Jump to content

formalno oblačenje

Featured Replies

Posted

kao što joj sam naslov govori, ovo je jedna vospitana i ozbiljna tema koja zna šta je red. kako se snalazite s etikecijom? ja npr. vrlo slabo, jer nisam imala prilike da steknem rutinu u tome, pa svaki put kad osmislim kombinaciju, to ne bude mnogo loše, ali nekako deluje maskenbalski. nekad sam radila u preduzeću u kom smo imali nekog kolegu koji je a) doktor nauka, b) baletan, c) srećno oženjen, d) otac troje dece, e) govori i brzo kuca pet jezika, f) plavokos, d) dolazio je svaki dan na posao u trodelnom odelu. šef je razgovarao sa njim, i dogovorili su se da može do dva puta nedeljno da se pojavljuje takav. a onda, setim se jednog profana sa faksa koji je pričao kako je svojevremeno pozvan u vilu 'jelena', u krem srpskih naučnika: 'po mom mišljenju, uredno sam se obukao. pola ih je bilo u odelima, a pola u frakovima. osećao sam se ko idiot koji namerno provocira... ne znam da li sam više mrzeo sebe ili njih'.

elem, ovde razmenjujemo iskustva, ali i savete. punđa, štikle, čarape... predavanje, sud, konjičke trke... sve prilike u kojima se 4A žena svakodnevno nalazi. odnosi se i na muškarce, na bghosta posebno.

tema je posvećena ališiji florik.

Elitisti.

Kada sam prvi put išao u inostranstvo na konferenciju obukao sam se kao seljak kada ide na sud. Tamo zapazih da se strogo formalno (ful odelo i kravata) oblači samo fukara iz istočne Evrope i pokoji Nemac.

Kod mene mora odelo na konferencijama, osim ako nije neka studentska.

Dobro, ti si u svetu love a ja sam social science & humanities, kod nas ti zakrpe na laktovima vrede više od Armanija.

Dobro, ti si u svetu love a ja sam social science & humanities, kod nas ti zakrpe na laktovima vrede više od Armanija.

Bila svojevremeno jedna legendarna forumašica koja je od sviju najviše mrzela Čomskog i to prevashodno zbog ćebastih džempera koje nosi.

Btw kao 1 ozi novopridošli working class hero, ovde mogu samo da trollujem i izazovem srdžbu kingmejkerke... Bolje da se izgubim u vidu lastinog repa.

Inače, ja sam veliki fan formalizacije određenih segmenata međuljudske interakcije. Čak sam svojevremeno Naučnom veću mog Instituta podneo memorandum o neophodnosti utvrđivanja jasnog simboličkog i vizuelnog identiteta kuće, te predložio da se redizaniraju institutski logo i zaglavlje za formalnu pismenu korespodenciju, kao i da se izaberu zvanične institutske boje u kojima bi uradili kravate, ženske marame, leptir-mašne i rupčiće, koje bi pak nosili u formalnim prilikama. Takođe sam predložio da izradimo i institutske značke za revere, manžetne i štipaljke za kravate. Predložio sam da boje budu zlatna i crna, po ugledu na Vanderbilt (eventualno da se doda siva). Ne znam iz kog razloga, nikad se o mojoj inicijativi nije glasalo.

Ne znam iz kog razloga, nikad se o mojoj inicijativi nije glasalo.

Ne znam da li si ozbiljan, nadam se da nisi. :D

I am dead serious, Sir!

taman bih mogao opet to da predložim, sad imam više zvanje

I am dead serious, Sir!

Ja taman hteo da ti oprostim, na mladost. :)

I am dead serious, too... a sad stvarno bežim, ja se u stvari plašim kingmejkerke (serious, nema šale).

I am dead serious, Sir!

Ne bi bilo lose da se dodele boje u odnosu na zvanje, pa da se krene od drecavo zute, pa nadalje.

Molim lepo, anarhizmu nije mesto na ovom topiku.

:(

tema je posvećena ališiji florik.

alisija florik je nesumnjivo kul, mada se meni vise svidja dajana lokhart. a i slican im je stil, uglavnom neki kompletici (s tim sto kod dajane sve deluje malo bogatije, kod alisije malo svedenije, bar meni).

a kad jednom konacno porastem oblacicu se kao agent skali u seriji the fall. :heart:  power blouse i to sve. 

inace sam ranije (dok sam radila) imala strasan problem oko ovoga - kako izgledati profesionalno, a ne otici u neku krajnost (ne znam kako, uspevala sam samo da izgledm ili starmalo & staromodno ili infantilno i neozbiljno)? brzo sam digla ruke, nista naucila nisam, a u ofisu su mi do daljnjeg tolerisali april ludgate look jer sam bila najmladja. formalno oblacenje i ja smo na Vi.

Edited by Patty Lee

ja to ne mogu, a trebalo bi, kao. fakat je da me manje ozbiljno shvate zbog toga, makar na prvu loptu. ipak, to mogu ponekad i da demantujem, a onaj awkward osećaj da sam u scenskom kostimu ne mogu da eliminišem, pa biram manje zlo.