Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bastensko cvece i zacinsko bilje

Featured Replies

IMG_8001.jpeg

• Replies 527
  • Views 52.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kukumba je sve ove dane proveo unutra pa se izdužio, moram ga presaditi u veće čaše što pre. Mrkva će u veliku kantu, pomidora će još malo da sačeka za veće posude. Sutra ćemo valjda završiti sa

• JozoMujica
    JozoMujica

Procvetalo...

• Paradajz u saksiji Muskatle

Posted Images

@Boksi 🫂❤️

• 2 weeks later...

Spopala me je jutros neka bakuta iz kraja, obasula gomilom informacija iz ličnog života koje apsolutno ne treba da znam, ali reče nešto zanimljivo: da ima najlepše hortenzije u kraju (da joj verujem na reč) jer u zemlju sipa mastilo ili boje za kolače. Ima li ovo logike?

hortenzije vuku boju iz tla. osnovna boja cveta je bledozelenkasta i nije bas nesto. zato se zaliva vodom sa mastilom ili drugom bojom. onda cvetovi budu plavi ili (obicno) neke nijanse crvene.

poz

Edited by le petit nicolas

Hortenzija ima mnogo vrsta... Ove najviše rasprostranjene što cvetaju u rasponu od plavo do roze, imaju boju u zavisnosti od ph vrednosti zemlje. Ja imam dve, kupljene kao plave, i sad posle par godina su skoro purpurne. Ima u garden centrima dodataka za zalivanje koji pomažu da se postigne/održi željena boja, ali oni u principu menjaju kiselost zemljišta, a ne dodaju boju fizički.

• 1 month later...

Zaljubila sam se u ovo drvo wub

Pokupila desetak zrelih plodova i sad ne znam sta da radim sa njima.

Jel moze neki savet pre nego sto krenem da guglam?

IMG20250908134459.jpg

Edited by Serena

Zaljubila sam se u ovo drvo wub

20 hours ago, Serena said:

Pokupila desetak zrelih plodova i sad ne znam sta da radim sa njima.

Jel moze neki savet pre nego sto krenem da guglam?

Evo, ja guglala pošto ne znam šta je, a zanima me 😀. Lepo je.

Kaže: Rowan Tree

Link

Edited by bisa

Guglala i ja, kazu da raste jako sporo i da se razmnozava iz semena, sto je sporije, ili kalemljenjem sto nema sanse da uradim. Obzirom da sam ga videla u planini pitanje je da li bi ovde kod mene na 80m nadmorske visine i 40C leti sa vlagom uspelo da prezivi.

Sva je prilika da ce ostace na tome da se vidjamo u planini u jesen kad bobice zarude i to je to.

Ovih desetak bobica kad se osuse cu da zakopam u nekoliko malih sakaijica i cekam... mozda se cudo desi i neka semenka proklija D

11 hours ago, Serena said:

Guglala i ja, kazu da raste jako sporo i da se razmnozava iz semena, sto je sporije, ili kalemljenjem sto nema sanse da uradim. Obzirom da sam ga videla u planini pitanje je da li bi ovde kod mene na 80m nadmorske visine i 40C leti sa vlagom uspelo da prezivi.

Sva je prilika da ce ostace na tome da se vidjamo u planini u jesen kad bobice zarude i to je to.

Ovih desetak bobica kad se osuse cu da zakopam u nekoliko malih sakaijica i cekam... mozda se cudo desi i neka semenka proklija D

Sto se tice klime - tu nece biti problema obzirom na globalno zagrevanje. D

Sto se tice bobica - probaj da ih isklijas prvo na nekom vlaznom ubrusu/wc papiru ispod led lampe (ima na TEMU gomila ponude istih)

fantom

10 minutes ago, kronostime said:

Sto se tice klime - tu nece biti problema obzirom na globalno zagrevanje. D

Sto se tice bobica - probaj da ih isklijas prvo na nekom vlaznom ubrusu/wc papiru ispod led lampe (ima na TEMU gomila ponude istih)

fantom

Na proleće? Ne sad?

Just now, Serena said:

Na proleće? Ne sad?

Mozes i sad u unutrasnjim kontrolisanim uslovima - natopi papirni ubrus nekim rastvorom djubriva i vode, stavi bobice pojedinacno na isti, stavi pod svetlo i zalivaj povremeno.

Ja sam zalivao neke semenke ostatcima caja iz cajnika (stoji mi 1L caja na stolu non-stop svaki dan) i isklijale su bez obzira sto su bile stare i po 3 godine - eno sada rumene papricice na prozoru i zabranjeno je ukucanima da ih beru zato sto zelim seme za "jesenju setvu".

Isto sam radio i sa citrusima i uspelo je, pa verujem da bi uspelo i sa ovim tvojim semenkama.

Ima i one plasticne cinije koje se napune zemljom i stave oko grane da bi se stvorio koren na tom mestu - tako sam rasadio lovor kao zivu ogradu oko imanja, a i komsiluk ga vise ne kupuje po radnjama. D

Pocelo je od ovoga..

kS3PZpi.jpg

Ako treba neka pomoc, javi na PM

On 20. 6. 2025. at 10:27, Boksi said:

IMG_7800.jpeg

Albicija wub Čeka da joj se oslobodi mesto.

Kad sam kupila žena reče da joj ne treba presadjivanje. Posle mesec dana mi bila na krepaću i ipak je presadim. Preživi. I još uvek čeka da joj se oslobodi mesto.

IMG_8689.jpeg

Edit: a ova glava dole desno mora da zna šta ja to radim 😁

Edited by Boksi

• 2 weeks later...

Ima li neko astilbe u dvorištu? Da li ih saditi sada ili na proleće? Zahvaljujem.

Još jedno pitanje, ima li neko lovor (laurus nobilis) u vrtu u BG-u i okolini?