Turnbull Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Vini, jedno dete praktično samo što je umrlo. Drugo je postalo katatonično, očigledno usled užasa kojima je bilo izloženo.
Weenie Pooh Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Pogledao sad, u pravu ste, samo što ta navodno katatonična devojčica gleda Martiju pravo u oči dok je nosi :D
ants Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 pa davali su im lsd, meth il' štagod... a i devojčica ustane iz kreveta kad marti podigne vrata, ali valjda katatonija ne podrazuma apsolutno trajnu ukočenost
Amos Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Da li se svi slazemo da Rast i dalje radi undercover (na svoju ruku sam ili mozda +1 sa martijem)?
renne Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Liči... Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
AnaDilajt Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Catatonia is a state of neurogenic motor immobility, and behavioral abnormality manifested by stupor. Stupor is the lack of critical cognitive function and level of consciousness wherein a sufferer is almost entirely unresponsive and only responds to base stimuli such as pain. A person is also rigid and mute and only appears to be conscious as the eyes are open and follow surrounding objects (Gelder, Mayou and Geddes 2005). VIkipedija sve zna.
Turnbull Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 (edited) Inače se iskreno nadam da na kraju neće ispasti ova zavera o kojoj piše Vini, koja stvarno kao da je prepisana iz Dragneta. Powerful white men, koji su preko dana dobri hrišćani, a noću se bakću sa okultizmom. Mislim, malo mi je... onako. Najblaže rečeno, već viđeno. Ali, nosim se drugačijom mišlju. Bavili smo se Kolovim šopenhauerovskim (ili sioranovskim, izgleda da je Picolato više čitao njega) rantovima, anti-religijskim ispadima, itsl. I onda smo se raspravljali da li je on autentični nihilista, ili samo beži u nihilizam od neprijatih uspomena, itd. Ono što mislim da nismo razmotrili jeste mogućnost da je nihilizam deo njegovog undercover identiteta. Da on zapravo uopšte ne deli ta uverenja, već se trudi da uveri sve oko sebe kako je to slučaj, a ne bi li se lakše infiltrirao u okultističku ekipu. Priznajem da je ovo long shot, i ne razmatram ga previše ozbiljno, ali ne izgleda mi sasvim nemoguće. U tom preokretu, naravno, ispostaviće se i da je Kol zapravo član Christian task force-a. :) Edited February 17, 2014 by Syme
ants Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 (edited) pa biće onda da se bolest razvijala posle oslobađanja, da je i to bio šok koji je doveo do toga, jer priča o bolesti je iz današnje perspektive zapravo, ok je i bolest se uklapa u prikazano ponašanje Edited February 17, 2014 by ants
Weenie Pooh Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Pa vidi, da je ovo klasičan whodunnit, složio bih se da je to oldest trick in the book, da kao treba svi da budemo iznenađeni kad vidimo da Tuttle obožava Nyarlathotepa ili šta već... Samo što nije. Murder mystery je ovde potpuno sekundarna u odnosu na najzanimljivije pitanje - šta su tačno Cohle i Hart uradili, i zašto. Tj. WTF im se desilo. Zato mislim da će i rešenje slučaja biti nešto relativno jednostavno, ako ga uopšte i bude, dok ćemo ostala dva i po sata da gledamo raspad odnosa između njih dvojice.
Turnbull Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Ali ne mislim da je to problem samo u smislu provaljivosti, nije problem ako rešenje nije neočekivano, više mi je problem što je pomalo jefitno. Mada nisam više siguran čak ni za whodunnit. Posle ove epizode sam sve sigurniji da je ovo serija koja će imati ozbiljnih twist-ova.
Dionysos Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 (edited) pa davali su im lsd, meth il' štagod... комбинацију мета и есида, што звучи прилично застрашујуће, с једне стране мет који изазива параноју, са друге есид који појачава тренутно расположење, бррр... као неко ко је имао лош трип не есиду и без тога, не бих уопште желео да пробам такву комбинацију Edited February 17, 2014 by Dionysos
Dionysos Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Mada nisam više siguran čak ni za whodunnit. Posle ove epizode sam sve sigurniji da je ovo serija koja će imati ozbiljnih twist-ova. једноставно или компликовано, бар ја се не замарам нагађајући ко стоји иза убистава, ово ми је тип серије где се ужива у вожњи, што би се рекло
Weenie Pooh Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Mada nisam više siguran čak ni za whodunnit. Posle ove epizode sam sve sigurniji da je ovo serija koja će imati ozbiljnih twist-ova. Biće twistova, ali ja sam se malo razočarao kad sam video da je i 2012 deo potpuno otvoren, izgleda da će glavna interakcija između dvojice protagonista biti u tom periodu. U startu sam se nadao da će biti 99% pripovedački, da sve počne i završi se tokom ta dva intervjua. Ako sad Hart i ona dvojica krenu da ganjaju Cohlea u sadašnjosti s namerom da ga spreče da uradi ovo ili ono, to bi meni bilo malo jeftino.
Turnbull Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 (edited) BTW, Marti se, u sklopu svog pokajanja zbog neverstva i ostalih sranja, priključuje Promes Keepers-ima. So 90's! Edited February 17, 2014 by Syme
Recommended Posts