Nemanja Posrbica Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 I Valverde ima Vueltu, ali je generalno težak luzer od vozača.
malkin Posted July 18, 2014 Author Posted July 18, 2014 a da, Valv Piti je uzeo Vueltu, potisnuh to. ne volim ga, ali i dve pobede na L-B-L su mi dosta da ga ne smatram luzerom, pravo da ti kažem.
freakns Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 nemoj šefe, leba ti. osim nekog opšteg skepticizma ja ne vidim nikakve razloga za sumnju u Nibalija. nije ovo ni blizu onome što je Frum radio, pogledaj npr. Ax-3 etapu prošle godine, jedino je Porte bio na manje od jednog minuta za njim, na Ventouxu jedino Kintana. Nibali je danas bio samo 10s ispred 1 Koniga i 1 Majke. daj makar da vidimo neke podatke o usponu i sl. pa da pričamo. jednostavno konkurencija je oslabljena, i normalno je da u takvoj konkurenciji višestruki pobednik Grand Tour trka koji je na vrhuncu svoje karijere--a ta karijera ima sasvim prirodnu trajektoriju, nikakve bilharzije i druga čuda--i kome je ova trka bila cilj sezone dominira nad rivalima od kojih jedino četrdesetrogodišnji Horner može da se pohvali GT titulom. jednostavno, on je ovde bez ozbiljnog rivala sviđalo se to nama ili ne. a meni lično se mnogo sviđa. ne računajući Pantanija, ovo može da bude prva pobeda na Turu jednog Italijana još od Đimondija '65. i to ne bilo koji Italijan, nego najbolji all-rounder od danas aktivnih biciklista i šampion Italije. to je kul skoro onoliko koliko je Gastone Nenćini bio kul (ne branim ja ovo Nibalija od tebe, nego odgovaram unapred na priče koje će polako da počnu da se pričaju...) zasto da pocnu price? covek je 2012 bio jedini koji je napadao Wigginsa i Froomea, i to kada je imao xy puta slabiju ekipu. 3-4 puta ih je napado, i na usponu i na spustu, ali ga je sky stizao. na kraju su ga razbili na TT, ali u planinama jos pre dve godine nista losije nije Nibali izgledao od Wigginsa. jednostavno, njega danas mogu da dobiju samo Froome, Wiggins i Contador, i nijednog ovde nema... case closed
Garnirung Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Postah redovan u kladionici za gledanje poslednjih 20tak kilometara. Srećom od nedelje smanjujemo sa poslom, pa taman kad Tur postaje manje interesantan, moći ću da gledam cele etape <_< Što se tiče Nibalija, deluje dominantno, ali ako se virtuelno skinu vremena sa kocke, ne izgleda toliko strašno kao sad. Po dva, dva i po, skoro 3 minuta su neki tad izgubili. Mislim i dalje bi ubedljivo bio ispred, ali ovako izgleda malo drastičnije. U svakom slučaju, uopšte ne deluje onako monstruozno kao ona Frumova sabijanja.
Nemanja Posrbica Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 a da, Valv Piti je uzeo Vueltu, potisnuh to. ne volim ga, ali i dve pobede na L-B-L su mi dosta da ga ne smatram luzerom, pravo da ti kažem. Čini mi se da je mogao mnogo više u svojoj karijeri. Malo mi ne prija taj trend koji se javlja sve više oko TdF. Timovi vrlo često izostavljaju odlične vozače čuvajući ih za druge velike trke. Uvek sam više cenio Giro od Vuelte i nekako mi ta trka ima veću težinu, ali su se one praktično izjednačila probijanjem vozača iz Španije. Imam utisak da je Giro postao proba za mlade vozače, a da je Vuelta ostala za (neuspešno) vađenje sezone i da tako dobija veći značaj. Astana ima odličan tim, nevezano šta ljudi pričaju. Danas je Kangert izašao na tempo na poslednjem brdu i zaradio svoju platu. Fuglsang je pao, a Scarponi (i on ima Giro 2011) je izdahnuo na brdu pre, ali je zato pre neki dan uradio posao. Recimo, Astani nedostaje Brajkovič; Aru je imao odličan Giro, Kessiakoff ne vozi. I bez njih ovaj sastav može odlično da brani žuto. Biće interesantno videti strategiju Nibalija u narednim brdskim etapama. Obe prave planinske je dobio, a još tri se završavaju na vrhu brda. Nisam siguran kako bih prokomentarisao to da su oba bega u te dve etape vrlo brzo uhvaćena. Da li kao visoku aktivnost Pelotona ili manjka kvaliteta vozača koji idu u beg.
