Jump to content

N1, CNN medj srbljem

Featured Replies

2 minutes ago, TWEN FM said:

Mene vise zanima, da li bi jedan domaci sud mogao da zabrani N1, kad oni imaju dozvolu za emitovanje iz Luksemburga (to je onaj ugovor o prekogranicnim televizijama koje je Srbija sa EU-om potpisao)? Zbog toga nije mogao ni vesticara na celu REM-a da naredi bilo kakvo kaznjavanja N1 i stalno je poslala njihove zalbe luksemburskoj regulatornoj agenciji, koja je ubrzo vracala panflete iz REM-a nazad!

Bas bi se EU baktala sa N1 kada su po istom osnovu zabranjivali Russia Today i Al Jazzeera po zapadnim "demokratijama".

fantom

• Replies 3k
  • Views 362.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Milošica
    Milošica

Za njega ne verujem.

• Ovo važi samo za ljude koji umeju da razluče tačnu od netačne ili propagandističke informacije. A takvih je malo.   Osim toga, laik poput mene misli da TV mora da ima i obrazovnu komponentu,

• Fakundo Sava
    Fakundo Sava

Da je kopanje loše na današnji dan zvao bi se Akopije a ne Prokopije

Posted Images

Ne bih se ja bas zajebavao sa tim kad krenu ucestali pozivi "Na dijalog i uzdrzanost" ili kad zagrme Picula i Marta Kos..

@kronostime: Ne pricam o tome da li EU moze ili ne moze da se baktaki, radi se o mogucnost da jedan domaci sud zabrani rad N1 (koji se emituje sa licenzom jedne EU-drzave) i nista drugo! A kakve veze ima s tim zabrana RT? To je jedan propagandni kanal kepeca iz kremlja, koji se u Srbiji i dalje emituje i ima sopstvenu jezicnu vrziju.

Edited by TWEN FM

10 minutes ago, TWEN FM said:

@kronostime: Ne pricam o tome da li EU moze ili ne moze da se baktaki, radi se o mogucnost da jedan domaci sud zabrani rad N1 (koji se emituje sa licenzom jedne EU-drzave) i nista drugo! A kakve veze ima s tim zabrana RT? To je jedan propagandni kanal kepeca iz kremlja, koji se u Srbiji i dalje emituje i ima sopstvenu jezicnu vrziju.

Jednostavno - EU se nece preterano gicati oko toga: par jalovih saopstenja i nista vise.

To je sasvim moguce, nije da su se do sada nesto preterano bunili. Ipak moram da kazem, da polako ali sigurno mediji iz EU, i tu pre svega iz Nemacke i Austrije menjaju recnik prema AV-u i njegovom autokratskom-diktatorskom nacinu vladanja Srbije, nazivajuci ga "grobarom demokratije"! Ovakav recnik nisam cuo odavno prema bilo kom "predsedniku" jedne drzave.

Edited by TWEN FM

Ovo oko e&PPF i njihove veličine i "potrebe" da budu "sluga vlasti" mi je jasno.

Ali mi je prilično čudno da se buljuk nekih savetnika iz Vlade i kabineta predsednika "udomi" u Etisalat-u koji je valjda deo ovoga...

To neko "tante za kuku riku"? Deo ovog dila sa kupovinom SBB?

Vise nego ocigledno. Obostrani interes (arapa-ceha i vlade) je siguran, kao jedan amin na kraju molitve.

BTW: Yettel na Twitter "obecava" lansiranje zajednicke TV ponude sa SBB-om gde najavljuju "vise sadrzaja, nove kanale i usluge". Vise informacija bice podeljena "uskoro":

Edited by TWEN FM

4 hours ago, TWEN FM said:

To je sasvim moguce, nije da su se do sada nesto preterano bunili. Ipak moram da kazem, da polako ali sigurno mediji iz EU, i tu pre svega iz Nemacke i Austrije menjaju recnik prema AV-u i njegovom autokratskom-diktatorskom nacinu vladanja Srbije, nazivajuci ga "grobarom demokratije"! Ovakav recnik nisam cuo odavno prema bilo kom "predsedniku" jedne drzave.

Tako su i svasta pisali o izborima prosle godine i pricali neke ozbiljne reci pa onda odjednom izadje ono kako su izbori bili sasvim popravljeni i u sustini vrlo korektni. Mozda prosto opet tvrde neki pazar.

I u Italiji sve cesce i otvorenije govore o mekanoj diktaturi. Mislim da je tome doprinelo ovo rusko trolovanje. Mislim da ga rusi namerno buse objavljujuci ove gluposti o obojenoj revoluciji. Zapadni novinar po defoltu odmah stane u zastitu obojenog revolucionara koji bi da se istrgne iz ruskog zagrljaja. Eh sad, zasto se ni trena da se zapitaju koji k. se Fon Der Lajen i Makron i ekipa redovno ljubi sa zvalavim monstrumom je posebno pitanje. Mada je odgovor jednostavan. Danasnji novinari ne znaju sta je istrazivacko novinarstvo. Samo kopi/pejst po sablonu. Videcemo da li ce se trend nastaviti i na vecerasnjim informativnim emisijama.

20 minutes ago, Lo Zingaro said:

I u Italiji sve cesce i otvorenije govore o mekanoj diktaturi. Mislim da je tome doprinelo ovo rusko trolovanje. Mislim da ga rusi namerno buse objavljujuci ove gluposti o obojenoj revoluciji. Zapadni novinar po defoltu odmah stane u zastitu obojenog revolucionara koji bi da se istrgne iz ruskog zagrljaja. Eh sad, zasto se ni trena da se zapitaju koji k. se Fon Der Lajen i Makron i ekipa redovno ljubi sa zvalavim monstrumom je posebno pitanje. Mada je odgovor jednostavan. Danasnji novinari ne znaju sta je istrazivacko novinarstvo. Samo kopi/pejst po sablonu. Videcemo da li ce se trend nastaviti i na vecerasnjim informativnim emisijama.

Ne bih rekla. U pokusajima u februaru da nadjem bilo sta makar nesto o Srbiji, nasla sam zakopani podkast novinarke koja je dopisnica za Italiju i Balkan, sve je to vrlo fino ispraceno i objasnjeno, a dok dodje na naslovnu stranu lista posle 3 meseca clanci su u fazonu izasli neki demonstranti, hoce izbore, predsednik hoce izbore za godinu i po, vreme je lepo i tako. Ne znam kako i ko odredjuje kad treba da se ukljuci ton u stilu prokleti krvolok Balkana Pera Pantic a kad predsednik je rekao a Pera je rekao, ali nije do neupucenih novinara.

Reci mi koji konkretno list. Tesko da je mejnstrim.