Jump to content
IGNORED

FEST 2014


stoka

Recommended Posts

Objavljen je program FEST-a (http://www.fest.rs/Program), pa je red da se malo pozabavimo ovom sjajnom kulturnom manifestacijom. Šta ne treba propustiti, a da nisu holivudski blokbasteri? Interesuju nas neke nepretenciozne pitke komedije (tipa "Looking for Eric" sa FEST-a od pre par godina sa Erikom Kantonom), zatim tzv. male kinematografije sa sjajnim filmovima i filmska ostvarenja sa neobičnim umetničkim pristupom i temama ...Samo nemojte da predlažete tzv. psihološke drame, što je drugo ime za dosadna ostvarenja netalentovanih režisera, ili neke pseudostorijske filmove .. Dakle, razmišljajte u tom pravcu i preporučite neke ...Hvala unapred ...

Edited by stoka
Link to comment

Izgleda da se nastavlja tradicija prepisivanja i pisanja sinopsisa na slepo, evo npr za "Hocu i ja",

Četiri putnika (Bandit, njegov prijatelj Matvej, Matvejev otac i njegova lepa devojka) upućuju se u crnom džipu ka Tornju sreće.
"njegova lepa devojka" je zapravo fina cura prostitutka koju su pokupili na putu.Mene najvise raduje projekcija filma "Papusza"http://www.youtube.com/watch?&v=Ydta0PDscYcMerkam rumunski "Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism", slovenacki "
", gruzijski "
", austrijski "Gehen am Strand"..skupice se tu jos filmova.
Link to comment
  • 2 weeks later...

Ako ima nekog kom treba karta za sledecu projekciju:

 

09.03. SC 1900 - Plavo je najtoplija boja (350din)

 

moze da mi se javi putem privatne poruke :) Karta ne moze da se vrati a izgleda da necu moci da idem pa eto..

Link to comment

ajme, steve coogan i stephen frears na festu!

 

 

Filomena je film urađen po knjizi Izgubljeno dete Filomene Li (The lost child of Philomena Lee), novinara Martina Siksmita (Martin Sixsmith) i baziran je na istinitim događajima. Priča prati Filomenu Li koja 50 godina traga za sinom koga je manastir nasilno dao na usvajanje, i koja uz pomoć novinara Siksmita, konačno dolazi do istine. Filomenu glumi Džudi Denč (Judi Dench), a Siksmita Stiv Kugan (Steve Coogan).


Autorska ekipa filma koju čine reditelj Stiven Frirs (Stephen Frears), ko-scenarista i glavni glumac Stiv Kugan (Steve Coogan) i scenarista Džef Poup (Jeff Pope) biće gosti 42. FEST-a!

 

Link to comment

stephen frears na festu!

 

to je ovaj???

 

Jednom prilikom ste rekli da više nikada ne biste intervjuisali francusku glumicu Ketrin Danev, jer je bila vrlo neprijatna. Ona je u Parizu agitovala bombardovanje Srbije. Da li se u međuvremenu još neko zvučno ime našlo na Vašoj „listi“ nepoželjnih?

Iako sam njegov film baš u ovom intervjuu izdvojila kao ostvarenje koje obavezno treba pogledati, ne mogu a da ne spomenem drugi primer neprijatnosti koji se dogodio baš u Veneciji. Britanski sineasta Stiven Frirs mi je nakon što me pitao odakle sam, prstima pokazao krst zbog zemlje iz koje dolazim, kao da sam „antihrist“. Razmišljala sam da li da prekinem intervju i napustim prostoriju ili da ostanem profesionalac do kraja. Izabrala sam ovo drugo zbog filma koji zaslužuje pažnju.

 

(iz intervjua Sandre Perović sa RTS-a)

 

btw, jedan od omiljenih mi reditelja...

Edited by colonelo
Link to comment
  • 2 weeks later...

^Meni bio skroz smesan, onako suptilno :) Moram pogledati ono sta je radio izmedju "Istocno od Bukuresta" i ovog

Link to comment

155hp1g.jpg

 

novi polanski kao da je studentska vezba sa fdu.

pozorisni reditelj neuspesno trazi glavnu glumicu za adaptaciju saher-mazohovog romana... kasno uvece se na audiciji pojavljuje jedna neobicna. i zaplet pocinje... 

samo dvoje glumaca, radnja se odvija u pozoristu u toku jedne veceri... film kao da je pravljen za emanuel senje, koja dominira potpuno. odlicna muzika aleksandr depla.

Edited by Takeshi
Link to comment

MV5BMTU5MzgzODkwNV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDUw

 

Gledao juce u suludom terminu od pola 5. Uprkos tome- sasvim fino popunjen SC.

Po meni-jedan od najboljih filmova koje sam gledao u poslednjih godinu,dve.

Verovatno da je kraci 15-20 minuta da bi efekat bio jos snazniji ( ako je to uopste moguce).

U svakom slucaju-apsolutna preporuka! Za zene-nabavite dovoljno papirnih maramica pre gledanja...

Link to comment

kore-eda? (ne vidi se poster sa imdb)

 

Like_Father,_Like_Son_poster.jpg

 

taj film nikako nisam mogao da uglavim juce u raspored, vidim da ima jos jedna projekcija u fontani. a otprilike mi je prvi na listi zelja.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...