April 26Apr 26 Kupila sam pre mesec dana jednu saksiju solanuma za terasu, lepo krenula cvetovi na sve strane i danas primetim na jednom cveti tacku sa donje strane. Uzmem lupu ima sta da vidim Sta mi je ciniti?
April 26Apr 26 Deluje da su biljne vaši u pitanju, trebaće ti insekticid koji se primenjuje na cveće, evo našao sam neki italijanski pa se raspitaj tu kod vas u biljnoj apoteci
April 26Apr 26 3 hours ago, Serena said:Kupila sam pre mesec dana jednu saksiju solanuma za terasu, lepo krenula cvetovi na sve strane i danas primetim na jednom cveti tacku sa donje strane. Uzmem lupu ima sta da vidim Sta mi je ciniti?
April 26Apr 26 3 hours ago, ubibobi said:Deluje da su biljne vaši u pitanju, trebaće ti insekticid koji se primenjuje na cveće, evo našao sam neki italijanski pa se raspitaj tu kod vas u biljnoj apoteciLala mi doneo nesto od koprive, 11€ 750ml sve se bojim da ce biti preslabo za ovoliku gamad. Ali kako se to brzo namnozilo, pre neki dan je procvetalo, a vec ima 3 generacije na svakom cveticu. Bukvalno najezda!
April 26Apr 26 8 hours ago, Serena said:Kupila sam pre mesec dana jednu saksiju solanuma za terasu, lepo krenula cvetovi na sve strane i danas primetim na jednom cveti tacku sa donje strane. Uzmem lupu ima sta da vidim Sta mi je ciniti?To su biljne vasi, isisavaju sok iz biljke i ako je na balkonu, tesko da ce ih nestati prirodnim putem. Ali nije ih tesko kontrolisati bez insekticida. Mozes saksiju odnijeti u kupatilo i samo ih tusem saperi. Nece ih skroz nestati ali ce dati biljci malo pauze. Osim toga, treba adresirati zasto je biljka podlozna tolikom napadu, moguce da je biljka vec pod stresom uslijed neadekvatnog substrata, velicine saksije, nutrienata, kolicine svjetlosti, itd.
May 13May 13 Trazili nekad cvet sa 5 latica u jorgovanu?Pa onda zamislis zelju, tri puta hu hu hu i ubacus ga u nedra 🥰Ne secam se da li su mi se zamisljene zelje ispunjavale 🤔
May 28May 28 22 minutes ago, kronostime said:Ima i da se kosi za vikend..... Ima, sutra. Ne čekam vikend.
May 28May 28 Just now, JozoMujica said:Ima, sutra. Ne čekam vikend.Pustis 2 ekoloske kosacice model Gruzansko janje s` proleca do jeseni i dogodine obnovis mehanizaciju.
Saturday at 11:085 days On 28. 5. 2026. at 12:35, kronostime said:Pustis 2 ekoloske kosacice model Gruzansko janje s` proleca do jeseni i dogodine obnovis mehanizaciju. Jok, više volim ovaj model, iz godine u godinu sve je bolji, on sve više kosi, ja sve više slikam iz ladovine.