dillinger Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 16 minutes ago, MancMellow said: Sasvim je drugo pitanje da li je nešto pametno. To ne spada u korpus mišljenja "ne smeju oni tako sa 1 Rusijom". Ali samo da te podsetim da cela papazjanija nije nastala zbog učlanjenja u NATO, čak ni zbog učlanjenja u EU. Nastala je samo zato što je Rusija gubila poluge uticaja u Ukrajini sporazumom Ukrajine sa EU, ma šta da je u njemu bilo. Pa Manc to je samo tvoja interpretacija. Pre će biti da je nastalo sve tako što su u Vašingtonu shvatili da gube Ukrajinu, unleashovali su Desni sektor, vezali ruke Janukoviču stavljanjem istog na sve moguće crne liste, zaigrali rulet i - dobili. Barem u Kijevu.
namenski Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 2 minutes ago, MancMellow said: Pa evo dozvolili su. U tome je ceo vic. Osim Krima i tih tamo DNR, LNR Malo li je na ovu skupocu? Aman bre, pa u Kremljevimatm ne sede idioti, a politika je vestina moguceg: tamo odlicno znaju koja su im ogranicenja, kao sto znaju da ne stoje bas najbolje ni po pitanju para ni po pitanju gvozdjurije. Ako sumnjas da buskanje po pitanju Ukrajine nece da se nastavi, grdno se varas, a jos se vise varas ako mislis da ce Zapad sebi da dozvoli preterano angazovanje oko pumpanja Ukrajine...
Roger Sanchez Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 (edited) 8 minutes ago, dillinger said: Pa Manc to je samo tvoja interpretacija. Pre će biti da je nastalo sve tako što su u Vašingtonu shvatili da gube Ukrajinu, unleashovali su Desni sektor, vezali ruke Janukoviču stavljanjem istog na sve moguće crne liste, zaigrali rulet i - dobili. Barem u Kijevu. Jebate, taj vAšinktn sve s odgodom, shvatili su da ''gube Ukrajinu'' kad se Janukovič klimao, umjesto kada je zajahao? Fascinantno. Pre je da je Kremlj spazio da im je Janukovič preneupotrebljiv, pa onda na kraju i preklimav, pa ga je prvo malo prenategnulo a onda pustilo da padne, ali je anlišovalo Specnaz i Službu da malo nahrane Veliku Novu Mačo Rusiju onijem komadima koje je proturusko krilo mondijalističkih boljševičkih komunjara nepravedno otuđilo i dalo tamo nekoj lažnoj državi Ukrajini Edited April 2, 2018 by Roger Sanchez
dillinger Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 1 hour ago, Sludge Factory said: Zasto je Rusija toliko privlacna zapadu kao plen? Ozbiljno pitam. Ako uzmemo u obzir mogucnost da ce fosilna goriva postati nebitna (ili mnogo manje bitna) u nekoj doglednoj buducnosti, sta jos ima Rusija sto bi bilo toliko privlacno? Trziste mi pada na pamet kao jedan od vaznijih predmeta interesovanja, ali ono moze da se "osvoji" i bez fizicke akcije. Kako Rusija stoji sa drugim rudnim bogatstvima? Da li su pomorski putevi i luke i ostali saobracaj toliko bitni? Da li je to danas geografski polozaj sparm Kine? Ukratko, zasto bi nekom novom potencijalnom osvajacu napoleonsko-hitlerovskog tipa Rusija bila zanimljiva? Seki i radikali su prvo bili zaljubljeni u USA, tek su naknadno doziveli otreznjenje To tvrdimo u danima kad Tesla bankrotira?
