Jump to content
IGNORED

mobitelska™ fotografija

kud u maglu Simoviću

Recommended Posts

Posted

S neke bajkovožnje

lCj91Zg.jpg

Ono kad ti se tako poklope da su ti i oblaci u horizontali. Fenomenalna slika!

Posted

ala si ga isfiltrirao, baš kao back in 70's

Posted

Lepota kod zalazaka je što je svaki drugačiji. Ista meta, isto odstojanje kao ona sa neke od prethodnih strana.

cJJoxuc.jpg

Posted

gej, ali jako lepo, novi clane.

jesi puno drndo u fotosopu?

Posted

Hvala stari člane...

Nisam, veruj mi, zanemarljivo.

Posted

super, usled ovih bojenih preliva voda deluje kao da se kreće

:Hail:

Posted

meni smeta što mu je horizont na nekoj promašenoj sredini. pogotovu kada ima refleks. nit je sredina, nit je trećina, nego tako nešto. a plus je u korist sada neba koje nema nikakve detalje. 

moj kenjk od pet para. 

Posted

kadriranje je next level koje se može nadomestiti promišljenim kropovanjem. ono što ovu fotografiju izdvaja su atmosfera i svetlo. ja generalno nemam ništa protiv ramova, verovatno što sam navikao na njih u c/b fotografiji. po 5mm gore, levo, desno, a dole 25mm.

Posted

A kako radite atmosferu mobitelom. Skidas appove za blendu, shuter..ili eto kako ispadne. Pada mi na pamet da je takvim kadriranjem i trazio pravu blendu. Ja imam iso da podesavam na telu i to je to.

Posted

Idealno bi bilo da kadriranje ide prvo (pre okidanja), a ne na kraju.

Posted

A kako radite atmosferu mobitelom

mil@n je recimo prepoznao trenutak. ja malo pod(pre)eksponiran snimak u zavisnosti od potrebe i to je to.

Idealno bi bilo da kadriranje ide prvo (pre okidanja), a ne na kraju.

naravno da bi, ali bilo kakva upotreba zuma na mobilnom toliko razvali fotku da ga ja nikada ne koristim. vidim krop dok fotografišem.
Posted

Zoom na telefonu je bukvalno neupotrebljiv.

Ovo je fotka sa instagrama, kao što rekoh jako malo tvikovana. Inače, ne praktikujem kocka format, za razliku od instagrama koji na to tera. Kadar je naravno bio širi. Odatle i ram, ovo je btw maximum na koji sam spreman po tom osnovu, jedva je primetan ali daje neki osećaj fotki koji mi se sviđa.

Ovu konkretno sam podesio u telefonu, dodao 1 na saturaciju i stavio cloudy wb. To je sve. I to zbog atipičnih uslova slikanja direkt u sunce, mislim da mi je to prvi put i da sam koristio manuelna podešavanja na fonu.

Posted

crveni mesec

QJCDXHD.jpg

žuti mesec

3D3Hau5.jpg