Jump to content
IGNORED

Egipat - vojska, muslimanska braća, puč

Gandalf

Recommended Posts

Posted
U Nigeriji. Jbga, navukli me internetski mangupi. Izvinjenje svima.Za ovu imam vise informacija, Sohag, juce. Muslimani cuvaju crkvu.BRyW8_UCUAA3hiq.jpg
  • Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Gandalf

85

• Budja

84

• Muwan

75

• MancMellow

51

Posted (edited)

Prilična konfuzija kod Al Fateh džamije. Uz vojsku i policiju okupila se i anti-MB masa da podrži upad. Neke pristalice MB su izašle iz džamije i odmah uhapšene, zatim je grupa žena izašla bez hapšenja ali ih je rulja pojurila čim su malo odmakle niz ulicu. MB ponovo poziva svoje pristalice da dodju na Ramzes i zaštite preostale ljude u džamiji (kojima vojska nudi bezbedan izlazak ali pod uslovom da pravo odatle budu odvedeni u vojni kamp na ispitivanje).Robert Fisk je bio unutra, kaže da dobar deo leševa (ponovo) ima raznesene glave. Juče je na Ramzesu ubijen sin jednog od lidera MB, a nekoliko poslanika je sahranilo svoju decu koja su ubijena u kampu Rabaa.

Edited by beowl
Posted

Očekivano:

Egyptian prime minister Hazem el-Beblawi has proposed legally dissolving the Muslim Brotherhood, and the idea is "being studied," according to a cabinet statement.
Posted
U Nigeriji. Jbga, navukli me internetski mangupi. Izvinjenje svima.
Niste se ne sekiraj..Nigeriju tek ceka pickaranje epskih razmera.
Posted

ej ljudi jedna dobra vest:

Neredi bi mogli da se prošire na letovalištaDok se nasilje dešava uglavnom u Kairu, postoje strahovanja da bi neredi mogli da se prošire i na letovališta na Crvenom moru, udaljenim osam sati vožnje od Kaira. Više od 40.000 britanskih turista trenutno se nalazi na odmoru u Egiptu.
Posted

srbi ce svojim telima da stite svedske stolove.all inclusive letovanje dobija novo znacenje.

Posted

Beowle, Nau, any news?Od devet večeras će da lupaju u šerpe na prozorima oni koji nisu na ulicama.

Posted

libanci kazu da je uhapsen al zavahrijev brat.

Posted

Tražim neku ekskluzivu™ u turskim medijima ali sve je konfuzno. Jedni kažu da policija spolja blokira oba ulaza u džamiju, drugi kažu da je policija unutra, Jazeera javlja da je neko pucao sa minareta a policija odgovorila, lynch mob je i dalje ispred, pristalice MB se okupljaju par blokova dalje i spremaju za marš...Sisijevi zvaničnici i mediji suše usta, kidaju glasne žice i tope tastature od nazivanja MB teroristima, što će svakako imati blagotvoran uticaj na čitavo društvo. Koji debili.

Posted
ne. jermeni su najbolje prosli jer se nisu svrstali uz neku od strana. nisu vodili tudje ratove i gledali su svoja posla. ratovali su i protiv hriscana i protiv muslimana i protiv izraela kojima taj njihov stav nije odgovarao. u stvari, najveci neprijatelji su im bili falangisti.nisu oni imali nista bolje naoruzanje od drugih strana. jedina razlika je bio odlican komandant koji je znao sta treba raditi.
snapback.pngsavindan, on 15 August 2013 - 23:07:07, said:У блискоисточним конфликтима нема неутралних посматрача. Или одабереш страну или се наоружаш до зуба и узвраћаш око за око - зуб за зуб сваком ко те такне (нпр. Јермени у Либану, Курди у Ираку и Сирији)Приступ који ти предлажеш је тактика која се показала контрапродуктивном чак и у мирнодопској 28. чланици ЕУ (видети случај Пуповац-Јосиповић) али то је тек офтопчина :(
Posted
libanci kazu da je uhapsen al zavahrijev brat.
To i AJ javlja na tw.Beowle, uhvatiše Gardijanovog izveštača. Nego, lynch mob je od strane anti-MB civila? Pakao.
Posted

Ne znam za Gardijan, ovu dvojicu su napali Sisijevci ispred džamije. Jedan je navodno dobio štapom po glavi.

Two reporters, Matt Bradley from the Wall Street Journal and Alastair Beach from the Independent, were briefly attacked by the crowds outside of Fateh Mosque. They were led away by the army, which placed them in an armoured personnel carrier.Bradley told Adam Makary, a Cairo-based journalist, that they're being treated well by the army.
Posted (edited)

koji je ovo nivo ludila, mb saterani u al fateh dzamiju. lokalci ispred navijaju za vojsku, iznutra se cuju eksplozije i pucnjava.BR3SG0WCYAEp3PX.jpgBR3ZsFdCMAE1cNZ.jpg

Edited by Takeshi
Posted

Lik koji je postavio ovu fotku kaže da su vojnici morali da pucaju u vazduh kako bi sprečili svoje obožavaoce da napadnu ove i druge žene koje su sprovodili iz džamije. S tim da su ih ovi svejedno napali čim ih je vojska ostavila niže niz ulicu. http://t.co/7LoxdbtFo4

Posted

Videla sam i ja tu informaciju. Kažu da su prvo muškarce neke iz džamije pohapsili, a žene sproveli na slobodu i onda ih ovi civili stigli i napali.

• Create New...