Muwan Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 ... i sa istim ovakvim žarom kasapiti demonstrante koji budu oponirali njegovom režimu.
MancMellow Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 e jbg sad. dovoljno je lose sto se ovo desava.
Muwan Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Dovoljno loše ali i dalje može mnogo gore. Ako hunta nekim čudom padne bez građanskog rata, nova ekipa će vremenom uspostaviti podjednako represivan aparat koji će prilikom prvih masovnih protesta snajperima raznositi ljudske glave kao kruške. Spirala nasilja veoma slična onoj u Turskoj, ali uz mnogo rudimentarnije društvene norme što za posledicu ima ovako brutalno masakriranje ljudi.
badenac Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 pa sad, za neku gerilu koja ce ciljati meke mete po urbanim sredinama i ne treba im nesto mnogo oruzja. svakako ce se nesto preliti iz libijskih skladista i iz gaze.mnogo opasnija stvar je sto ce sad krenuti lov na bracu.edit: proglaseno vanredno stanje......To su vec radili,povremeno i Sadat i Mubarak,istovremeno praveci kompromis po pitanju uticaja islama na egipatsko drustvo u pravcu jacanja njegovog uticaja na svakodnevni zivot tamosnjih ljudi.
badenac Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Dovoljno loše ali i dalje može mnogo gore. Ako hunta nekim čudom padne bez građanskog rata, nova ekipa će vremenom uspostaviti podjednako represivan aparat koji će prilikom prvih masovnih protesta snajperima raznositi ljudske glave kao kruške. Spirala nasilja veoma slična onoj u Turskoj, ali uz mnogo rudimentarnije društvene norme što za posledicu ima ovako brutalno masakriranje ljudi.Hunta tamo prakticno vlada od Nasera,ciji puc je bio okidac za slicne dogadjaje u Iraku,Sudanu,Libiji....Pitanje je koliko je u ovom trenutku jaka sama egipatska vojska?Hoce li sve jedinice ostati poslusne ?
badenac Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Oduvek sam voleo stari Egipatmsve te rukopise na zidovima,tajanstvene hijeroglife,cudesne piramide,velelepne hramove,Nil...Pre tri godine mi se san ostvario.Proveo sam letnji odmor i video mnogo od onoga o cemu sam mastao.Ali,video sam i zemlju siromasnihi sve ono sto siromastvo sa sobom donosi,kako u licnom moralu tako i u zivotu zajednice.Zao mi je tih ljudi,sto ginu,sto ne mogu mirno da se dogovore kako ici napred.
Budja Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 mogu samo da kazem jednu stvar: Barace Obama, jebem ti mater Prosao je pun krug.Od onog ohrabrujuceg govora u Kairu pre par godina do klasicnog cinicnog podrzavanja puca.Nobelovac.
Budja Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Dovoljno loše ali i dalje može mnogo gore. Ako hunta nekim čudom padne bez građanskog rata, nova ekipa će vremenom uspostaviti podjednako represivan aparat koji će prilikom prvih masovnih protesta snajperima raznositi ljudske glave kao kruške. Spirala nasilja veoma slična onoj u Turskoj, ali uz mnogo rudimentarnije društvene norme što za posledicu ima ovako brutalno masakriranje ljudi. Ovaj, upravo ovakvi postovi sluze za opravdanje nasilja nad MB.Ne treba izgubiti iz vida da je nasilje u vreme MB vlasti bilo konfuzno a ne sistematsko i da nije jasno da li je u vreme Morsija MB inicirao nasilje ili "sluzbe" kako bi Morsija diskreditovali.
Budja Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Egypt's vice president Mohamed ElBaradei resigns Jebote, kakav politicki moron treba da budes pa da odmah ne vidis kako se situacija razvija.Nije bilo tesko predvideti kakav su brutalni zajeb napravili liberali paktirajuci sa vojskom.
Budja Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 I da, nije tesko predvideti da ce Kopti, kao laka meta, najebati.Pri tome sam sasvim siguran da Al Sisi nece prstom maci da ih zastiti.
badenac Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Kako je lako u Srbiji naci resenje-Amerika je za sve kriva.Tesko cemo mi ikada napred iz ovog blata.
April Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Kriv je i Morsi. Imao je priliku, nije vodio računa o manjinama i stvorio savršen proscenijum za generale u glavnim ulogama.Nisu razumeli Bosnu, neće razumeti ni Egipat.
Muwan Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Ovaj, upravo ovakvi postovi sluze za opravdanje nasilja nad MB.Ne treba izgubiti iz vida da je nasilje u vreme MB vlasti bilo konfuzno a ne sistematsko i da nije jasno da li je u vreme Morsija MB inicirao nasilje ili "sluzbe" kako bi Morsija diskreditovali.Nisam govorio o onome što se dešavalo za vladavine MB. Hteo sam samo da kažem da upravo ovakvi režimi i njihova krvoprolića na duži rok proizvode raznorazne Erdogane koji kad-tad dodju i obračunaju se sa njima ali usput ubavezno upropaste priliku da iskorače iz začaranog kruga političkog nasilja kao univerzalnog mehanizma vladavine.Erdogan je produkt generalske kaste, oni su ga stvorili svojom represijom. Tako će biti i u Egiptu, možda to bude baš Morsy (ukoliko ostane živ).Gandalf i ja imamo malo neslaganje na ovu temu jer je njemu dovoljno da generali dobiju po mandolini dočim mene podjednako brine šta će od tipičnih generalskih navika preuzeti onaj ko im doaka. To se često dešava kada je društvena klima povoljna za uzgoj autokratije.To naravno ne znači da postoji bilo kakva vrsta opravdanja nasilja prema MB.
Muwan Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 U svim medijima na engleskom jeziku koje danas pratim, u meniju vesti se obavezno nalazi bar jedna o nekom nasilju kojem su pribegli Morsijevci (paljenje crkve, ubistvo policajaca, korišćenje dugih cevi). Neupućen posmatrač bi pomislio da su dali skoro pa jednak doprinos ovom današnjem užasu.Daboviću, šta je u mozgovima tih ljudi? Pa ovamo nema mesta da se poslažu svi mrtvi, po ulicama leže tela ljudi čije glave su snajperi doslovce prosuli po asfaltu, iz ostataka kampa se iznose spaljeni leševi, a mediji (zapadni barem) odmah iza toga naglašavaju kako je neki Morsijevac pucao iz kalaša ili zapalio crkvu... Je l' tim dilejama od urednika jasno da je Al Sisi danas počinio zločin protiv čovečnosti? Koliko tupav treba biti pa izveštavati po sistemu "both sides have..."? Ovo je kompletno ludilo, gospe mi.
Recommended Posts