MayDay Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 (edited) Kada biste završili na pustom ostrvu, tri predstavnika koje kuhinje biste poveli sa sobom? Zbog mogućeg varanja navođenjem recimo šefa Kineske kuhinje ili šefa Turske kuhinje i posledičnog širokog zahvata, ja ću da ponudim odgovore i čak i tada ću mnogima da načinim nepravdu. Mnoge ću da izostavim, ali ko insistira na nekoj kuhinji koja nije ponuđena neka doda. Takođe, samo se tri kuhinje nominuju, ali pošto znam koliko je težak izbor, možete dodati još dva predstavnika ispod čisto da dočarate preferencije, ali se ne važe u takmičenju. Predstavnici: 1. Francuska 2. Italijanska 3. Centralnoevropska 4. Iberijska 5. Srpska (de facto Ex-Yu) 6. Turska u užem smislu 7. Kavkaska 8. Fertile Crescent 9. Persijska 10. Indijska (ovo moram zajedno, sorkać!) 11. Japanska 12. Korejska 13. Kineska - Sečuan & Junan 14. Kineska - Kantonska 15. Kineska - Lu & Su 16. Jugoistočna Azija (Kambodža, Nam, Thai...) 17. Team America! 18. Meksička Lemme know ako sam zaboravila nešto jako važno. From my part: 1. Francuska 2. Fertile Crescent 3. Kineska - Sečuan & Junan ------------------------- 4. Jugoistočna Azija 5. Srpska Edited April 5, 2014 by MayDay
Sir Oliver Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 1) Srpska 2) Indijska 3) Italijanska ------------------------ 4) Francuska 5) Turska
Indy Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 (edited) 2. Francuska1. Italijanska3. Centralnoevropska EDIT. A u principu mi nista ne bi falilo da je samo Italija zastupljena. Edited April 5, 2014 by Indy
Čutura Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 (edited) 1. Srpska Bliskoistocna2. Italijanska3. Kineska - Sečuan & Junan ...................... 4. Indijska 5. Meksicka sto rece vasa za srpsku mi kuvar ne treba Edited April 5, 2014 by Čutura
aram Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 ufff, pa i italijanska kuhinja je vrlo sirok pojam. tako da: 1. italijanska 2. srpska (rennea :D) 3. persijska
MayDay Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 Ma sve je širok pojam, ali morala sam ovako da ugrubim klasifikaciju.
Аврам Гојић Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 (edited) hm turska kuhinja u uzem smislu...a sta ako hocu da jedem klasicnu egejsku kuhinju, koja pripada i turskoj i grckoj prehrambenoj zoni, sa veoma srodnim jelima? trebalo je dodati i grcku kuhinju. takodje, izostavila si jednu veoma bitnu kuhinju, a to je libanska, ciji uticaj se siri preko celog juga Mediterana. ali ajde. 1. Italijan (ali da bude sa juga Italije, ili cak sa Sicilije) 2. Turcin 3. Amerikanac ako dodas Libanca, vodim njega umesto Turcina. ako se poubijaju Turcin i Amerikanac, bicu srecan i sa Italijanom. Edited April 5, 2014 by Грешни Василије
Indy Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 EDIT. A u principu mi nista ne bi falilo da je samo Italija zastupljena.
MayDay Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 Vasudevo, Liban je u Fertile Crescent. Zajedno sa Izraelom i Sirijom i Džordanom. :D
Indy Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 (edited) Zašto ovo nije poll? <_< Pa bas i nema smisla da bude poll, posto moras sam da ides na pusto ostrvo sa 1 osobom EDIT tj 3. Ako je tako, Mau, onda ja biram englesku kuhinju u liku Nigelle. :D Edited April 5, 2014 by Indy
Аврам Гојић Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 (edited) Vasudevo, Liban je u Fertile Crescent. Zajedno sa Izraelom i Sirijom i Džordanom. :D a, vidi stvarno, glup sam. dobro, Turcin napolje, i Italijan ume sa svezim povrcem. 1. Italijan 2. Libanac 3. Amerikanac (ali juzno od Mason-Dixon linije) srpsku kujnu cu sam da kuvam. Edited April 5, 2014 by Грешни Василије
Töölönlahti Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 @Indy: Ima onaj multiple choice poll... Inače, ja bih se raspitao ko osim Srbina ume da pravi kvalitetnu pasuljčinu i sa čim, pa odlučio koju još dvojicu vodim pošto se dobro informišem o raspoloživim modalitetima svetog jela.
Аврам Гојић Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 @Indy: Ima onaj multiple choice poll... Inače, ja bih se raspitao ko osim Srbina ume da pravi kvalitetnu pasuljčinu i sa čim, pa odlučio koju još dvojicu vodim pošto se dobro informišem o raspoloživim modalitetima svetog jela. pa vodi brate Meksikanca.
Recommended Posts