fonTelefon Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Moze, samo da bude sahranjen, a ne da ga drze kao mecku na sred sobe.
gagorder Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 ma može sve u ovom nekrofilnom piru. videćeš kad se pojavi krema za lice sa teslinim prahom.
Pontijak Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 (edited) sahrana je odlaganje (pohranjivanje) posmrtnih ostataka koji mogu biti u formi lesa ili pepela nastalog spaljivanjem lesa i mlevenjem kostiju preostalih posle spaljivanja. Edited March 4, 2014 by Pontijak
fonTelefon Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 (edited) Moze kao sto je bio u Njujorku gradu gde zene radu. On je kremiran, ne može da bude sahranjen. Edited March 4, 2014 by fonTelefon
Indy Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 sahrana je odlaganje (pohranjivanje) posmrtnih ostataka koji moze biti u formi lesa ili pepela nastalog spaljivanjem lesa i mlevenjem kostiju preostalih posle spaljivanja. Čin kremacije se kod nas (začudo) zvanično naziva činom kremacije, a odlaganje urne sa pepelom pokojnika se zove (zvanično) "polaganje urne". Nema sahrane za kremiranog. Naravno, ne znači da ne mogu da je izmisle, po sistemu pomeranja decimala.
fonTelefon Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Indy ne tupi. http://www.beogradskagroblja.rs/page/100075/cnt/sme%C5%A1taj-urni.sr-Latn-CS.htm
ants Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Srdjan Dincic @SrdjanDincic 12m Kaže konobar da je kafa sto dinara i ja mu platim u apoenima od po dva Mokranjca jer ne dam Teslu. Ponela me atmosfera
Indy Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Indy ne tupi. http://www.beogradskagroblja.rs/page/100075/cnt/sme%C5%A1taj-urni.sr-Latn-CS.htm Ko bre tupi... polagasmo urnu moje majke pre 2 nedelje na Novom Groblju, valjda znam šta je pisalo na dokumentima i iznad odgovarajućeg šaltera. Idi pa proveri, nemoj da mi guglaš (sve može na guglu da se nađe, ako ti treba da se napraviš "pametan").
fonTelefon Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 ma tupis ga oko termina. P.S. dobro nisi se javio.
Indy Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Sad bih se iznervirao da mi od ranije nije poznato da si dokazano nedokazani balkanoidni barbarogenije. Piše iznad šaltera "polaganje urne", ne spominje se sahrana. Idi reci njima na NG da tupe. Aj ćao.
Pontijak Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 s te strane si u pravu, taj eufemizam se koristi jer se ide niz dlaku crkvi ali ponavljam, sahrana je ono sto sam napisao, to bar treba da zna svaki brucos etnologije osim ako i tamo nije u proteklih 30ak godina doslo do talibanizacije pravoslavizacije te, jos uvek, drustvene nauke mada, omakne im se pa ta talibanska autocenzura ponekad i ne fercera, ovo je sa sajta gradskog pogrebnog preduzeca Ukoliko porodica poseduje porodičnu kasetu, grob ili grobnicu uz zahtev za smeštaj urne, nosilac prava korišćenja ili njegov najbliži srodnik podnosi izjavu i potrebnu dokumentaciju o rodbinskim vezama ranije sahranjenih i preminulog lica čija urna treba da bude sahranjena.
Bujodrag Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Oh, to je sad dvostruka dilema: "Tesla, naučnik koji je sahranjen."
Đipalo Junuz Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Recimo premeste Teslin pepeo negde u hram, u kriptu, na sred ikonostasa, whatever. I naiđe letnja oluja, obična, onako redovna posle velikih vrućina, sa pevanjem i pucanjem. I naravno, kao i xy puta do tad, krst na centralnoj kupoli će obaviti svoju glavnu ovozemaljsku ulogu, biće gromobran. I neki slučajni komšija će sa svog kuhinjskog prozora uslikati baš taj trenutak pokušavajući da napravi novu sliku za svoj profil na nekoj od društvenih mreža. To okači na gorepomenuti profil, krenu lajkovi i komentari... Zamišljam naslove, izjave, HAAAAAARP i sve ostalo... Tesla, hram, Srbija, nebeski narod bre!
Indy Posted March 4, 2014 Posted March 4, 2014 Oh, to je sad dvostruka dilema: "Tesla, naučnik koji je sahranjen." Ponovo ti. :) Nema dileme, barem kod mene ne, osim ako "ostavite ga na miru" ne nazoves dilemom.
Recommended Posts