MocaVukotic Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 ako je ovo za laugh onda nešto gadno nije u redu s ovim svetom. koja boleština.
rajka Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 ako je ovo za laugh onda nešto gadno nije u redu s ovim svetom. koja boleština. zato sto vode macku na uzici ili zato sto ga vuku?
MocaVukotic Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 zato sto vode macku na uzici ili zato sto ga vuku? zbog obe stvari
rajka Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 zbog obe stvari sta je po tebi bolje, da izvode macku na uzici ili da je nepustaju napolje uopste?
Аврам Гојић Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 (edited) mislim da je manje strasno nego sto izgleda (mada mi idu gazde na kurac). ovako na prvu loptu bih rekao da je uzica pri vucenju dohvatila macki onaj deo vrata gde se nalaze zlezde koje luce hormon za kuliranje. deo remena ide i iza prednjih sapa, i nema nikakve opasnosti od gusenja ili neke druge povrede. ovo mi, na osnovu mackarskog iskustva, pre spada u neukus i bezobrazluk prema zivotinji, nego animal cruelty. sto se tice vodjenja macke na uzici, nemojte olako suditi o tome...sad cu vam reci i zasto. ne mogu svi da pustaju macke napolje, a i onaj ko to radi, realno, dosta rizikuje cak i u optimalnim uslovima. neke macke (ne sve, cak su u manjini one koje ce ikada pristati da budu vodjene) mogu se privici na uzicu, i to im obogati zivot - mogucnost da nesto vide i van kuce. Edited October 1, 2014 by Грешни Василије
MocaVukotic Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 u svakom slučaju treba obrisati post ili premestiti na "kretenske boleštine" topik.
ToniAdams Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 mislim da je manje strasno nego sto izgleda (mada mi idu gazde na kurac). ovako na prvu loptu bih rekao da je uzica pri vucenju dohvatila macki onaj deo vrata gde se nalaze zlezde koje luce hormon za kuliranje. deo remena ide i iza prednjih sapa, i nema nikakve opasnosti od gusenja ili neke druge povrede. ovo mi, na osnovu mackarskog iskustva, pre spada u neukus i bezobrazluk prema zivotinji, nego animal cruelty. sto se tice vodjenja macke na uzici, nemojte olako suditi o tome...sad cu vam reci i zasto. ne mogu svi da pustaju macke napolje, a i onaj ko to radi, realno, dosta rizikuje cak i u optimalnim uslovima. neke macke (ne sve, cak su u manjini one koje ce ikada pristati da budu vodjene) mogu se privici na uzicu, i to im obogati zivot - mogucnost da nesto vide i van kuce. ma za macku vazi skoro isto ko i za kuce, ako je na vreme naucis na uzicu, nece biti problema, u suprotnom, nema leba. ovaj je ocigledno prvi put vezan pa se zato ukopao.
Аврам Гојић Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 ili mu doslo da se zainati, desava se to i sa mackama koje su se kao navikle...a i dalje mi po faci deluje kao da je neko uzeo zubima za vrat pa se opustila sta ga znam.
Аврам Гојић Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 mačka se ne vezuje na uzicu, aman! mozes da vices aman koliko hoces, to sto tebi izgleda neprilicno, ne znaci da mackama smeta. kad macki nesto smeta, ona to stavi do znanja i ne bi protiv svoje volje hodala sa uzicom. i naravno da bi sve macke volele da nesputano trce izmedju solitera, ali takav zivot potraje dve godine, a onda bude zljic. ovo je urbani kompromis.
ToniAdams Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 (edited) pa i zainatio se, sigurno. mačka se ne vezuje na uzicu, aman! ako ih naviknes, mogu sasvim ok da se prosetaju vezane. po mom misljenju to je svakako mnogo humanije nego da nikad ne vide napolja. Edited October 1, 2014 by ToniAdams
Recommended Posts