Haralampije Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 49 minutes ago, InvisibleLight said: pojavilo mi se nesto belo na povrsini vode u tegli sa maslinama, najveca tegla iz lidla, jednom otvorena to je plesan i sve da bacim? u pravu je renne, nista opasno. gledaj da ti sadrzaj tegle uvek bude u tecnosti, ako treba dodaj malo sirceta i vode
Jumanji Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Slazem se da ih ne treba baciti, uostalom probaj jednu i videces da je ok.
InvisibleLight Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 hvala, pitam jer se plasim budji zato smo kiki i ja sinoc pojeli po celu supenu kasiku zrnaca kefira, namnozio se a bilo mi zao da visak bacam niz wc solju..
Filozof manijak Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Bezrazložno se plašiš buđi. Osim kad je u pitanju ergot
banatjanin Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Pa nije baš bezrazložno. Mikotoksini koje luče neki sojevi plesni na hrani, mogu da budu veoma toksični. Recimo, onaj aflatoksin iz mleka oko kod se podigla frka pre neku godinu, uobičajeno se nalazi u loše čuvanim orasima (ne jedite jezgru koja je unutra paučinasta) ili na belom luku, i to u mnogo većim koncentracijama. Ali slažem se da je beli flor od plesni na maslinama ili turšiji bezopasan 5
Vapad Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Ljudi, je l neko imao ovakvo "meso" na pilecim grudima? Kupio u Lidlu... malo odvratno izgleda, i zelenilo prelazilo. Tako da sam bacio i kupio drugo. Jako me kopka da li je u stvari nesto skroz normalno pa sam odreagovao lose...
Haralampije Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 12 minutes ago, Vapad said: Ljudi, je l neko imao ovakvo "meso" na pilecim grudima? Kupio u Lidlu... malo odvratno izgleda, i zelenilo prelazilo. Tako da sam bacio i kupio drugo. Jako me kopka da li je u stvari nesto skroz normalno pa sam odreagovao lose... U zivotu nisam to video, mada izgleda nije retko kod brojlera. U svakom slucaju idi i najebi im se 16. kolena unazad https://www.cfs.gov.hk/english/whatsnew/whatsnew_fst/whatsnew_fst_Green_Meat_in_Chickens.html#:~:text=Unusual green colour in chicken,inactive during the growing period.
Jumanji Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Fuj! Prvi put vidim ovako nesto na mesu.@banatjanin kako se manifestuje alfatoksin na belom luku, da li je vidljiv? Za paucinaste orahe znam da su losi (mada ne i zbog cega).
banatjanin Posted August 5, 2020 Posted August 5, 2020 @Jumanji Crna, prašinasta plesan ispod ljuske. Samo treba odvojiti tu ljusku i oprati čen i sve bude ok. I paziti kad pečeš bluk sa ljuskom ucelo, da su zdravi
InvisibleLight Posted August 5, 2020 Posted August 5, 2020 10 hours ago, Haralampije said: U zivotu nisam to video, mada izgleda nije retko kod brojlera. U svakom slucaju idi i najebi im se 16. kolena unazad https://www.cfs.gov.hk/english/whatsnew/whatsnew_fst/whatsnew_fst_Green_Meat_in_Chickens.html#:~:text=Unusual green colour in chicken,inactive during the growing period. jbt sta mi jedemo, meso zivine koja ceo zivot provede u 1m kvadratni
Jumanji Posted August 5, 2020 Posted August 5, 2020 [mention=12403]Jumanji[/mention] Crna, prašinasta plesan ispod ljuske. Samo treba odvojiti tu ljusku i oprati čen i sve bude ok. I paziti kad pečeš bluk sa ljuskom ucelo, da su zdravi Da, bas tako i radim.Hvala.
JozoMujica Posted August 5, 2020 Posted August 5, 2020 1 hour ago, InvisibleLight said: jbt sta mi jedemo, meso zivine koja ceo zivot provede u 1m kvadratni Kakav crni metar kvadratni. Kavez tolike velicine da ga taman popuni kad se utovi.
mraki Posted August 9, 2020 Posted August 9, 2020 Megle slatka pavlaka (biljna) toliko gusta da sam je jedva istisnuo iz tetrapaka. Da li je to pokvareno? Ukus i miris normalni, rok još 3 meseca.
mraki Posted August 9, 2020 Posted August 9, 2020 Pa koristio sam je i ranije, uvek je bila tečna, a sad gustine kao da je već umućena. Nakon mućenja se nije povećala zapremina.
Recommended Posts