Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bastensko cvece i zacinsko bilje

Featured Replies

On 17. 4. 2025. at 16:00, Seabass said:

Kad mi te bestije napadnu papricice ja ih saperem vodom iz crijeva. Kad padnu sa biljke, ne mogu se vise popeti i crknu dole. Jedino sto ih nikad ne mozes sve saprati tako da se nakon nekog vremena opet vrate ali dotle se biljka oporavi i ne bude tako strasno. Za mene je to realno jedino rjesenje, ne primjenjujem nikakve druge metode.

Drugo sto ti mozes uraditi je da isprskas vodom u koji si stavila malo deterdzenta za sudje. Naspi u neki atomizer i ispricaj bestije tom sapunicom. Obavezno saperi vodom kasnije, nakon jedno sat vremena da ne ugusis i ruze. Ima jos tih DIY metoda sa blukom, cimetom i slicnim stvarima ali nije to imho za ruze. Takodje vidi da li mozes zasaditi neke zrtvene biljke koje aphids preferiraju (nasturtium) ili neke koje ih odbijaju (bosiljak, neven, kadifice i sl).

Isto za hibiskus?

(Za koji sam inače zimus mislila da je leska i htela da otfikarim zbog alergije isuse )

• Replies 527
  • Views 52.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kukumba je sve ove dane proveo unutra pa se izdužio, moram ga presaditi u veće čaše što pre. Mrkva će u veliku kantu, pomidora će još malo da sačeka za veće posude. Sutra ćemo valjda završiti sa

• JozoMujica
    JozoMujica

Procvetalo...

• Paradajz u saksiji Muskatle

Posted Images

Ne vidim razlog da ne bude. Ali ako nije velika infestacija, ja ne bih ni dirao. Aphids su bottom of the food chain i njima se hrane razne grabljivice i polinatori koji su korisni u basti. Drugo, ako je veca infestacija treba naci uzrok zasto. Cesto je biljka ili pod stresom radi drugih faktora kao sto je voda, svjetlo, hrana, neka druga bolest i zato aphids nadju da je lak plijen. Zdrava biljka se cesto sama odbrani. Treca stvar koju trebas pogledati je da li ima mrava koji setaju po biljci. Oni uzgajaju aphids i brane ih od grabljivaca. Tu ces prije rijesiti problem da nadjes mravinjak.

Edited by Seabass

@Seabass

Ovako na nekoliko mesta, ali samo na jednom hibiskusu od dva koji su jedan pored drugog.

IMG_7281 2.jpeg

Ma nije to nista, neka ih. Samo pregledaj opet za 7-10 dana vidi je li ih vise. Ako pocnu da se sire onda spricni sapunicom i zavrsena misija.

Infestacija je jedno, normalan eko sistem u basti je drugo. Ne treba odmah posezati za hemijom i ubijati samo zato sto se ne uklapa u nasa ocekivanja kako nesto treba da izgleda. Insekti su bitan dio eko sistema, bez poneke stetocine nema ni grabljivaca, polinatora, samo je potrebno uspostaviti balans i reagovati ako bas treba.

Paradajz u saksiji

aZv7CtV.jpg

Muskatle

BaHzxpw.jpeg

s4o5qSu.jpeg

L6cpgW9.jpeg

Procvetalo...

IMG_20250505_122531_1.jpg

To tvoje ili neki javni park?

Just now, Pixisis said:

To tvoje ili neki javni park?

Moje.

Veliko deluje (u pozadini) pa sam mislila da je park.

Baš je lepo.

Edited by Pixisis

Stvarno prelep vrt, svaka čast na održavanju! : D

Procvetalo je i kod mene. ☺️

Samo jedan deo:

08bYDql.jpeg

Чувене руже D

Da, hahah,❤️, to su te ruže, Don Žuan.

Imam ih raznih, ova mi je omiljena.

IMG_20240417_104125.jpg

Može menjaža? : )

sfPts27.jpeg