January 27Jan 27 2 minutes ago, ultra plasticni said:jel to ono kad mu na kalenicu grozdje naplatili 20 evraDa.
June 4Jun 4 On 25. 2. 2026. at 17:21, Ras said:Želim ove artičoke sa bobom i graškom!Kakva boja jela!divota, nego imam pitanje - zar se ne udrveni lignja dok se krunpier ne skuva?ja kad umuljam gregadu npr, obično prvo skuvam krompir pa tek onda spustim ribu -iz porodice bakalara, 5-7 minuta joj je dosta, na srednoj vatri, a dalje sama dođe.uf, rogačtorta je ozbiljan bonustrek.
June 4Jun 4 3 hours ago, makaronee said:divota, nego imam pitanje - zar se ne udrveni lignja dok se krunpier ne skuva?jedan klasik na tu temu (ne udrveni se)https://www.coolinarika.com/recept/lignje-s-krumpirima
June 4Jun 4 12 hours ago, makaronee said:divota, nego imam pitanje - zar se ne udrveni lignja dok se krunpier ne skuva?ja kad umuljam gregadu npr, obično prvo skuvam krompir pa tek onda spustim ribu -iz porodice bakalara, 5-7 minuta joj je dosta, na srednoj vatri, a dalje sama dođe.uf, rogačtorta je ozbiljan bonustrek.Nemoj, molim te mene kontintalca ta teška pitanja.Već sam i zaboravio detalje videa, osim što se sećam da mi se zaista dopalo povrće, posebno bob.Nikada ga ne pripremam, a privlačan mi je. Sad bi negde bila i sezona, ukoliko se ne varam. Edited June 4Jun 4 by Ras
June 5Jun 5 17 hours ago, makaronee said:250С/h pa još 30' - ovo je neka metalurgija!ali ako kažeš..Često pravim lignje sa krompirom baš po tom receptu, u poklopljenom zemljanom saču (ili kako se već zovu one posude iz Zlakusa)Doduše moja rerna ne dobacuje 250 stepeni, to obično bude 200 ili malo preko toga.
June 5Jun 5 Za lignje valjda važi pravilo ili nekoliko minuta ili maratonska termička obrada. Sve između je udrveni. Ja uvek ove sprint opcije, do maratona ne dobacujem pa ne znam da posvedočim, ali verujem da je taj recept po tom principu.
June 5Jun 5 mislim da ću rizikovati sa transmutacijom u lerni, čoik s takim ahvatarom bi trebalo da ume u lignju.