urgentne kardiologije na VMA dnevno uradi po najmanje 5 hirurških intervencija na srcu i ima možda 30% veću platu od tebe iskreno nemoj da me pitaš na koga ću pre da se sažalim
Filozof manijak Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 Zlatibor Lončar likes this conversation 2
Tribun_Populi Posted December 30, 2024 Author Posted December 30, 2024 3 hours ago, Eleniko said: to je bio post da reaguješ a ne moj. Ne radim svaki dan, kao što ni svaki doktor nije Sloba. Ima onih što se samo time bave, pa to rade svaki dan. Mi lečimo društvene bolesti, u pojedinačnom slučaju, u ovoj ovakvoj usranoj državi. Pri tome nemamo platu i popodne šest privatnih klinika i dvajesdva kongresa, niti apanažu od farmacijskih kuća. To što zaradimo, i to sve više jedva. Tako da: idi u kurac. 1
Filozof manijak Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 ili oni što uzimaju par stotina jura da porode ženu u Betaniji, npr Sve altruista do altruiste
Filozof manijak Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 ili povezani trougao Petrović - Vukosav - MIlankov za lečenje sportista, Sve go altruizam ...jer učkur drži gaće 1
Recommended Posts