Jump to content
IGNORED

mobitelska™ fotografija

kud u maglu Simoviću

Recommended Posts

Posted (edited)

Ovo zadnje ti je predobro. EDIT. Naravno, skroz je po pravilima :D

Edited by Indy
Posted

sve osnovne alatke, a jako korisne, koje mogu da se koriste u procesu obrade: saturacija, highlights, contrast i sl, ima li neki mali progy za android koji obavlja te osnovne radnje

snapseed рецимо

Posted (edited)

meni je PixlrExpress ok

@glas

dobra noc i dobro jutro (ove tvoje dve fotke) :)

Edited by Pontijak
Posted

Što bi rekli, hvala na komentarima. :D

snapseed рецимо

Instalirao, super praktičan, osim što nema highlights setting al nema veze..

Posted

ambiance би требало да ради сличну ствар, не знам јеси пробао то да подешаваш

Posted

ambiance би требало да ради сличну ствар, не знам јеси пробао то да подешаваш

Samo sam prešaltao sve opcije na brzinu... 

Posted

meni je PixlrExpress ok

@glas

dobra noc i dobro jutro (ove tvoje dve fotke) :)

branko_zps4e71bce6.jpg

:)

Posted (edited)

:)

:thumbsup::lolol:

hvala indy, pocastvovan sam kada ti tako komentarises moju mob fotku :)

Edited by Pontijak
Posted

Meni se u principu sviđaju tvoje stepenice/ulazi/kapije i tome sl. Sad, neki profi fotograf bi na to stepenište nabio golu žensku, ali meni se na neki način baš sviđa ovo tvoje, valjda što mi smiruje duh. Onako, kao budistički prazan burek. (Zvuči kao da zezam, ali to je zato što sam blesav, ne zato što zajebavam).

Posted

eh, smejem se u sebi sada (ne mogu glasno jer sam na poslu) i zamisljam kako bi reagovala neka devojka da joj predlozim golo poziranje u nekom hodniku a ja se spremam da fotkam mobilnim telefonom a bakute sa viklerima u cicanim kucnim haljinama otvaraju vrata da vide sta se desava :) uh, pa i nije smesno, reakcija svake devojke bi u najboljem slucaju bip prezriv pogled :lolol:

Posted

Totalni sam noob kad je fotografija u pitanju tako da neću da se naljutim ako mi kažete da nemam pojma :D

smiley.jpg

puz.jpg

kos.jpg

Posted

hehehh pa, svako je bio n00by. tvoji motivi nista nisu bolji-gori od mojih na pocetku. nekome treba manje, nekome vise vremena da udje u svet fotografije. a taj ulazak nije misteriozan, nema tu neke filozofije koja nije razumljiva kako prostom, tako i onom koji ima vise znanja.

evo kako ja to vidim [ulazak u svet fotografije]:

ono sto treba da se desi jeste da progledas, tj. da si svestan geometrijskih oblika koji ce sacinjavati jednu kompoziciju. sto si vise svestan detalja, tj. onogo sto treba da stavis u kadar, tvoje znanje ce biti vece, a time i mudrost da to znanje primenis u svakodnevnom sljkocanju. vremenom ce isplivati na povrsinu tvoja licna estetika celog procesa i to se naziva licni pecat, nesto po cemu ce tvoja fotka biti drugacija od drugih.

Posted

Lajk.

+1

eto, to je motiv na kome moze da se vezba. pogotovo sto je svetlo u takvim prostorijama na kasicicu, a ono zapravo igra najvecu ulogu za jednu ovakvu kompoziciju -  sta ce biti skroz osvetljeno. sta ce biti senka, a sta u mraku. ovo pisem renegadeu.