dillinger Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 (edited) 11 minutes ago, Roger Sanchez said: Jebate, taj vAšinktn sve s odgodom, shvatili su da ''gube Ukrajinu'' kad se Janukovič klimao, umjesto kada je zajahao? Fascinantno. Pre je da je Kremlj spazio da im je Janukovič preneupotrebljiv, pa onda na kraju i preklimav, pa ga je prvo malo prenategnulo a onda pustilo da padne, ali je anlišovalo Specnaz i Službu da malo nahrane Veliku Novu Mačo Rusiju onijem komadima koje je proturusko krilo mondijalističkih boljševičkih komunjara nepravedno otuđilo i dalo tamo nekoj lažnoj državi Ukrajini Pa reći konačno ''NE'' evroatlantskim integracijama je posebna vrtsa blasfemije u Istočnoj Evropi, ne prašta se to tako lako. Sve do tog kobnog samita u Viljnusu koncem 2013 i Janukovič se kolebao. Jeste bio autoritativan ka unutra ali nije mu išlo tako loše ni sa Briselom (Vučić style takoreći). Ali ništa od napisanog u drugom pasusu ne sporim - sve istina, samo to je plan B ili možda C. Znamo šta je išlo kao ponuda na premijeri. Pitao bih ove u Kijevu sad kad uporede sve - je l vredelo? Edited April 2, 2018 by dillinger
MancMellow Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 8 minutes ago, namenski said: Malo li je na ovu skupocu? Aman bre, pa u Kremljevimatm ne sede idioti, a politika je vestina moguceg: tamo odlicno znaju koja su im ogranicenja, kao sto znaju da ne stoje bas najbolje ni po pitanju para ni po pitanju gvozdjurije. Ako sumnjas da buskanje po pitanju Ukrajine nece da se nastavi, grdno se varas, a jos se vise varas ako mislis da ce Zapad sebi da dozvoli preterano angazovanje oko pumpanja Ukrajine... Može slobodno da se nastavi, ja ono što znam je da kad jednom neko prelomi u identitetskom smislu i to tako da ga određuje koliko pozitivno, toliko i negativno (ono što nije) to se skoro nikad ne vraća. Sve što se desilo je poslužilo kao katalizator i stabilizator ukrajinske nacije kao jasno odeljene od ruske. U Kremlju naravno da ne sede idioti, ali sede ljudi koji očigledno samo jedno imaju na pameti - kako ostati na vlasti i što više je učvrstiti.
dillinger Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 O izdajnicima i stranim plaćenicima u Rusiji Aj samo da vidimo - ko je odgovoran za ovakvu propuštenu šansu?
Roger Sanchez Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 2 minutes ago, dillinger said: Pa reći konačno ''NE'' evroatlantskim integracijama je posebna vrtsa blasfemije u Istočnoj Evropi, ne prašta se to tako lako. Sve do tog kobnog samita u Viljnusu koncem 2013 i Janukovič se kolebao. Jeste bio autoritativan ka unutra ali nije mu išlo tako loše ni sa Briselom (Vučić style takoreći). Ali ništa od napisanog u drugom pasusu ne sporim - sve istina, samo to je plan B ili možda C. Znamo šta je išlo kao ponuda na premijeri. Pitao bih ove u Kijevu sad kad uporede sve - je l vredelo? Pa ne znam. Tebi recimo vredi Republika Srpska iako su popušeni Krajina i Kosovo. Volođi ne vredi sav taj raspad SSSR-a iako ga je učinio Samodršcem i Gosudarem (ali ne svim Rusijama, jebga). Sve je u oku promatrača i relativno, moj Anštajne.
Eraserhead Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 5 minutes ago, namenski said: Fale Sloba i Karadzic, ali jebiga, sudba kleta Ovo ko ona nebeska kafana za glumce
namenski Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 1 minute ago, MancMellow said: Može slobodno da se nastavi, ja ono što znam je da kad jednom neko prelomi u identitetskom smislu i to tako da ga određuje koliko pozitivno, toliko i negativno (ono što nije) to se skoro nikad ne vraća. Sve što se desilo je poslužilo kao katalizator i stabilizator ukrajinske nacije kao jasno odeljene od ruske. U Kremlju naravno da ne sede idioti, ali sede ljudi koji očigledno samo jedno imaju na pameti - kako ostati na vlasti i što više je učvrstiti. Stoji da je ukrajinski nacionalni identitet ucvrscen: samo, uz svu frtutmu i satanizovanje Rusije u Ukrajini mi ne znamo niti mozemo znati koliki je tamo proruski/prosovjetski sentiment koji nikako nije za potcenjivanje: Ukrajina puca sebi u nogu utoliko sto nema sanse da je njena privreda kompatibilnija sa EU nego sa Rusijom i to ce kad-tad da se pojavi kao element u nekom odmeravanju. Sto se tice bolda: ne znam vlast koja se time ne bavi , menja se samo ambalaza, ali je Rusija jednostavno prevelika i ima preveliku medjunarodnu specificnu tezinu koja vlastodrsce ipak primorava na koliko-toliko racionalno ponasanje u medjunarodnoj politici. Nema spora da ce pri tom da se koriste sva sredstva, od nacionalizma i njegovih resursa, do propagande.
