Calavera Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Samo novine ili pisana rec uopste? Stavise se istice kao ocigledan kandidat. Link to comment
Аврам Гојић Posted June 15, 2014 Author Share Posted June 15, 2014 Pisana reč uopšte, mada su novine, posebno dnevne, bastion veštačkog jezika. Štaviše, bravo :) Link to comment
Аврам Гојић Posted June 15, 2014 Author Share Posted June 15, 2014 haha, ludi kamen :) da, mogu i sintagme Link to comment
Calavera Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Kako znas da nisam mislio na staviše /rasejan "Dovraga" se vidja samo u prevodima filmova i losim stripovima, u stvarnom zivotu to verovatno niko nece ozbiljno izgovoriti do neke 2251. Link to comment
nbg4ever Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Osmejak i divljacno mislim da nikada nisam cuo uzivo, a stalno nalecem na te izraze po knjigama Link to comment
namenski Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 (edited) tradicionalno sastajaliste, odmaraliste, prijateljstvo... omiljeno... veciti rivali, derbi... legenda naseg glumista, fudbala... u ovom delu Evrope naj... Edit: pod lupom Edited June 15, 2014 by namenski Link to comment
namenski Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 bezbednosno btw, ovo je relativno nova rec, seca li se neko kad se pojavila: i u vezi s njom: strukture (ova je jos iz vremena) SKJ Link to comment
radisa Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 bezbednosno btw, ovo je relativno nova rec, seca li se neko kad se pojavila: i u vezi s njom: strukture (ova je jos iz vremena) SKJ DSS je prvi počeo u saopštenjima... Link to comment
nbg4ever Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Limeni ljubimac. A moze i "tocenje goriva". To jedino Mirko Alvirovic ume da kaze Sent from my Nexus 4 using Tapatalk Link to comment
namenski Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 DSS je prvi počeo u saopštenjima... :) Mogao sam bas i sam da se dosetim, hvala. Ima jedna odlicna Capekova pripovetka na tu temu, dolazi u Prag neki cuveni americki naucnik ceskog porekla koji se proslavio otkrivanjem kriminalaca hvatanjem na asocijacije, tako nesto. On kaze rec, ispitivani mora brzo da kaze rec koja mu prva padne na pamet. Na demonstraciji ministri, sefovi policije, ovaj upeca na tu foru nekog osumnjicenog za ubistvo, zatim pozovu nekog iz publike, niko nece, boje se, i javi se lik, neugledan, polomi ovog. Naucnik rec, na primer zastave, ovaj ga zatrpa: slave, vijore...., i tako dok se ispostavi da se radi o novinaru koji je trebalo da izvestava sa cenjenog skupa Azbuka sprdanja sa recnikom novina. Seca li se neko naslova ili da ustajem da trazim? Link to comment
Аврам Гојић Posted June 15, 2014 Author Share Posted June 15, 2014 Ustani. Ako sam ja mogao do prodavnice, možeš i ti do police. Kultni. Link to comment
aram Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 to je iz zbirke price iz levog i desnog dzepa, a kod nas je objavljeno i u zbirci plava hrizantema. inace, ko god nije citao, najtoplija preporuka. Link to comment
Recommended Posts