askeladden Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 Krecem od sutra.Ranije mi je dobro radila paleo dijeta i prekinuo sam je zbog treninga BJJ.Nisam uspevao bez ugljenih hidrata da sparingujem.Teretani i kardio su mogli,ali tamo gde ne mozes sebe da doziras,i zavisis od brzih izliva snage..nisam mogao.
ivy Posted March 18, 2018 Author Posted March 18, 2018 22 hours ago, SNARC said: Zasto bez mlecnih proizvoda ? pa mlecni proizvodi obicno imaju previse uh i to cistog secera(mlecnog),obicno 3-4-5g na 100g sto je puno..ja ponekad uzmem malo jogurta sa mlevenim lanenim semenkama..na keto bi mogli stari i zreli sirevi,oni imaji od 0-1g/100g ali meni kazein ubi creva,smeta mi,goji me,naduva me i smara... 5 hours ago, vookela said: Ponekad za uzinu izmedju obroka badem i lesnik, sirov. Na poslu pijem limunadu od 1 limuna u litar i po vode, bez secera. Ne osecam glad izmedju obroka, cak sam primetio da jedem manje kolicine. Sent from my K01A using Tapatalk mislila sam izmedju lchf svakog bozica o bogte sta vas je..super...a pre 6 godina sam bila sama i luda..neka,neka ja sprovodim inttermiten fasting vec mesecima ali ne veceram jer radim fizicki posao celo pre podne pa ipak ne bih izbacivala dorucak a i tako sam navikla i prija mi,poslednji obrok mi je oko 16h..ustvari vec mesecima i imam samo dva obroka,dorucak i rucak...ali da, mogu i po 8sati bez hrane..posle dobrog dorucka oko 8h mogu bez ikakave hrane do 16-17h opusteno @Tihajeza svakako bi trebala na low carb zbog IR ali imaj na umu da i proteini podizu insulin jer se i oni putem glikoneogeneze pretvaraju u gukozu a bez zucne kese jetra nalazi druge nacine da svari masnoce...ali da,svakako bi trebala to istraziti.. bez jaja mozes doruckovati salate sa tunjevinom ili belim mesom sa maslinama i muljem (tu su kombinacije prilicno dobre i raznovrsne)..ili neke pastete od tune/jetre/belog mesa sa maslacem i nekim lchf hlepcicem od semenki i salatu ili prosto neko dinstano povrce na maslacu ili mulju sa nekim punomasnim melcnim proizvodom i salatom ugl salata sa maslinovim uz svaki obrok ti kolicinski dosta popuni obrok ...
vladavsnarod Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 6 hours ago, Tihajeza said: Pivce tu i tamo ne sme? Pivo ti jer najgori izbor, ali razumem te Ako mozes, nadji neko od ovih na levo
stajebrebilo Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 Dietdoctor.comAko bas hoces alkohol, bolje rakija ili belo vino nego pivo...Pivo je kao tecni hleb.
magnolia Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 I ja već godinama na prilično low-carb dijeti zbog insul. rez. Nikada nisam proveravala da li sam u ketozi - jel neko od vas koristi keto tračice?
magnolia Posted June 4, 2018 Posted June 4, 2018 Probala sam proteinske pločice bez brašna koje proizvodi Biobella - fantastične su!
aram Posted August 20, 2018 Posted August 20, 2018 A new study has found that diets both low and high in carbohydrates were linked with an increase in mortality, while moderate consumers of carbohydrates had the lowest risk of mortality. The study also found that low-carb diets that replace carbohydrates with proteins and fats from plant sources were associated with lower risk of mortality compared to those that replace carbohydrates with proteins and fat from animal sources.
aram Posted August 20, 2018 Posted August 20, 2018 molim?Dietary carbohydrate intake and mortality: a prospective cohort study and meta-analysis. The Lancet Public Health, 2018; DOI: 10.1016/S2468-2667(18)30135-X
nisam ja Posted September 16, 2018 Posted September 16, 2018 Jel prati neko šon bejkera (sic), tip jede samo odreske dve godine, nekad i do 3kg dnevno. I uopšte taj karnivor trip kao opozicija veganima.
nisam ja Posted September 16, 2018 Posted September 16, 2018 Ima preko 50 godina, jak je kao bizon. Pritom je MD, mada su mu oduzeli licencu jer je pametovao mnogo i nije radio za medikal biznis već u korist pacijenta. Sad je uradio i neki sistematski. Kaže zdrav ko dren. Ovaj kao oduvek sportista je došao u situaciju da ma kolko trenirao bude mastan. Pa je izbacio sve osim mesa. A onda je uvideo da mu drugo i ne treba.
nisam ja Posted September 16, 2018 Posted September 16, 2018 Eto, ti možeš da budeš taj sa ovsenom kašom.
Tihajeza Posted April 26, 2019 Posted April 26, 2019 Jel ima neko u ketozi ovde? Probala bih keto, zapravo već sam počela, i došao je onaj pad energije, koji znam da je prolazan. Šta dolazi posle?
ivy Posted April 27, 2019 Author Posted April 27, 2019 (edited) ako ti bude odgovarala ketoza imaces pojacanje energije,smanjenje apetita i mentalnu bistrinu edit-sad tek vidim da sam 2013. otovrila ovu temu a i dalje je to savrsen nacin ishrane za mene...i 6 godina nisam pojela hleb,krofnu ili pizzu Edited April 27, 2019 by ivy
ivy Posted April 28, 2019 Author Posted April 28, 2019 @Tihajeza zaboravila sam da kazem da se u ketozi pojacano izbacuje voda a sa njom i elektroliti tako da bi trebala obratiti paznju na unos soli,magnezijuma... i vode ali to je osnovno i verovatno si to vec procitala negde..
Recommended Posts