MancMellow Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 7 minutes ago, dillinger said: O izdajnicima i stranim plaćenicima u Rusiji Aj samo da vidimo - ko je odgovoran za ovakvu propuštenu šansu? Možda oni koji su od sopstvene zemlje napravili fantastičan svinjac? Mislim, stvar je isto ko i sa bilo kojom veliko zemljom. Ja mogu, pod određenim uslovima, da prihvatim da je neko Srbiji(Hrvatskoj, Mađarskoj...) kriv za nešto, ali Rusiji (ili Americi, Nemačkoj...) to teško, osim ako ih neko direktno vojno ne napadne.
namenski Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 1 minute ago, namenski said: Može slobodno da se nastavi, ja ono što znam je da kad jednom neko prelomi u identitetskom smislu i to tako da ga određuje koliko pozitivno, toliko i negativno I da ne zaboravim: jebes odredjivanje nacionalnih identiteta na negativnim predloscima, to je - tek ce se videti - go kurac i slepo crevo koje vodi, bojim se, u do sada nevidjene i nedozivljene nacionalizme. Pazi sad: ukrajinski nacionalni identitet gradjen na antagonizmu sa Rusijom i svime ruskim, rusofobiji par excellence, hrvatski na antagonizmu sa Srbijom i svemu srpskom, kosovski takodje... Ovo je toliko jadno i toliko ocigledno da se jasno vidi granica izmedju aj da kazem autohtonihtm identiteta kao sto su ceski, slovacki, poljski, rumunski, madjarski i novokomponovanih, vestacki generisanih poput ovih koje sam pomenuo gore.
MancMellow Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 Just now, namenski said: I da ne zaboravim: jebes odredjivanje nacionalnih identiteta na negativnim predloscima, to je - tek ce se videti - go kurac i slepo crevo koje vodi, bojim se, u do sada nevidjene i nedozivljene nacionalizme. Pazi sad: ukrajinski nacionalni identitet gradjen na antagonizmu sa Rusijom i svime ruskim, rusofobiji par excellence, hrvatski na antagonizmu sa Srbijom i svemu srpskom, kosovski takodje... Ovo je toliko jadno i toliko ocigledno da se jasno vidi granica izmedju aj da kazem autohtonihtm identiteta kao sto su ceski, slovacki, poljski, rumunski, madjarski i novokomponovanih, vestacki generisanih poput ovih koje sam pomenuo gore. nisam rekao da je građen SAMO na tome. Nijedan se ne gradi SAMO na negativnom određenju, to je nemoguće.
Sludge Factory Posted April 2, 2018 Posted April 2, 2018 30 minutes ago, dillinger said: To tvrdimo u danima kad Tesla bankrotira? Pa kazem da uzmemo kao mogucnost. Svakako se danas vise radi na tome nego sto se radilo do pre ne tako davno. Ko zna gde cemo biti za 15-20 godina, pa za 50 godina, itd. Mozda mnogo blize eliminaciji fosilnih goriva. Sta me u stvari kopka: zasto bi neko sad jurio fosilna goriva kad postoji mogucnost da ce biti izrazito manje bitna i potrebna u razumnom roku (da ne kazem nebitna i nepotebna, jer verovatno nikad nece biti tako 100%, makar ne u bliskoj buducnosti), odn. zasto bi pikirao Rusiju zbog toga? Mora onda biti neki drugi razlog.
Recommended Posts