Jump to content
IGNORED

Albumi koji su najviše uticali na vas

henrik larsson

Recommended Posts

Posted
Manic Street Preachers - Generation Terrorists
sad si me podsetio koliko me upropastio Holy Bible, i njega dodajem na listu. uništio me skroz.
  • Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Tsai

10

• Parsons

8

• Indy

8

• MocaVukotic

7

Posted
sad si me podsetio koliko me upropastio Holy Bible, i njega dodajem na listu. uništio me skroz.
znam, a i ne ojačava baš nešto...
Posted

Сњегуљице баш си зезнуту тему отворио. Размишљао сам колико је стварно утицајних плоча књига , или филмова које човек преслуша,прочитавиди у животу? Три, пет, једна, четрдесет? Мења ли се све то кроз време? Колико? Леп домаћи си нам задао.Потпуно произвољно сам одлучио да је десет премало а више од двадесет неозбиљно.Хронолошки како сам их слушао:The Beatles - Yellow SubmarineDavid Bowie - Let's DanceBruce Springsteen - Born in the USAThe Rolling Stones - Beggars BanquetThe Sex Pistols - Never mind...The Patti Smith Group - EasterПартибрејкерс - Партибрејкерс IIDavid Bowie - The Rise and the Fall..Bruce Springsteen - Born to RunVelvet Underground & Nico - Banana CoverThe Stooges - The StoogesPixies- DoolittleREM - DocumentHusker Du - New Day RisingHusker Du - Zen ArcadeSonic Youth - GooNirvana - NevermindMudhoney - Superfuzz...The White Stripes - White Blood CellsJohnny Cash - American III : Solitary ManArcade Fire - Neon Bible

Posted (edited)

Da budem iskren, ja ne bih počeo sa nabrajanjem ploča jer je to previše pojedostavljena rabota, a da sam slušao svašta, jesam.Konsultujući se sa WP, spomenuo bih neke podkategorije new wavea koje sam svojevremno slušao.Post-punk: PIL, Siouxie, Joy Division, Gang of four, Wire...New Romantic: Japan, Ultravox, Visage, Soft Cell, ABC, rana faza Spandau Balleta i Culture Club...Synthpop: Human League, Depeche Mode, New Order, OMD, YazooSFRJ iz tog vremena: Paket aranžman i Odbrana i poslednji dani od IdolaPodivljao sam krajem 80-ih i početkom 90-ih, možda najviše slušajući bendove iz 4ADa, sada sam disko-freak, ložim se na koturaljke i curly osunčane devojke.Albumi koji su nesumLjivo ostavili trag su:Stranglers - La folieClash - Combat RockSimple Minds - New Gold Dream, Sparkle in the RainREM - Document + singlic Orange CrushPixies - DoolittleStone Roses - The Stone RosesHappy Mondays - Pills 'n' Thrills and BellyachesPale Saints - The Comforts of MadnessPosle sam odrastao, pa sam postao dete...

Edited by djekson
Posted
Pale Saints - The Comforts of Madness
e da
Posted

Gene Clark - No otherNijedan album me nije tako opcinio na prvo slusanje kao ovaj - bio sam kao hipnotisan dok sam ga slusao prvi put. Onda sam poceo malo vise da se interesujem za Byrds-e, N.Young-a,Buffalo Springfield i slicnu ekipu i dan danas mi je to omiljena muzika i verovatno ce biti uvek.

Posted
The Belle And Sebastian – The Boy with the Arab Strap
u da
Posted

verovatno prvi zvuci muzike koje pamtim..... cale je imao opasan glas i vazda je pevo pesme s ovog albuma;cover_291881972009.jpg

Posted

Где заборави' Violent Femmes и њихову прву плочу. :isuse:

Posted

Sigurno mi nije na prvom mestu, ali do sada je nepomenut..black%20sabbath.jpg

Posted
Gene Clark - No otherNijedan album me nije tako opcinio na prvo slusanje kao ovaj - bio sam kao hipnotisan dok sam ga slusao prvi put. Onda sam poceo malo vise da se interesujem za Byrds-e, N.Young-a,Buffalo Springfield i slicnu ekipu i dan danas mi je to omiljena muzika i verovatno ce biti uvek.
:thumbsup: za sve izreceno
Posted

Takodje mi nije na prvom mestu, ali je grejota ne pomenuti ga..Second+Edition+PNG.png