Boycie Posted July 28, 2015 Posted July 28, 2015 S neke bajkovožnje Ono kad ti se tako poklope da su ti i oblaci u horizontali. Fenomenalna slika!
Marcus Wulffings Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 ala si ga isfiltrirao, baš kao back in 70's
Mil@n Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Lepota kod zalazaka je što je svaki drugačiji. Ista meta, isto odstojanje kao ona sa neke od prethodnih strana.
ToniAdams Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 gej, ali jako lepo, novi clane. jesi puno drndo u fotosopu?
Mil@n Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Hvala stari člane... Nisam, veruj mi, zanemarljivo.
kud u maglu Simoviću Posted August 5, 2015 Author Posted August 5, 2015 super, usled ovih bojenih preliva voda deluje kao da se kreće
nisam ja Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 meni smeta što mu je horizont na nekoj promašenoj sredini. pogotovu kada ima refleks. nit je sredina, nit je trećina, nego tako nešto. a plus je u korist sada neba koje nema nikakve detalje. moj kenjk od pet para.
kud u maglu Simoviću Posted August 5, 2015 Author Posted August 5, 2015 kadriranje je next level koje se može nadomestiti promišljenim kropovanjem. ono što ovu fotografiju izdvaja su atmosfera i svetlo. ja generalno nemam ništa protiv ramova, verovatno što sam navikao na njih u c/b fotografiji. po 5mm gore, levo, desno, a dole 25mm.
nisam ja Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 A kako radite atmosferu mobitelom. Skidas appove za blendu, shuter..ili eto kako ispadne. Pada mi na pamet da je takvim kadriranjem i trazio pravu blendu. Ja imam iso da podesavam na telu i to je to.
Indy Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Idealno bi bilo da kadriranje ide prvo (pre okidanja), a ne na kraju.
kud u maglu Simoviću Posted August 5, 2015 Author Posted August 5, 2015 A kako radite atmosferu mobitelom mil@n je recimo prepoznao trenutak. ja malo pod(pre)eksponiran snimak u zavisnosti od potrebe i to je to. Idealno bi bilo da kadriranje ide prvo (pre okidanja), a ne na kraju.naravno da bi, ali bilo kakva upotreba zuma na mobilnom toliko razvali fotku da ga ja nikada ne koristim. vidim krop dok fotografišem.
Mil@n Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Zoom na telefonu je bukvalno neupotrebljiv. Ovo je fotka sa instagrama, kao što rekoh jako malo tvikovana. Inače, ne praktikujem kocka format, za razliku od instagrama koji na to tera. Kadar je naravno bio širi. Odatle i ram, ovo je btw maximum na koji sam spreman po tom osnovu, jedva je primetan ali daje neki osećaj fotki koji mi se sviđa. Ovu konkretno sam podesio u telefonu, dodao 1 na saturaciju i stavio cloudy wb. To je sve. I to zbog atipičnih uslova slikanja direkt u sunce, mislim da mi je to prvi put i da sam koristio manuelna podešavanja na fonu.
Recommended Posts