Jump to content

N1, CNN medj srbljem

Featured Replies

On 3.4.2025. at 19:26, vememah said:

Neka bude i ovde:

UM pustio strimove Nove S i N1 za inostranstvo.

Gledajte N1 i NovaS uživo | Najn...
No image preview

Gledajte N1 i NovaS uživo | Najnovije vesti i događaji

Pratite najnovije vesti i događaje uživo na N1 i NovaS. Uživajte u kvalitetnom emitovanju i budite u toku sa svime što se dešava.

Strimovi ne rade u Srbiji (ispisuje "Sadržaj nije dostupan iz zemlje iz koje pristupate. #300"), osim uz VPN.

Sad N1 strim ponovo radi i iz Srbije:

https://n1info.rs/n1-tv-live-stream/

https://n1nova.live/n1-uzivo.html

Šta ih sprečava da puste N1 stream u pristojnom kvalitetu slike?

Pretpostavljam da je to ranije bila "cena" besplatnog strima - ako hoćeš HD plati SBB.

Čak su ga kasnije i sklonili sa sajta N1 i umesto njega stavili link za kupovinu eon i ako je sam strim radio i dalje.

Međutim sad mislim da to nije slučaj i da samo treba da se sete.

Vidim da Nova za dijasporu ide HD besplatno.

Edited by Voba

M7fhZ4y.jpeg

Pazi što se Informer brzinom svetlosti uglavio u 6 najgledanijih u SBB,

Informer grize od početka, rade mnogo. Na stranu šta i kako rade, ali rade. Jednom sam im dostavljao neki video materijal i komunikacija je bila krajnje korektna, brza i profesionalna. To sam doživeo jedino još kod n1, svi ostali su foliranti.

Nezavisni mediji su godinama glumili elitu, još od b92 iz ranih dvehiljaditih.

n1 se mnogo promenio od odlaska Ćosića, a pogotovo u poslednje vreme, od kada se priča o prodaji SBB, a i ovi protesti su se uklopili.

I oni grizu i mnogo rade. Toliko živih uključenje, toliko neprospavanih noći, toliko dana na terenu. Njih i nema mnogo za toliki program. Svaka im čast, sada ih po ceo dan gledam. Sa druge strane, Novu uglavnom ne gledam.

Na televiziji nema foliranja, neposrednost pobeđuje. n1 i informer doživljavaju svoje zvezdane trenutke. Čim se reši situacija u državi i ako se mediji oslobode, pašće im gledanost na 1% možda i manje.

Jedino je žalosno je da nas ima otprilike trećina Srbije koji želimo da se zabrani Informer, dok druga trećina i vlast želi to isto za n1, a treća su ovi najgori, apolitični, koje baš briga.

Ipak, nikako ih ne izjedačavam. N1 prilično korektno izveštava i prenosi šta se dešava sa obe strane, uz blagu naklonost jednoj strani, dok dezInformer laže, vređa, iskrivljuje i obmanjuje.

16 hours ago, fusion_ said:

Pazi što se Informer brzinom svetlosti uglavio u 6 najgledanijih u SBB,

Ja juče kod tazbine na SBB jedva našao N1, tek na broju 10, pre toga perjanica MTS news televizija. A podosta pristalica vlasti ima SBB i dostupnost N1 i Nove im nije nešto pomerila poglede na svest.

Ma da, a on i dalje misli da ako "kupim total tv i pustim im informer umesto n1" rešio sam problem.

Mislim da su ljudi već opredeljeni i da se preko medija ništa značajno ne može promeniti u tom smislu.

Čak i podaci o samoj gledanosti npr. Informera na SBB ne znače mnogo. To što neko gleda ne znači da veruje i obrnuto.

Ne može se ništa pametno zaključiti ako se ne uporede udeli pre preuzimanja sa sadašnjim. To što je sada više režimskih kanala u ponudi ne znači da im je ukupna publika znatno veća, štaviše verovatno je ista ili nešto malo veća. Dakle sasvim je moguće da su neki samo blažu dnevnu dozu propagande zamenili jačom - Informerovom.

Edited by vememah

16 minutes ago, vememah said:

Ne može se ništa pametno zaključiti ako se ne uporede udeli pre preuzimanja sa sadašnjim. To što je sada više režimskih kanala u ponudi ne znači da im je ukupna publika znatno veća, štaviše verovatno je ista ili nešto malo veća. Dakle sasvim je moguće da su neki samo blažu dnevnu dozu propagande zamenili jačom - Informerovom.

I ja verujem da je ovijh gotovo 5% Informera na ustrb napr. Pinka ili Happy-a...nije publika sa N1 otisla na Informer :)

GomM86MXMAER8ex?format=jpg&name=large

Naravno, ide redovan disclaimer da su ovo podaci samo za pametne prijemnike samo u SBB mreži.

RTS u Dnevniku 2 potvrdio da je N1 juče bio najgledaniji kablovski kanal i 4. televizija po gledanosti u državi iako može da ga prati tek oko trećina domaćinstava.

iOnGIAM.png