Jump to content
IGNORED

Bastensko cvece i zacinsko bilje

Caligula

Recommended Posts

Posted

U zemlju,naravno,ta biljka je suvise glomazna za saksiju...

Posted

Od koga si naručivao? Meni se činilo dih je bilo po pijacama...

Sa kupujemprodajem.

Posted

Meni preko placa prolazi el. linija, imam dve betonske bandere u posedu,pa posto nisam bas optimistican da ce zahtev za izmestanjem dati neke rezultate, razmisljam da pored svake bandere posadim neku puzavicu. Cini mi se da bi najbolja bila "Plava kisa",ona je lepa. Bice problem kada se popne do vrha,pa krene da se siri po kablu,ali o tome cu razmisljati kada dodje vreme...

ne radi to, iz vise razloga

Posted

Zasto? Naravno da necu dozvoliti da se siri po kablu koji je na vrhu bandere,i koji je,by the way,izolovan...

Posted

Radi svoje bezbednosti pre svega, nije nuzno da puzavica dodiruje zice da bi prenela stuju, dovoljno je malo kise recimo.Drugo, prvi put kad neko iz EPSa to vidi, imaces problema zbog toga 

• 1 month later...
Posted

@paul

Ja sam viđao u UradiSam ali kod njih osciluje ponuda...

....shit has hit the fan...

Posted

@paul

Ja sam viđao u UradiSam ali kod njih osciluje ponuda...

....shit has hit the fan...

Eventualno ona grande plastičara u Lominoj, samo nagađam naglas. 

Posted

imam dva mala zumbula, poceo je cvet da im propada, zna neko sta sad da radim sa njima? idu u kantu ili im ima jos zivota?

Posted (edited)

Ne diraj ih dok se ne osuši list. Onda ih izvadi iz zemlje, stavi u papirnu kesu, pa na hladno mesto (podrum ili frižider) do jeseni. U oktobru ih posadi u dvorište ili  u saksije koje ćeš držati u podrumu koliko izdrže do klijanja (lukovica može veliki minus zimi preživeti u zemlji, ali ne i u saksiji). Ako prezimljavaju u podrumu, čim proklijaju, iznesi napolje, to obično bude sredinom februara, pa šta im bude. Zemlju u kojoj su lukovice tokom perioda mirovanja pomalo zalivati.

Edited by halloween
Posted

Hvala. Štampam uputstvo i pakujem zajedno sa lukovicama u frižider????

Posted

Hvala. Štampam uputstvo i pakujem zajedno sa lukovicama u frižider????

Ne moraš u frižider dobar je i podrum, samo da je mračno i hladnjikavo...
Posted

nemam podrum, imam frizider, tj, imam neki podrum ali u njega nisam sisla bar 15 godina tamo zive bauci

Posted (edited)

Ako ćeš u podrum pa u saksiju, odloži ponovnu sadnju za novembar, kako bi što kasnije proklijali, tj. kad ih izneseš na terasu da ih ne ubije mraz. Sad jeključno da im ne diraš lišće dok se potpuno ne osuši. Nakon cvetanja lukovica preko lišća sakuplja snagu za sledeću sezonu.

Edited by halloween
Posted (edited)

ne u frizider pojeshce neko. ja drzim u zemlji u saksiji, kod lifta, i veshto zanemarujem preko zime, anu februaru ispolivam. amarilis, luk ko i svaki dugi, ali cveta kad ono oce <_<

u ovom kontekstu je makar ziv.

Edited by gospa buba