July 3Jul 3 2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:@Hermetico baaaaš su ti raw fotkeUličar sam tim se dičim
Wednesday at 22:485 days Just now, kud u maglu Simoviću said:napokonŠta napokon? Edited Wednesday at 22:495 days by Hermetico
Wednesday at 22:515 days Author 1 minute ago, Hermetico said:Šta napokon? pa flamanska školanešto što se očekuje od likovnjakae
Wednesday at 23:135 days 2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:pa flamanska školanešto što se očekuje od likovnjakaPa nisam ja taj likovnjak što se loži na Vermera (ni ne znam da postoje takvi likovnjaci, kako možeš da se ložiš na Vermera, Vermer je antiloženje). Ja sam dete s ulice, rastao na Stripotekama kao sasvim mala biba, zatim na Trasher i The Face estetici i onome što sam viđao po spotovima, omotima, flajerima i tetovažama (to nisu ove sad tetovaže, neke druge). Ja sam prvi radio dizajn za flopove za Zla šop, tad se zvao ZlaZla i nije bio šop nego shady business. Ali sam se vozao za sve pare (nisu mi samo parama platili, ali ok). Ulična estetika., volim ja razne pravce u istoriji umetnosi, skoro sve, al ti flamanci su mi sačuvaj i sakloni. Neću sad nikom da pljujem u tortu, ali to je onaj najgori malograđanski kapitalizam, da bude lepo da ne izaziva ničim. I svetlo da bude difuzno, ništa da blješti, da ne ometa kalviniste da vrte pare (oni su kao katolici ali slede kalvinizam jer se više zarađuje, kao Vučić Adama Smita). Onaj mentalitet kad imaš neku titulu u gradu, ispunjavaš dužnosti revnosno, izdrkavaš se nad nižim, ulizuješ se višem i nadaš se jačoj tituli da ti više drugih podanika zavidi. Sve po pravilima, sve mora biti uređeno i da radi kao sat, pa i slikarstvo. Bože me sačuvaj. I, naravno, dosadno do bola. To jedva da je umetnost. Sve to što slikaš kako vidiš mene ne zanima (osim Hoknija, al daleko da je on slikao kako vidi samo je umeo kad oće). Ja vidim nešto drugo, ja sam besan. Spičim portret jednom u 5 godina, samo da vidim da nisam zaboravio i to je to.Ali volim nekad da ga opalim tako lepo i ja. Timok, brate. Jes ti lud? Ide mi seeeeeee oču da plačem koliko Edited Wednesday at 23:185 days by Hermetico