boshoku Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 za mene, ovaj čovek je bio bastion razuma: Многи догађаји у ових десетак година остају неразговетни, а нове појаве – мутне. Олаке аналогије са фашизмом и нацизмом и начином њиховог уклањања (војни пораз – протекторат – денацификација, па потом демократија) не помажу ни разумевању нити решавању проблема. Томе није од користи ни изузимање властите личности од сваке одговорности, а не само кривице. Можемо се заносити да постоје две или више Србија, и да припадамо »другој Србији«, али се тиме не можемо ослободити одговорности за оно што се догађало и што се збива. Од секташког чистунства једва да имају неку корист сами секташи, опчињени својом сујетом. У историји, у малим и великим променама, учествују веома различити актери; како је то лепо запазио Адам Михњик, историју не стварају само »свеци«, већ и »простаци«.
Turnbull Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 (edited) Živ? Ti sve vadiš iz naftalina :)Ovako odkativno, mog'o bi da bude Čolović. Edited January 26, 2014 by Syme
boshoku Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 mislim da je umro, ne drži me za reč, al veliki, veliki kralj, barem po mom skromnom mišljenju/tumačenju
Turnbull Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 Pa otkad je izjava? I daj, proguglaj čoveka, kad mu se već toliko diviš, proveri dal je još među živima.
boshoku Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 dosadan si ko retka stolica, mrzi me da đuđlam :Prepublika, jbt
boshoku Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 pa naravno - istroših ovo malo energije (mator sam, sklon zamaranju)al reci kakav baja, uff - oću budem barem promil sklon doslednosti takvog anti-fa (u bilo kojoj varijanti "fa") pregalaštva
boshoku Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 ne prdi nego teraj dalje, super (nema sarkazma) je ova igrica (barem za nas poštene nrdove )
Turnbull Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 Uh, ja se umorio od ovog ping-pong, a moram i da gibam. Daj nek uskoči neko umesto mene.
boshoku Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 babo... Валери Ларбо писао је пре много година о читању као некажњивом пороку. Што се мене тиче, ја знам да дуги периоди зурења у књигу ометају дневну рутину моје породице – признање човека који је заокупљен истим пороком који описује Ларбо. Мени лично је потребно много сати читања, јер најчешће читам врло дебеле књиге, као и оне које су у великој мери досадне. Дубоко верујем да у срцу сваке тешко разумљиве реченице лежи величанственост сазнања које само чека да буде откривено. И тако остајем веран пре-сократовским филозофима, Мусилу и Лакану.
luba Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 ih, prelako. musila i lakana u istu recenicu u ovim krajevima moze da stavi samo bora cosic.
Recommended Posts