Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najbolji drugi album

Featured Replies

DuranRio.jpg60828912.jpgscaled-3.jpg
  • Replies 84
  • Views 9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ima ih verovatno dosta, ali prvi mi je pao na pamet finally we are no one od mum, album koji je mnogim mojim muzičkim prijatelji/ca/ma i posle skoro 20 godina ostao u vrlo slikovitom sećanju.  

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

• Filozof manijak
    Filozof manijak

Bjesovi - Drugi (bezimeni) album

dok sam razmisljao o temi, nisam mogao da se setim i zao mi bilo sto se ja nisam setio Maidena i Killersi onda mi je iznebuha palo na pamet!uby5.jpg

It+Takes+a+Nation+of+Millions+to+Hold+Us+Back+PNG.png

kvin iz ded??mislim, meni je strangeways ubedljivo najbolji, ali ako poredimo prvi i drugi...

• 6 years later...

ima ih verovatno dosta, ali prvi mi je pao na pamet finally we are no one od mum, album koji je mnogim mojim muzičkim prijatelji/ca/ma i posle skoro 20 godina ostao u vrlo slikovitom sećanju. :violin:

u muzici se retko nađe ovako (izazovno) salivena integracija elektronskog i organskog zvuka u više pop niši, tj sa šaputavim, ko iz filmova braće kvej, vokalima pride, te bi jedina referentna tacka možda bila bjork i njen vespertine, što zbog sviranja harfe zeene parkins, što zbog matmosovske gličaste elektronike koja je ovde u blagom padu u odnosu na prvenac,. album je i u jeku zaluđenosti 'vilenjačkom' islandskom muzikom bio mnogima najveći favorit. moguće je do toga da su sigur ros su na momente bili suviše pretenciozni sa objavama muzičkih revolucija i na momente dosta iritantnim izmišljenim jezikom i odlazili ili u simfo ekscese ili u ripoff pink floyda a bjork isto malo patila od kompleksa epike i suviše zavisila od tretmana hip muzičkih producenata, mum su definitivno bili malo više 'houmlier' i dobrano su se usredsredili na raskošne kompozicionalne detalje, imaginarijum zvučnog pripovedanja i rastezanje milozvučnosti eksperimenta, došavši do neverovatnih vrhova inače bajkovitog, filmskog narativa.

a tu je i we have a map of the piano, neponovljivo savršenstvo od pesme. def. album koji je obeležio jednu eru.  :heart:

image.jpeg.1f75516ad92d96efef31963be551865f.jpeg

Bjesovi - Drugi (bezimeni) album

Ride the Lightning, kao najbolji album svih vremena

A moram da dodam i AiC - Dirt

Tool - AEnima, def meni najbolji album bilo kog benda

Drugi album koji se najvise istice u odnosu na opus datog benda ili najbolji od svih drugih albuma ever? :huh:

Po oba kriterijuma pri vrhu bi morao biti i

Stranglers_-_No_More_Heroes_album_cover.