Jump to content
IGNORED

razno


hoffnung

Recommended Posts

  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

https://nltimes.nl/2023/01/20/netherlands-working-ban-flat-nosed-dogs-folded-ear-cats-prevent-animal-suffering

Netherlands working to ban flat-nosed dogs, folded-ear cats to prevent animal suffering

 

The Netherlands is taking “far-reaching steps” towards becoming a country where “no pet has to suffer from its appearance,” Minister Piet Adema of Culture, Nature, and Food Quality announced on Friday. He is working on two bans - a ban on owning animals with harmful external characteristics, such as a cat with folded ears or a dog with a short snout. The second ban is on showing these in advertisements, for example.

  • Tužno 1
Link to comment
  • 4 months later...

Apel za hitnu pomoć Otpisanima

https://www.soinfo.org/vesti/vest/29025/apel-za-hitnu-pomoc-otpisanima/

Pon, 29.05.2023. 21:54

Branimir Abadžin, zabrinut za opstanak napuštenih životinja, uputio je poziv za pomoć jer nema više hrane i lekova

6474ff78c2bc8c338d11f6d2.jpg?aspect_widt

- Dotakli smo dno. Retko se desi da se u isto vreme isprazne sve zalihe. Sada se desilo baš to. Nestalo je svega, pseće i mačije hrane, medicinske hrane za sve, posipa za mačke, lekova. Dug kod veterinara je uveliko preko 130.000 dinara. Hitno imam za kastraciju - sterilizaciju njih šest. Pored tolikog duga kod veterinara nema smisla da ih nosim. Novo prispeli trebaju vakcine. Svakodnevno neko od starih treba veterinara. Dug se povećava – objavio je na fejsbuku naš sugrađanin Branimir Abadžin, staratelj „Otpisanih”.


On je napisao da se na poslednji apel za pomoć odazvalo nikad manje ljudi, malo je novih i uglavnom je tu nekoliko njih koji mu redovno pomažu.  


- Svestan sam da je vidljivost mojih „Otpisanih” na društvenim mrežama mala. Ne stižem, ni ne umem time da se bavim. Između slikanja i objavljivanja ili pomaganja ugroženoj životinji uvek biram ovo drugo. Da bih dočarao moj dan i sve što obavim, trebao bi mi fotograf, kamerman, montažer, a i administrator za društvene mreže, tad bi nas pratili milioni, a ovako sve zavisi od vas, od malobrojnih. Molim vas za pomoć, podelite i time omogućite život napuštenim i odbačenim koji su kod mene, ali i da mogu nastaviti pomagati i dalje – pozvao je Abadžin.


Ukoliko ste u mogućnosti pomozite uplatom na račun na ime Branimir Abadžin, 265000000066093673 RAIFFEISEN BANKA,  IBAN RS35265044000002281672. Uplatiti možete i postnet uplatom u pošti na broj telefona 0658236479, ime Abadžin Branimir. Moguća je uplata ili kupovina hrane u bilo kom pet šopu u Somboru samo je potrebno javiti na telefon ili u porukama Branimiru Abadžinu.
PayPal: abaazilsombor@gmail.com, Adresa i telefon: Branimir Abadžin, Čičovi 55, Sombor, 0658236479, PATREON: https://www.patreon.com/otpisani

 

Instagram stranica:
https://www.instagram.com/otpisani.sombor/

 

 

 

https://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/backa/somborac-udomio-vise-od-100-napustenih-zivotinja_1275166.html

Edited by Malkmus
Link to comment
Prosle nedelje ispred ulaza u 62. bloku uocena zmija ... to nikad nisam cuo ranije ...

Ima ih po blokovima pogotovu kad nagrnu vode...
A pitanje da li zmija ili onaj drugi stvor zaboravio sam lako se zove...



....shiit has hit the fan.
Link to comment

patku sa pačićima sam video skoro u Jurija Gagarina, kao u filmovima tvitovima prelaze ulicu, neki kombi stao u srednjoj traci  i upalio sva 4 i maše nama u levoj traci da stanemo dok prođe kolona

Link to comment

mi smo jutros nju i ovih pet pačića izveli na pravi put, da idu gore prema kalvariji, srećom uspešna operacija bila, što ti kažeš kao na tvitovima

  • +1 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...