MancMellow Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 (edited) ja cu biti izuzetno iznenadjen ako se ovo ne zavrsi punim gradjanskim ratom. ovde imamo dve strane koje, sada i definitivno, nemaju vise o cemu da razgovaraju.edit: jedino sto ne znam, za razliku od Sirije, ko ce uopste da pomogne MB strani... Edited August 14, 2013 by MancMellow
Čutura Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 ja cu biti izuzetno iznenadjen ako se ovo ne zavrsi punim gradjanskim ratom. ovde imamo dve strane koje, sada i definitivno, nemaju vise o cemu da razgovaraju.jedino sto ne znam ko ce da finansira i naoruzava morsijevce, aj za lovu nekako al oruzje malo teze..ovo ce ipak biti pobuna ugusena u krvi, cenim..
MancMellow Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 jedino sto ne znam ko ce da finansira i naoruzava morsijevce, aj za lovu nekako al oruzje malo teze..ovo ce ipak biti pobuna ugusena u krvi, cenim..da, u editu to napisah, to je druga opcija. u stvari ispravicu se, jedino sto nije moguce je da MB mirno povrati vlast, to je sada out of question
Аврам Гојић Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 jedino sto ne znam ko ce da finansira i naoruzava morsijevce, aj za lovu nekako al oruzje malo teze..ovo ce ipak biti pobuna ugusena u krvi, cenim..slazem se, uz dodatak da Sinaj moze da bude trajno zariste nestabilnosti. generalno, propali su, i to za duze vreme.
MancMellow Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 gledam Aldžaziru, dužnosnik britanske vlade izražava žaljenje što nije došlo do kompromisa prethodnih nedelja jer su se uvek plašili da može da dođe do ovoga, "ono što je važno je da ne se stvari ne pogoršaju" :D Ne očekujem ništa bitno drugačije od US. Nema, nema leba za MB.
nautilus Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 (edited) pa sad, za neku gerilu koja ce ciljati meke mete po urbanim sredinama i ne treba im nesto mnogo oruzja. svakako ce se nesto preliti iz libijskih skladista i iz gaze.mnogo opasnija stvar je sto ce sad krenuti lov na bracu.edit: proglaseno vanredno stanje...... Edited August 14, 2013 by nautilus
luba Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 proglaseno je vandredno stanje, mesec dana. po dosadasnjem iskustvu, vojsci su sad odresene ruke da sprece svako javno okupljanje.ovo je mnogima promaklo zbog uzasa na ulicama, ali moze da bude dosta znacajno. Egypt's Al-Azhar, Sunni Islam's main seat of learning, on Wednesday distanced itself from the crackdown on protesters loyal to ousted president Mohamed Morsi which left dozens dead."Al-Azhar stresses to all Egyptians that it did not know about the methods used for the dispersal of the protests except through media channels," Grand Imam Ahmed al-Tayyeb said in a televised statement.Tayyeb condemned any use of violence and called on all sides to "exercise self-restraint and take into account the interests of the nation.""The use of violence has never been an alternative to a political solution," he said.>Tayyeb reiterated his call for a negotiated solution to the crisis pitting Morsi's supporters and the army-installed leadership that has paralysed the country.The prestigious institution had infuriated Morsi's Mulsim Brotherhood by siding with the military over the Islamist president's ouster on July 3.
Yoda Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 (edited) Znaci, El Sisi resio da stvari istera do kraja. Vrlo zajebano za MB. Edited August 14, 2013 by Yoda
Takeshi Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 to je izgleda surova arapska tranzicija, iz tvrdih rezima visedecenijskog vodje u neki novi poredak, u kom je izlazak na izbore i brojanje glasova tek blag i nestabilan pocetak, jer se paralelno pojavljuje gomila konflikata na raznim nivoima (politicki, verski, ekonomski, geostrateski...)
MancMellow Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Znaci, El Sisi resio da stvari istera do kraja. Vrlo zajebano za MB.pa da, sad ce da ih polovi, neke i pobije, nastavi sa ustavotvornim procesom, proglasi ustav, bude iyabrana nova vlast, i jednostavno ozakoni fakticko stanje. Cenim da je to ideja.
rooney Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Spaljeni leševi, sveže poslagani leševi, svuda leševi jbte, ne verujem šta gledam...Biće policijski čas, hapsi se preostalo rukovodstvo MB, u Ankari demonstracije ispred ambasade SAD.A evo i reinkarnacije Politike Ekspres iz 1991-ve, pazi ti šta je njima headline na ovaj i ovakav dan, pa koliki bolesnik mora da se bude...Gde gledas te slike beowl-e?
Yoda Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 pa da, sad ce da ih polovi, neke i pobije, nastavi sa ustavotvornim procesom, proglasi ustav, bude iyabrana nova vlast, i jednostavno ozakoni fakticko stanje. Cenim da je to ideja.Naravno. Ovo je nastavak toplo-hladno odnosa vlasti i MB koji traje 80 godina. S tim sto je ovo sada bas - hladno.
Bane5 Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 rt strimuje malo ukljucenja u egipatsku 'ontv', malo live slika sa (mislim tahrira). u ovom drugom slucaju sa ozvucenja se cuje molitva.
Anduril Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 (edited) Nije ovde MB samo izgubilo nego ce svi umerenjaci da izgube.Sada ce doci do novog talasa radikalizacija velikog dela MB simpatizera a mozda i samog MB.Ideja o nenasilnoj smeni vlasti izborima je ocigledno propala a nove, ekstremnije ideje su vec tu.Jos jedna velika sramota, kako onih u Egiptu koji se pitaju nesto tako i njihovih spoljnih sponzora na celu sa SAD i SA. Edited August 14, 2013 by Anduril
Gandalf Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 Da ne govorimo o apsolutno totalnoj diskreditaciji svih političkih snaga osim Ikhwana. Tamarod sad stoji iza goreg krvoprolića od onog za kojeg se Mubaraku sudi™...insha'Allah, za 5 ili 10 godina ce neka lokalna varijanta Erdogana pruzati prigodan tretman vojnoj & umereno-muslimanskoj gamadi.
Recommended Posts