Jump to content
IGNORED

Televizori

luba

Recommended Posts

Posted (edited)

E nije, pločovrt i ploče su hipsteraj, nije više toliko neobično i to često ide u paru sa ponosom što se u kući nema displej veći od 21 inča :D 

Edited by Heaviside
  • +1 1
Posted
4 hours ago, napadaj said:

Kod mene se zgranu kad vide CD plejer, pojačalo i cca. 550 originalnih diskova oko tevea. :D

ti si radioaktivni komarac :rolleyes:

• 5 weeks later...
Posted (edited)

Samo da prijavim - kupio Grunding QLED 65 incha za 80000 (bio je na popustu) i slika kida - crna je pitch black, kontrasti, detalji, zvuk, softver brz - jebote ako je ovaj 700E kakvi su oni od par hiljada eura

https://www.ctshop.rs/grundig-65-ghq-8990-smart-tv-65-quot-4k-ultra-hd-dvb-t2-qled-google-tv.html

Ovo je sasvim nova dimenzija za mene - od sutra gledam sve filmove koje sam gledao ikada a da su mi se dopali

Edited by Caligula
  • +1 2
  • Wub 4
  • Haha 1
  • 2 weeks later...
Posted

Ok, imam neku Vox smart krntiju kojoj je zvuk iznimno loš. Da li bi dodavanje nekakvih zvučnika učinilo razliku? 

Posted

neki soundbar bi vrlo verovatno poboljšao situaciju, mada ti televizori iz low kategorije nisu bez razloga u istoj. nekada je u pitanju slika, nekada ton, nekada softver, a da bi saznao da nije u pitanju izlazni signal moj bi ti savet bio da probaš bilo koji zvučnik koji možeš da povežeš kablom sa tv-om pa ako to šljaka kako treba onda se baci u potragu za odgovarajućim zvučnikom

• Hvala 1
Posted (edited)
20 hours ago, Mindaugas Žukauskas said:

Ok, imam neku Vox smart krntiju kojoj je zvuk iznimno loš. Da li bi dodavanje nekakvih zvučnika učinilo razliku? 

Normalno je za tu marku, imam non smart.

Iz digitalnog izlaza koaksijalcem u neki DAC pa u aktivne zvučnike ili u neki AVR...

Za 100 do 150e (polovno)  dobijaš drugi svet.

Edited by zmanic
  • +1 3
Posted
22 hours ago, Mindaugas Žukauskas said:

Naš FOX takođe ima smeće zvuk, ali je kablom povezan iz izlaza za slušalice na Yamahin risiver i podne zvučnike. U kući uživa i staro i mlado, od plejstejšena i netflixa do jutjuba i spotifaja - zvuk grmi i ubija, neuporedivo je sa onim kreštanjem iz samog TV-a.

Prije toga je bio nakačen istom vezom na Microlab 2.1 zvučnike i to je takođe bio ogroman napredak, ali risiver/pojačalo i velike kutije su nova dimenzija čak i sa najjeftininim TV aparatima. 

• Hvala 1
Posted

Optika je bolja varijanta od tog 3.5 izlaza

Posted (edited)

Da, ako težiš ka fidelitiju, ali moj risiver je oldskul analogni, a nije mi se ulagalo u dobar DAC (koji može da košta kao čitav ovaj budžet televizor). Kabl kojim sam ovo povezao je koštao 300 rsd. :s_w:

Edited by autsajder
  • +1 1
Posted

ja imam smsl-su1, vrh za taj novac. IMHO dac prica je danas malo precenjena i cifre su otisle nerealno daleko

• +1 1
Posted

Ne mora. Ima DAC-ova koji su odlični a koštaju ispod 100€.

Dugo sam pratio, i uzeo na Aliju FX-Audio X6 MKII kada je pao na 60€. Prezadovoljan sam. Ima ih sada u kineskoj proizvodnji: SMSL, Acrylic i još par izvanrednih produkcija .... za 50-tak €.

Za namene korišćena obrade sounda iz TV-a za mene je presudno da ima pretpojačavač analognog dela, naziva se i pojačavačem za slušalice.

Ima na KP i onih DAC-ova od par do desetine evra, koji rade posao za koji su namenjeni. 

Nije tolika prednost optike nad koaksijalnim SPIDIF-om koliko se misli, i koliko se propoveda bez argumenata.

Optika jeste mnogo pogodnija danas, ali toslink i dalje ima prednost propusnog opsega jer je 192kbps. Propusni opseg optike je 44-48kHz i rađeno je namenski za  CD i DVD konverzije. Glavna prednost optike je prenos digitalnog signala u mrežama a ne PCM audio signala.

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

naravno, sve zavisi sta tv ima kao izlaz. u mom slucaju SPDIF (Optical Digital Audio Out) , poenta je da je 3.5 izlaz najlosiji izbor

Posted (edited)
23 minutes ago, zmanic said:

.... u kineskoj proizvodnji: SMSL, Acrylic ...

Nije nego Arylic, i trenutno valjaju jedan od najekonomičnijih strimera na svetu: Arylic S10+.

Edited by zmanic
  • 1 month later...
Posted

Kupio Tesla TV 55", smart i imam problem: Netflix i Max aplikacije kada koristim, tačnije gledam neki sadržaj na njima posle nekoliko minuta se TV restartuje. Ovo se ne događa kada gledam Youtube niti kada gledam kablovsku TV, Ima li neko slično iskustvo ili bar ideju šta bi moglo biti? OS je Android 11.

Posted
On 19. 11. 2024. at 9:43, spettacollo said:

Kupio Tesla TV 55", smart i imam problem: Netflix i Max aplikacije kada koristim, tačnije gledam neki sadržaj na njima posle nekoliko minuta se TV restartuje. Ovo se ne događa kada gledam Youtube niti kada gledam kablovsku TV, Ima li neko slično iskustvo ili bar ideju šta bi moglo biti? OS je Android 11.

Rešen problem: koliko sam uspeo da pohvatam, Netflix nije video TV kao deo kućnih uređaja (iako sam se ulogovao na Netflix nalog) pa je izgleda zbog toga restartovao sistem. Kada je tražio da TV registrujem kao kučni uređaj (što prvi put u životu vidim) i to uradio po malo komplikovanijoj proceduri svi problemi su nestali.