Jump to content
IGNORED

Mediji u Srbiji

bergasa19

Recommended Posts

Posted

koliko je srba živelo u ndh, krajina(banija, zapadna slavonija)1941.

da li se zna makar približan broj

Posted
Just now, kud u maglu Simoviću said:

koliko je srba živelo u ndh, krajina(banija, zapadna slavonija)1941.

da li se zna makar približan broj

pa ima popis iz 1931

moze se po ranijim trendovima priblizno jasno utvrditi broj

popis 1941 nije odrzan u kompletu

da li je zapocet (jer proces popisa je duze trajao) sam zaboravio, imam negde to u "otadžbinskim spisima" :fantom:

ali mi je u secanju da jeste bio makar zapocet

svakako postoji i popis iz 1948, dakle maltene odmah posle rata

nije tesko utvrditi priblizno tacnu razliku

inace, maltene sva srpska sela banije su imala manje stanovnika 1991 nego 1941, najcesce nego i 1910

i glavni razlog nije bio odseljavanje

npr, meni su stariji ljudi znali nabrojati "kuce kojih vise nema"

ne sad, nego pre ovog poslednjeg rata stanje

to je strasno, skoro pola fali posle 2sv u odnosu na pre

u majcinom selu bukvalno pola

muskaraca odraslih (osim staraca) posle drugog svetskog rata gotovo da nije bilo

striceva generacija je 11,12 godina orala volovima i radila sve te najteze fizicke poslove, jer nije imao ko drugi

Posted
On 23.4.2020. at 22:01, Host said:

Nigde nisam nasao dokumentovanu procenu od milion zrtava u Jasenovcu. Ako imas izvor, podeli. To je otprilike donja granica procena ukupnih zrtava, civilnih i vojnih, na teritoriji Jugoslavije za vreme WWII. Osim toga, dosta ljudi je stradalo u vise manjih logora na teritoriji NDH, kao i u svojim kucama. 

Odavno ne citam Danas zbog drugih stvari, ali ne vidim sta su ovde pogresili. Direktno su preneli izjavu komesarke Saveta Evrope. 

Nisam čitao knjigu koja se pominje u ovom tekstu, ali se sećam ovog tipa i njegovih brojki koje su išle do 800.000. https://www.timesofisrael.com/memorial-in-jerusalem-for-alleged-wwii-fascist-collaborator-stirs-controversy/

Direktor Centra Simon Vizental je govorio o mnogo manjem broju, naglasivši da se u Srbiji taj broj višestruko napumpava i da je procena istraživača sa kojima ta organizacija sarađuje oko 100.000, a na nekim mestima se pominje i 120.000 - 130.000, uključujući i tekst koji si citirao. https://www.slobodnaevropa.org/a/30136329.html

"Danas" je trebalo barem jednom rečenicom da kaže da broj od 80.000 predstavlja trenutno utvrđeno stanje i da postoje znatno drugačije procene, iako je čak i taj broj protivan podatku kojim muzej raspolaže, jer se razlikuje za celih 8.000 ljudi, te da taj broj svakako nije konačan.

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Uhapšeni osumnjičeni mladići

Beogradska policija uhapsila je N. Đ. (41), B. M. (53), U. A. (40) i M. B. (40) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje i pretukli advokata i penzionisanog sudiju. Osumnjičenima je, kako je saopštio MUP, određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Jebo naše novine , dokle će bre više ljudi od 40 i kusur godina da se opisuju kao mladići ???? :isuse:

Dok sam čitala ovaj tekst, sve vreme se opisuju kao mladići i ja zamišljam neke klince od maksimalno 20, 21 godinu, kad oni duplo stariji ološ. A tek ovaj od 53 godine, šta je on dečak?

Edited by Arkadija
Posted

Kako je Jeremija minirao Obradovića, šta sam propustio?

Posted

Isteklo vreme za edit, promašio sam temu Utiska.

Posted

Ja sam mislio da će ona prestati sa ovim prenemaganjem i foliranjem...
Mislim, kapiram da ove stvari dolaze odozgo, ali jbte....

... Shiit has hit the fan...

Posted

Gugl kaže da je slika od pre 8 godina, ako to ima ikakve važnosti...

Posted

Samo kao ilustracija za priču o golgoti slobodne novinarke na nac. frekvenciji. U međuvremenu je naravno pobrisala tvitove i slike iz starog života.

Posted

Da li ona proživljava golgotu stvarno, ili samo drami, to ne znam. Lično verujem da joj nije lako dok je provlače po tabloidima.

To što se u nekom starom životu pre 8 godina (meni to izgleda kao pre 28 godina) družila sa Suzi i Uzelac, apsolutno ništa ne govori o tome šta proživljava danas. Meni je to vađenje slika iz naftalina smešno i glupo jer ne dokazuje ništa.

Osim ako ne tvrdiš da je sve to igrokaz  Žakline, Suzi (i ostale menažerije sa N1 i Andrićevog venca) za nas glupe i neuke?

Posted

Ama nije pitanje 8 godina ili nije...

Bio si deo tog kruga i jbga bilo ti lepo onda na krivini si ispao iz voza i sad kme kme kme....
Naravno da je ona daleko od 1 Goce sa pinka u pozitivnom smislu.
Ali brate Suzana je ista...

Posted

Ma gluposti, slika od pre 8 godina, to je 2012.:rolleyes: A nešto bih rekao i da nije bilo toliko lepo, ako ne dobijaš večeru dok ti Vučić ne overi izveštaje.

Normalno da sada n1/nova uredništvo gura nju da priča ovako kada grade sebi imidž.

Posted
Ma gluposti, slika od pre 8 godina, to je 2012.:rolleyes: A nešto bih rekao i da nije bilo toliko lepo, ako ne dobijaš večeru dok ti Vučić ne overi izveštaje.
Normalno da sada n1/nova uredništvo gura nju da priča ovako kada grade sebi imidž.
Ajde bre to sa tom večerom i time, pa ko da se to dešavalo eto samo tad u Indiji?
I to htela je sama da se vrati iz Indije....

Prosto, bilo lepo dok je trajalo i to je to...

Dajte bre ljudi...