Jump to content
IGNORED

razno


hoffnung

Recommended Posts

neka ovo bude topic za razno, neki tekst koji ste procitali, a tice se uopsteno zivotinja ili nesto sto pripada nazivu ovog podforuma.

 

 

::

 

 

nije los clanak, stavise odlican je. iako imam zivotinju, i imao sam mnogo drugih zivotinja, cesto napravim neke greske koje se spominju u ovom clanku. ne zbog toga sto ne razumem bol i patnju osobe, nego zato sto ne znam kako da utesim i onda pogresim...

 

 

sta ne treba reci osobi koja je izgubila ljubimca?

 
Link to comment

od polusveta i nesveta u ovoj drzavi smo ovako nesto i ocekivali 

 

 

Veterinarska komora Srbije saopštila je danas da je projekat međunarodne pomoći poplavljenom području koji je ta komora trebalo da sprovede u saradnji sa Svetskom organizacijom za zaštitu životinja (World Animal Protection) otkazan zbog propusta Uprave za veterinu Srbije pri Ministarstvu poljoprivrede.

Uprava za veterinu je propustila da blagovremeno potpiše ugovor o saradnji, navodi se u saopštenju za javnost Veterinarske komore i dodaje da je projekat trebalo da stupi na snagu 15. jula ove godine.

Navodi se da je Uprava za veterinu potpisala ugovor tek 28. jula, ali je Direkcija za operacije u katastrofama Svetske organizacije za zaštitu životinja ocenila da više nije moguća blagovremena primena predloženih mera, jer se kosi sa njihovim standardnim operativnim procedurama.

Predloženi projekat imao je za cilj ublažavanje problema izazvanih poplavom, kroz vakcinaciju životinja i dostavu paketa lekova veterinarskim organizacijama u Srbiji.

Pomoć je, između ostalog, trebalo da podrazumeva i nabavku dijagnostičkih klopki za komarce, s ciljem nadzora groznice zapadnog Nila i plavog jezika.

“Na žalost, ništa od ovog nije ostvareno u Srbiji onda kada je bilo najpotrebnije, i to zbog kašnjenja Uprave za veterinu u obavljanju formalne procedure provere i potpisivanja sporazuma o saradnji”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je ovakav epilog bez presedana u istoriji Svetske organizacije za zaštitu životinja, koja je dugačka punih 50 godina.

“Pojedine osobe iz javne službe pale su na ispitu solidarnosti i profesionalnosti. Na žalost, na štetu onih kojima je pomoć bila najpotrebnija”, ocenila je Veterinarska komora Srbije (VKS).

Ekspert Svetske organizacije za zaštitu životinja Huan Karlos Muriljo boravio je u Srbiji od 8. do 15. juna i u tom periodu je, uz učešće predstavnika Veterinarske komore i Uprave za veterinu, sagledana situacija na terenu i predložena dinamika aktivnosti.

Današnje saopštenje su potpisali predsednici Komore i njenog Upravnog odbora, Grgo Tikvicki i Radoš Railić, a izveštaj je sačinio predstavnik VKS u Svetskoj veterinarskoj asocijaciji Zoran Katrinka.

Link to comment

Ubijanje psa na kućnom pragu, doslovno. Ovo kao da se na Kosovu dogodilo, a ne u Kosjeriću. Rekla bih  mu nešto uvredljivo, po njegovim kriterijumima.

Edited by halloween
Link to comment

Meni bi sasvim odgovaralo da bude kažnjen zbog neopravdane upotrebe oružja, pa da to posluži za nauk i drugima. Ovako može bilo ko od njih da ubije životinju jer mu se prisnilo da ga ugrožava i da s punim pravom očekuje da prođe nekažnjeno. 

Link to comment

Bio juče na NBGDu, blejali na terasi na 17om spratu. Pogled je spektakl a šlag na torti je komšinica vetruška (možda kobac?) koja leti okolo. Leti nije prava reč, ali nemam reči da opišem šta sve radi u vazduhu, predivna ptica. Da mi je neko rekao da ću na Novom Beogradu uživati u letu ptice grabljivice..

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...