Jump to content
IGNORED

Gavrilo Princip, lik i delo, kontekst, politicka upotreba..

odmor

status GP kod forumasha  

79 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 433
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MancMellow

52

• Prospero

35

• Yoda

33

• Turnbull

32

Posted

bbc :isuse:

na kakve su grane spali

Posted (edited)

As we reach the 100 year anniversary of the assassination of Archduke Franz Ferdinand, historians continue to argue over how and why it proved to be the catalyst for world war. As an alternative to the mainstream debate, WW1 Uncut presents an original track that distills into under four minutes some of the individuals and their respective hang-ups, rivalries and egos that led to chaos and carnage in Europe. This is Origins: Rap Battle, WWI Uncut style.

Edited by Skyhighatrist
Posted
Sarajevo (2014)

bio juce na rts-u, ne znam koliko je istorijski tacan ali daje u svakom slucaju vrlo zanimljiv i drugaciji pogled na atentat.

Posted

Meni je super momenat u priči kad car izbegne bombu, a onda mu auto slučajno skrene pogrešno kod Principa, i onda se slučajno zaustavi ispred Principa, i onda postoji malo slučajno tu kod Principa :D (nisam gledala nego mi prepričavali)

Posted

Nakon ovog poniženja, ostaje mi da izrazim nadu da će u Londonu i Parizu 1. septembra 2039. Berlinska Filharmonija svirati najlepše melodije Vagnera i Betovena. Moj predlog: Rienzi i 5. simfonija.

http://www.youtube.com/watch?v=8hhN9son1eg

Posted

Meni je super momenat u priči kad car izbegne bombu, a onda mu auto slučajno skrene pogrešno kod Principa, i onda se slučajno zaustavi ispred Principa, i onda postoji malo slučajno tu kod Principa :D (nisam gledala nego mi prepričavali)

ovde moze da se pogleda, bez prevoda, doduse

Posted

@Filipenko

Ili na istom ovom mestu na godisnjicu opsade Sarajeva Viva vox choir Mars na Drinu

Posted (edited)

@Filipenko

Ili na istom ovom mestu na godisnjicu opsade Sarajeva Viva vox choir Mars na Drinu

Samo bez Viva voxa molim. Sva ta pretenciozna sranja treba odbaciti, a njihova interpretacija je očaj živi, samo što je postala poznata zbog UNa. Banjalučka filharmonija je sasvim dovoljna, i ima dokazano prelepu interpretaciju za izvesti.

http://www.youtube.com/watch?v=hx161aU7roo

Edited by Filipenko
Posted (edited)

Sranje zvano Viva vox pominjem jer su Bosnjaci pokazali pojacan senzibilitet na njihovu izvedbu u UN.

Steta samo sto manjka srpskih trgovina u Sarajevu pa da se rekonstruise i kristalna noc 28. na 29.jun 1914.

Edited by dillinger
Posted

Dillinger, to se ne može čitati što tu pišeš s drugom Filipenkom. Gnojite. 

Posted