Jump to content
IGNORED

zakon o radu, posledice, kritike i (retke) pohvale

Ravanelli

Recommended Posts

Posted

:lolol:Fala ti, Daboviću, što postojiš. Bez tebe bih do sad bio hiljadu puta banovan.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Budja

166

• Dagmar

115

• Аврам Гојић

71

• Indy

71

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mrzi me da čitam prethodne strane i da se nerviram samo me interesuje ovo da li je istina da će se zarada umanjivati za vreme godišnjeg odmora?

Posted
Za to ste valjda glasali?
hajde da probam da sastavim odgovor tako da izbegnem divisive speech (uh kako je to tesko...)Postovani forumski kolega, vi cete se pregledom mojih postova lako uveriti da nisam glasao uopste, a cak i da jesam, svakako ne bih glasao za liberalizaciju trzista rada u uslovima potpunog bezakonja i bez ikakvih garancija da ce se prestati sa dosadasnjim praksama poslodavaca kao sto su neprijavljivanje zaposlenih, neplaceni prekovremeni rad itd.Lep pozdrav!
Posted
:rolf:Pa ovo su šokovi!
...da nas vlada manje oporezuje, da smanji javnu potrošnju i da se obuzda rast javnog duga koji se preliva na naš novčanik...
da, stvarno glupi zahtevi.
Posted

Zahtevi su super, ali novi zakon o radu sa tim nema nikakve veze, nažalost, u tome i jeste problem.

Posted
hajde da probam da sastavim odgovor tako da izbegnem divisive speech (uh kako je to tesko...)Postovani forumski kolega, vi cete se pregledom mojih postova lako uveriti da nisam glasao uopste, a cak i da jesam, svakako ne bih glasao za liberalizaciju trzista rada u uslovima potpunog bezakonja i bez ikakvih garancija da ce se prestati sa dosadasnjim praksama poslodavaca kao sto su neprijavljivanje zaposlenih, neplaceni prekovremeni rad itd.Lep pozdrav!
Huh samo to nema veze sa onim sto ja pricam ako i nisi glasao drugi odavde jesu. Zakon ce se doneti te doneti uz nepotrebno blamiranje ministra. Vec drugi slucaj prekida tribine na BU u kratkom periodu. I ja nisam glasao posebno ne praznim listicima.
Posted (edited)
Jao majko, pa taj Libek stvarno postoji :isuse:Inače, apsolutno podržavam prekidanje tribine. Jebala vas argumentovana rasprava u situaciji kad treba vrištati.Ovo nije javna debata, nego njen privid, i što se pre taj privid razbije, to bolje.
Željko Veselinović, šef sindikata Sloga, SPSova uzdanica i STUDENT SARADNIK. Specijalizovan da duva vuvuzelu.Bcfy4q0CEAA70en.jpgovde niko ne mari ni za kakve interese osim interesa svoje stranke, jedino možda tih 10ak marksista na tom skupu su bili iz ubeđenja. Edited by Lezilebovich
Posted

blic u 1™ kampanji

Ministar privrede Saša Radulović za poslednja tri meseca promenio je četiri vozača, a trenutni, peti po redu, takođe je zatražio da mu se odredi drugo radno mesto ili drugi funkcioner, saznaje „Blic”.
s obzirom na opšte ignorisanje, pretpostavljam da će se Radulović uskoro vratiti blogovanju, a stranke će usmeriti pare na izbore.
Posted
Ne, sramota je sto se najvazniji zakon u poslednjih par decenija donosi za 3 nedelje, usred zimskih praznika.
Ovaj, Dabo, prethodni zakon je donesen pre manje od 10 godina.
Posted

Užasno mi je teško da podržim bilo koju stranu. Radulović je ministar u Dačić-Vučić vladi koja je formalno predlagač zakona. Znajući njih, reforme u ovoj državi ne da neće biti sprovedene, nego sa njima idemo unazad. U takvim okolnostima izmena jednog zakona, koji će uskratiti neka prava zaposlenima, ne može da proizvede efekat koji se podrazumeva i najavljuje.Sa druge strane, neka rešenja zaista jesu dobra (način obračuna otpremnina, na primer). Protiv ovog zakona su sindikati. To bi načelno trebalo da sugeriše da ovaj zakon nije u interesu njihovih članova, i verovatno nije, ali to i dalje ne znači da svi zaposleni nužno moraju biti protiv svakog rešenja koje donosi predlog zakona.Jedna velika grupacija ljudi trenutno nema svoje zastupnike - nezaposleni. Nekako se podrazumeva da su oni radnici koji, eto, nemaju posao, ali njihovi interesi nisu nužno istovetni interesima zaposlenih. Meni je tih ljudi najviše žao, jebiga, ne rade, to znači da imaju nula dinara primanja (ili imaju neku socijalu).

Posted

Lepo je videti da je deo PPPovaca naglo ostario i zivi u la-la-lendu devedesetih.Ono, glasamo za Milosevica i svedski standard, Nikoliceva leba za tri dinara i nema optustanja dok traju sankcije.Otuda i nije iznenadjenje da je, eto, kapitalizam kriv za rat (citiran neki istoricar sindikata pre par meseci) uz podrsku Borislava Pekica.Ziveo Slobodan Milosevic!Ziveo Ivica Dacic!Ziveo Mladjan Dinkic!

Posted

^^ meni se čini da su interesi nezaposlenih u sadašnjoj situaciji gotovo dijametralno suprotni sindikalnim. u situaciji stagnacije zaposlenosti u kojoj nema osetnih investicija da poguraju radna mesta veća nada za nezaposlene je da neko ode u penziju (što je nada gomile fakultetlija koji ganjaju poslove po školama npr) ili da se zglajzne s posla iz nekog razloga i time njima napravi mesto.masa nezaposlenih inače obara cenu rada, i to kao ključni činilac - "nećeš da radiš za 22000 na račun i 10000 na ruke? ima ko hoće, ćao zdravo". tu zakonska regulacija ne pomaže, osim da naduva sivu zonu.

Posted
Ovaj, Dabo, prethodni zakon je donesen pre manje od 10 godina.
i kako je to u koliziji sa mojom izjavom? odredbe ovog zakona su veoma dalekosezne i prakticno ce legalizovati kriminalno ponasanje jednog velikog dela poslodavaca.inace super ti je ova analogija sa glasanjem za Milosevica. prijatelju, ovo nije ideologija, ovo je goli zivot mnogih od nas koji ne zivimo od autorskih honorara i koji nismo poslodavci, vec pokusavamo da nakrcamo nesto u radnoj knjizici, ali nam je sve jasnije da se mnogo vise isplati i nama i nasoj porodici da umremo od srca u pedeset i petoj godini zivota, nego da budemo nekome na teretu. to su veoma zivotne stvari a ne la-la lend. pokusaj da shvatis da mi je sopstveni bioloski opstanak neuporedivo bitniji od toga da li ces ti pobediti u ideoloskom natezanju o liberalizmu.
Posted
Lepo je videti da je deo PPPovaca naglo ostario i zivi u la-la-lendu devedesetih.Ono, glasamo za Milosevica i svedski standard, Nikoliceva leba za tri dinara i nema optustanja dok traju sankcije.Otuda i nije iznenadjenje da je, eto, kapitalizam kriv za rat (citiran neki istoricar sindikata pre par meseci) uz podrsku Borislava Pekica.Ziveo Slobodan Milosevic!Ziveo Ivica Dacic!Ziveo Mladjan Dinkic!
Lepo je videti da deo PPPovaca voli tuđim kurcem gloginje mlatiti.