Jump to content
IGNORED

mobitelska™ fotografija

kud u maglu Simoviću

Recommended Posts

Posted (edited)

Odrasli smo već podosta...

WP_20140713_004.jpg

Edited by Roger Sanchez
Posted

koje ozbiljno hodanje kroz plicak :D

Posted

post-215-0-14811500-1405937004.jpg

Ovo mi je zanimljivo, s tim da bih ga ja možda malo prekadrirao.

Npr.

npr.jpg

Posted (edited)

:) dobro prekadrirano :thumbsup:  ja bio alav da sacuvam refleksiju obe siluete na tramvajskom staklu :)

nego indy... ne bilo ti zapovedjeno, posecuj ovaj topik sa svojim mobitelskim uradcima :)

Edited by Pontijak
Posted (edited)

Prekadrirana verzija gubi refleksiju a meni ona najzanimljivija na celoj fotki.. A i ja bi u 16:9 sve, kao lud.

Edit: aj dok sam tu, sa bike ture po Rumuniji:

IMG_20140702_032437_zpsfyqymsvo.jpg

Edited by Glas RazumaN
Posted (edited)

ovo kao kanzas iz filmskog kadra bokte :)

edit: indyjevo prekadriranje mnogo vise postuje zakone fotografije nego moj kadar ali ko sto uvek kazem, poznavanje zakona oslobadja od postovanja istih (tu mislim na fotografiju jer da to vazi i u zivotu bio bih bogati korumpirani politicar ili uspesan bogati krimos mada ne volim kriminal, tako da... bogati uspesni politicar :P)

Edited by Pontijak
Posted

Prekadrirana verzija gubi refleksiju a meni ona najzanimljivija na celoj fotki..  

To su 2 fotke, u tom je problem. Ili treba refleksija, ili one figure levo. I jedno i drugo ne radi kako treba, oko šeta levo desno i nema jasan put.

Posted (edited)

To su 2 fotke, u tom je problem. Ili treba refleksija, ili one figure levo. I jedno i drugo ne radi kako treba, oko šeta levo desno i nema jasan put.

+1

kazem ja, indy je iskusan poznavalac fotografije a bogme i sjajan fotograf

ustvari, ja sam sebi smislio pontijakovu teoriju mobitelske fotografije, samo za sopstvenu upotrebu, tako da ne bih bas da smaram publikum teoretisanjem :D

Edited by Pontijak
Posted

Ja sam iskreno protiv bilo kog (slepog) poštovanja bilo kojih pravila u procesu i fotkanja i obrade, tj zanemariću ih ako mi se fotka bez poštovanja istih više dojmi... Dakle, pravila shvatam jako liberalno, takoreći nikako. :) Bitno mi je da meni fotka bude lepa, sve ostalo manje važno. 

Posted

Postoji razlog zašto postoje "pravila", to nije neko smislio da bi smarao svecku populaciju. No, ja sam za to da svako radi šta 'oće. Fotografija je demokratska, talent nije.