Jump to content
IGNORED

formalno oblačenje


kgmr

Recommended Posts

kao što joj sam naslov govori, ovo je jedna vospitana i ozbiljna tema koja zna šta je red. kako se snalazite s etikecijom? ja npr. vrlo slabo, jer nisam imala prilike da steknem rutinu u tome, pa svaki put kad osmislim kombinaciju, to ne bude mnogo loše, ali nekako deluje maskenbalski. nekad sam radila u preduzeću u kom smo imali nekog kolegu koji je a) doktor nauka, b) baletan, c) srećno oženjen, d) otac troje dece, e) govori i brzo kuca pet jezika, f) plavokos, d) dolazio je svaki dan na posao u trodelnom odelu. šef je razgovarao sa njim, i dogovorili su se da može do dva puta nedeljno da se pojavljuje takav. a onda, setim se jednog profana sa faksa koji je pričao kako je svojevremeno pozvan u vilu 'jelena', u krem srpskih naučnika: 'po mom mišljenju, uredno sam se obukao. pola ih je bilo u odelima, a pola u frakovima. osećao sam se ko idiot koji namerno provocira... ne znam da li sam više mrzeo sebe ili njih'.

 

elem, ovde razmenjujemo iskustva, ali i savete. punđa, štikle, čarape... predavanje, sud, konjičke trke... sve prilike u kojima se 4A žena svakodnevno nalazi. odnosi se i na muškarce, na bghosta posebno.

 

 

tema je posvećena ališiji florik.

Link to comment
 • Replies 671
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • trustno1

  81

 • ToniAdams

  54

 • kgmr

  42

 • gospa buba

  38

Top Posters In This Topic

Posted Images

Kada sam prvi put išao u inostranstvo na konferenciju obukao sam se kao seljak kada ide na sud. Tamo zapazih da se strogo formalno (ful odelo i kravata) oblači samo fukara iz istočne Evrope i pokoji Nemac.

Link to comment

Dobro, ti si u svetu love a ja sam social science & humanities, kod nas ti zakrpe na laktovima vrede više od Armanija.

Bila svojevremeno jedna legendarna forumašica koja je od sviju najviše mrzela Čomskog i to prevashodno zbog ćebastih džempera koje nosi.

 

Btw kao 1 ozi novopridošli working class hero, ovde mogu samo da trollujem i izazovem srdžbu kingmejkerke... Bolje da se izgubim u vidu lastinog repa.

Link to comment

Inače, ja sam veliki fan formalizacije određenih segmenata međuljudske interakcije. Čak sam svojevremeno Naučnom veću mog Instituta podneo memorandum o neophodnosti utvrđivanja jasnog simboličkog i vizuelnog identiteta kuće, te predložio da se redizaniraju institutski logo i zaglavlje za formalnu pismenu korespodenciju, kao i da se izaberu zvanične institutske boje u kojima bi uradili kravate, ženske marame, leptir-mašne i rupčiće, koje bi pak nosili u formalnim prilikama. Takođe sam predložio da izradimo i institutske značke za revere, manžetne i štipaljke za kravate. Predložio sam da boje budu zlatna i crna, po ugledu na Vanderbilt (eventualno da se doda siva). Ne znam iz kog razloga, nikad se o mojoj inicijativi nije glasalo.

Link to comment

I am dead serious, Sir!

 

taman bih mogao opet to da predložim, sad imam više zvanje

Ja taman hteo da ti oprostim, na mladost. :)

 

I am dead serious, too... a sad stvarno bežim, ja se u stvari plašim kingmejkerke (serious, nema šale).

Link to comment

I am dead serious, Sir!

 

taman bih mogao opet to da predložim, sad imam više zvanje

Ne bi bilo lose da se dodele boje u odnosu na zvanje, pa da se krene od drecavo zute, pa nadalje.

Link to comment

tema je posvećena ališiji florik.

alisija florik je nesumnjivo kul, mada se meni vise svidja dajana lokhart. a i slican im je stil, uglavnom neki kompletici (s tim sto kod dajane sve deluje malo bogatije, kod alisije malo svedenije, bar meni).

a kad jednom konacno porastem oblacicu se kao agent skali u seriji the fall. :heart:  power blouse i to sve. 

 

inace sam ranije (dok sam radila) imala strasan problem oko ovoga - kako izgledati profesionalno, a ne otici u neku krajnost (ne znam kako, uspevala sam samo da izgledm ili starmalo & staromodno ili infantilno i neozbiljno)? brzo sam digla ruke, nista naucila nisam, a u ofisu su mi do daljnjeg tolerisali april ludgate look jer sam bila najmladja. formalno oblacenje i ja smo na Vi.

Edited by Patty Lee
Link to comment

ja to ne mogu, a trebalo bi, kao. fakat je da me manje ozbiljno shvate zbog toga, makar na prvu loptu. ipak, to mogu ponekad i da demantujem, a onaj awkward osećaj da sam u scenskom kostimu ne mogu da eliminišem, pa biram manje zlo.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...