Jump to content
IGNORED

lchf

ivy

Recommended Posts

Posted

Krecem od sutra.Ranije mi je dobro radila paleo dijeta i prekinuo sam je zbog treninga BJJ.Nisam uspevao bez ugljenih hidrata da sparingujem.Teretani i kardio su mogli,ali tamo gde ne mozes sebe da doziras,i zavisis od brzih izliva snage..nisam mogao.

Posted
22 hours ago, SNARC said:

Zasto bez mlecnih proizvoda ?

pa mlecni proizvodi obicno imaju previse uh i to cistog secera(mlecnog),obicno 3-4-5g na 100g  sto je puno..ja ponekad uzmem malo jogurta sa  mlevenim lanenim semenkama..na keto bi mogli stari i zreli sirevi,oni imaji od 0-1g/100g ali meni kazein ubi creva,smeta mi,goji me,naduva me i smara...

5 hours ago, vookela said:

Ponekad za uzinu izmedju obroka badem i lesnik, sirov. Na poslu pijem limunadu od 1 limuna u litar i po vode, bez secera. Ne osecam glad izmedju obroka, cak sam primetio da jedem manje kolicine.

Sent from my K01A using Tapatalk

mislila sam izmedju lchf svakog bozica :D

o bogte sta vas je..super...a pre 6 godina sam bila sama i luda..neka,neka :D

ja sprovodim inttermiten fasting vec mesecima ali ne veceram jer radim fizicki posao celo pre podne pa ipak ne bih izbacivala dorucak a i tako sam navikla i prija mi,poslednji obrok mi je oko 16h..ustvari vec mesecima i imam samo dva obroka,dorucak i rucak...ali da, mogu i po 8sati bez hrane..posle dobrog dorucka oko 8h mogu bez ikakave hrane do 16-17h opusteno

@Tihajeza svakako bi trebala na low carb zbog IR ali imaj na umu da i proteini podizu insulin jer se i oni putem glikoneogeneze pretvaraju u gukozu

a bez zucne kese jetra nalazi druge nacine da svari masnoce...ali da,svakako bi trebala to istraziti..

bez jaja mozes doruckovati salate sa tunjevinom ili belim mesom sa maslinama i muljem (tu su kombinacije prilicno dobre i raznovrsne)..ili neke pastete od tune/jetre/belog mesa sa maslacem i nekim lchf hlepcicem od semenki i salatu ili prosto neko dinstano povrce na maslacu ili mulju sa nekim punomasnim melcnim proizvodom i salatom

ugl salata sa maslinovim uz svaki obrok ti kolicinski dosta popuni obrok ...

Posted
6 hours ago, Tihajeza said:

Pivce tu i tamo ne sme?

Pivo ti jer najgori izbor, ali razumem te :) Ako mozes, nadji neko od ovih na levo

Low-Carb-Beers.jpg?auto=compress,format&

Posted

Dietdoctor.com

Ako bas hoces alkohol, bolje rakija ili belo vino nego pivo...
Pivo je kao tecni hleb.

Posted

I ja već godinama na prilično low-carb dijeti zbog insul. rez. Nikada nisam proveravala da li sam u ketozi - jel neko od vas koristi keto tračice? 

• 2 months later...
Posted

Probala sam proteinske pločice bez brašna koje proizvodi Biobella - fantastične su!

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Jel prati neko šon bejkera (sic), tip jede samo odreske dve godine, nekad i do 3kg dnevno. I uopšte taj karnivor trip kao opozicija veganima. 

Posted

Ima preko 50 godina, jak je kao bizon. Pritom je MD, mada su mu oduzeli licencu jer je pametovao mnogo i nije radio za medikal biznis već u korist pacijenta. Sad je uradio i neki sistematski. Kaže zdrav ko dren. 

Ovaj kao oduvek sportista je došao u situaciju da ma kolko trenirao bude mastan. Pa je izbacio sve osim mesa. A onda je uvideo da mu drugo i ne treba. 

Posted

Eto, ti možeš da budeš taj sa ovsenom kašom. 

• 7 months later...
Posted

Jel ima neko u ketozi ovde?

Probala bih keto, zapravo već sam počela, i došao je onaj pad energije, koji znam da je prolazan. Šta dolazi posle?

Posted (edited)

ako ti bude odgovarala ketoza imaces pojacanje energije,smanjenje apetita i mentalnu bistrinu

edit-sad tek vidim da sam 2013. otovrila ovu temu  :ohmy::fantom: 

a i dalje je to savrsen nacin ishrane za mene...i 6 godina nisam pojela hleb,krofnu ili pizzu :laugh:

Edited by ivy
Posted

@Tihajeza zaboravila sam da kazem da se u ketozi pojacano izbacuje voda a sa njom i elektroliti tako da bi trebala obratiti paznju na unos soli,magnezijuma... i vode

ali to je osnovno i verovatno si to vec procitala negde..