gervasius twinkleminkleson Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 nemoj šefe, leba ti. osim nekog opšteg skepticizma ja ne vidim nikakve razloga za sumnju u Nibalija. nije ovo ni blizu onome što je Frum radio, pogledaj npr. Ax-3 etapu prošle godine, jedino je Porte bio na manje od jednog minuta za njim, na Ventouxu jedino Kintana. Nibali je danas bio samo 10s ispred 1 Koniga i 1 Majke. daj makar da vidimo neke podatke o usponu i sl. pa da pričamo. jednostavno konkurencija je oslabljena, i normalno je da u takvoj konkurenciji višestruki pobednik Grand Tour trka koji je na vrhuncu svoje karijere--a ta karijera ima sasvim prirodnu trajektoriju, nikakve bilharzije i druga čuda--i kome je ova trka bila cilj sezone dominira nad rivalima od kojih jedino četrdesetrogodišnji Horner može da se pohvali GT titulom. jednostavno, on je ovde bez ozbiljnog rivala sviđalo se to nama ili ne. a meni lično se mnogo sviđa. ne računajući Pantanija, ovo može da bude prva pobeda na Turu jednog Italijana još od Đimondija '65. i to ne bilo koji Italijan, nego najbolji all-rounder od danas aktivnih biciklista i šampion Italije. to je kul skoro onoliko koliko je Gastone Nenćini bio kul (ne branim ja ovo Nibalija od tebe, nego odgovaram unapred na priče koje će polako da počnu da se pričaju...) :)Ma pod utiskom sam nekih likova na twitteru... Slažem se, Nibali je imao potpuno prirodnu progresiju, već 2009. je imao tour..
freakns Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 sace Izoard, mada mi se cini da nece biti ni tu nista znacajno, i da se ceka Risoul za zavrsni napad... jeste da Risoul nije HC, ali preko 10km uz 7% nagiba, i to nakon predjenih vec preko 50km u pentranju moze biti vraski zajebano!
freakns Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 najbolja frizura na Touru izdrzao do sada u begu... stvarno je car :D
malkin Posted July 19, 2014 Author Posted July 19, 2014 eee nikad manje vremena za praćenje Tura :( friče šta se zbiva, oće preživeti beg, ko uopšte kontroliše beg? tek za pola sata ću moći da gledam...
freakns Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 jaka je grupa napred, ali mala je prednost, mislim da ce ih stici na Risoulu... Astana kontrolise lagano. pustili su ih na pocetku na oko 4min pa prepolovili na spustu. sada ih opet pustaju napred, opustena voznja, bez ikakvog forsiranja. bice napada na Risoulu, ne jurca se previse, ostace favoritima snage, a AG2R je najavio napade Bardeta ako bude imao ista u nogama... bice odlicno za belu majicu, definitivno :D
malkin Posted July 19, 2014 Author Posted July 19, 2014 vidim NetApp malo vuče, biće da se Leo i danas dobro oseća. očekivao sam da će beg da danas dobije duži lanac, mada i dalje je moguće da opstanu.
malkin Posted July 19, 2014 Author Posted July 19, 2014 Barde zna klinjo šta je Pinou slaba tačka, presreo ga na spustu.
freakns Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 mora Bardet ovde da vija vreme, jaci je Pinot na TT... prednost samo minut ipo... mozda Purito nesto moze od ovih napred, mada tesko
freakns Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 AG2R na tempu... definitivno ce Bardet da pokusa da pojaca prednost za belu... DeMarchi opet u napadu, ludak
malkin Posted July 19, 2014 Author Posted July 19, 2014 uf ala će da bude kad Barguil i braća Jejts još malo porastu, pa krenu da se biju sa Kintanom, Pinoom i Bardeom...
Recommended Posts