August 12, 201411 yr Baš se obradujem kad vidim odžačara, ne samo zbog sreće (uhvatim se za dugme i poželim želju ), nego i zato što nisu svakodnevna pojava. Još kad idu biciklom! Najgori vid sujeverja je astrologija, a najodbojniji ljudi koji okolinu tumače i podešavaju ponašanje prema astrološkim psihoprofilima. Edited August 12, 201411 yr by halloween
August 12, 201411 yr Voodoo jebote. Crna magija, vlaska magija, Wicani i sl. - zajebancije. Al ovo Haiti sranje... Uvek se najezim.
August 12, 201411 yr Po zebri samo po belim poljima ( dobro to je vise bilo pre nego sada) hleb nikada naopako, umivanje obavezno iz tri puta a sneveselim se kada prodjem pored bandere koja se upravo ugasila. Mada ovo zadnje verovatno ima vise veze sa time kada se vracam kuci nego li sa sujeverjem. Naravno ponekad kucnem u drvo, mada kako su mi skoro objasnili ima razlike kada se kuca odozgo i odozdo.
August 12, 201411 yr Pecaros kad podje ujutru prvu zensku koju sretne mora da ..stipne za blagoslov. Bez zezanja Pecaros još od '97. oprave vjeruje da mu dvojica komšija određuju pecarošku sreću. Kad pri polasku sretnem komšiju K. nalovim ribe gdje god da odem, kad sretnem komšiju F. znam da idem džabe i da ću imati par mršenja, pucanje gume u toku vožnje, otjeraće me sa dobrog mjesta granična policija, zaboraviću odličan štap koji nikad više ne nađoh, otkačiće se ribetina (riba života, štuka kapitalka) i pobjeći iz plićaka i sl. Ima toga još ali ovo je najdugovječnije.
August 12, 201411 yr kad god vidim popa na ulici ja moram da kažem "baksuz". to je jače od mene i verujem da će propasti svet ako to ne uradim. da ne dobiješ keca? E, ali ne, to sam pokupio od babe valjda mnogo pre nego što sam pošao u školu, za to sa kecom sam saznao dosta kasnije, ovo je jednostavno "baksuz",
April 17Apr 17 Zašto ne smem rukama da pokažem, kolikog sam pacova video na ulici i koliko sam godina nesreće zaradio sad?
April 28Apr 28 Samo kad idem na pecanje. Tad ne volim da vidim nikog. Nije da ću da se vratim kući i ako se desi, ipak je barka suvo zlato makar ništa ne uhvatio, ali istina je - poznata smo mi sorta po sujeverju. Većih ludaka i sujevernih zamlata od ribolovaca nema.
April 28Apr 28 Komso, gde ides na pecanje?Sada idem do Tase u prodavnicu po pivo, pizda ti materna baksuzna - svrati posle.Ok, za mene zajecarac.🤣
April 29Apr 29 Author On 11. 8. 2014. at 23:12, Caligula said:Nisam religiozan a sujeveran sam umereno, taman toliko da nosim jednu narukvicu od tikovine i žada vec skoro petnaest godina jer sam joj ucitao da mi je srecna. Perle su se od visegodisnjeg trenja smanjile i izlizale, neke su neprimetno otpale. Pre par godina sam uvrteo sebi u glavu da kada se tanka struna koja ih drzi na okupu pokida i kada budu poispadale odjednom, to ce biti pocetak mog potpunog propadanja. Isprva sam se iskreno nasmejao toj misli, onako od srca i rekao u bradu ne bez simpatije koju covek moze da oseca samo prema sebi - "idiote"A onda mi se ta poruka ponovo jasno pojavila u glavi kada sam par meseci kasnije zakacio narukvicu o ogradu. I tu krece neki (zaista) nenametljiv ping-pong izmedju mog racia i poruke iz nepojamnog koja kljuca svako malo.Na kraju racio zakljucuje "ok, naravno da je sujeverje ali sta ces sa tom potmulom autosugestijom koja ce da te sjebe iako to ne zelis" :DNe bih ovo pisao da veceras nisam obnovio svoju srecnu narukvicu - kupio sam jos jednu od tikovog drveta i promesao perlice sa starim petnaestogodisnjim. Ovog puta stavio sam duplu strunu. Imate li slicne ritualcice?btw. ne secam se da postoji ovakva tema, ako postoji gasite ovo.Само да пријавим да наруквица и даље стоји иако су многе перле поиспадале. Мислим да је нисам обнављао после овог поста, барем колико се сећам.Нисам религиозан и даље, сујеверан сам умерено и верујем у аутосугестију коју потпаљују симболи које видимо свуда по свом животу. Edited April 29Apr 29 by Caligula