Jump to content
IGNORED

Mustafa Kemal'in askerleri

InvisibleLight

Recommended Posts

Posted

Čekaj, ovde sad vidim da je on vojsku, još kao premijer, umirivao suđenjima. Šta je sad sa sudijama i tužiocima, đavo došao po svoje, čisti i svedoke nemilih događaja?

Cemaat je imao gomilu sledbenika u tužilaštvu, policiji i medju sudijama. Zajedno sa AKP su procesuirali stotine visokih oficira, to je bilo vreme kada su operisali u slozi i ljubavi. Zatim su se pre dve godine pokačili oko keša i Cemaat je prvi udario ali ih je AKP odvalio od života u kontri (imaš detalje na ovom topiku, sam kraj 2014. godine). Još tada su posmenjivali i pohapsili gomilu tužilaca, sada dovršavaju posao.

Posted

Dobar je tekst. Jel sme uopšte neko sada da izveštava odatle, s obzirom da je Erdogan i od ranije poznat po tome da ne preza ni novinare da hapsi?

Reuters i drugi svetski servisi još uvek nisu na udaru, ima dosta izveštaja. Čujem i da WSJ ima odličnu hronologiju dogadjaja ali moram da nadjem način da im bajpasujem pretplatu.

Posted

Sta kazu obicni ljudi na ovo ciscenje? Jel piju pricu da su svi oni pucisti ili ne?

Posted (edited)

^^ Kopiraj naslov članka, guglaj "www.wjs.com: xyz" (bez " ", xyz je naslov članka) i otvori članak iz pretrage, trebalo bi da ti da ceo članak. Nemoj to prečesto da radiš jer će da ti blokira IP na neko vreme. Isto važi i za FT i za WaPo.

Nego, fwiw

Conflict News @Conflicts

BREAKING: Turkish media @Haberturk report unidentified helicopters flying over #Istanbul in Turkey.

Edited by Prospero
Posted (edited)

da nije neki od onih "nestalih"

mada ko zna, možda namerno pravi dramu kako bi nastavio sa hapšenjima

Edited by MancMellow
Posted

Manc pogodio. Nova Zora i slična glasila imaju zadatak da održe stanje mobilizacije. Nema nikakvih helikoptera niti ima ko da sedne u njih.

Posted

Sta kazu obicni ljudi na ovo ciscenje? Jel piju pricu da su svi oni pucisti ili ne?

Definiši obične ljude...

Ovi što nisu na strani RTE znaju da će on sad da pohapsi i krivo i pravo i svakog ko mu na bilo koji način nije lojalan. Ali isto tako znaju da Gülen ima desetine hiljada sledbenika u državnom aparatu. Mene lično ne bi začudilo da su svi uhapšeni provereni članovi njegove sekte, iako naravno znam da nisu svi. I prilično sam siguran da će ih još ostati u sistemu posle ovih čistki.

Posted

Ja koliko sam pročitao po vestima od unazad više godina, njih ima mali milion i ciljano su infiltrirali sve državne institucije. Ne znam kako će ih sve pohapsiti. Po svemu što sam pročitao - uopšte mi se ne sviđaju, liče mi na našminkani AKP koji ne možep ni da pbediš na izborima (a, ni da ih skineš pučem). Nikakav "modernizatorski" islam ne vidim u njima osim što su veoma pro-business, za "razgovor" sa drugim verskim organizacijama i humanitarno angažovani. Ali to je sve sporedno. Glavno je "moral", nema alkohola, ma uglavnom sve isto samo mi čemo to lepo, natenane i kulturno da vam "objasnimo". 

Posted

Domašaj čistki?

Turska ostaje sa desetkovanom i demoralisanom vojskom, čije mesto u preraspodeli moći u okviru državnog aparata sad preuzima policija, boban style.

To što sad završi po zatvorima i na ulici ide underground, pa me zanima koliko može biti njihovo polje uticaja među narodom u datom okviru. Kao neka Gülen-opozicija, uz eventualni boost odnekud™, koliki bi im bio domašaj kroz par godina?

Posted

Definiši obične ljude...

Ovi što nisu na strani RTE znaju da će on sad da pohapsi i krivo i pravo i svakog ko mu na bilo koji način nije lojalan. Ali isto tako znaju da Gülen ima desetine hiljada sledbenika u državnom aparatu. Mene lično ne bi začudilo da su svi uhapšeni provereni članovi njegove sekte, iako naravno znam da nisu svi. I prilično sam siguran da će ih još ostati u sistemu posle ovih čistki.

Kako se gleda na te gulenovce? jel ih ljudi (ovde mislim na one koji ne drze Erdoganovu sliku iznad svece u dnevnoj sobi) smatraju opasnoscu za demokratiju ili gledaju ovo kao sudar dve struje ili kao Erdoganovo utvrdjivanje vlasti?

Sta ostaje normalnim ljudima u Turskoj ko opcija? Ona liberalna kurdska patija? Kuda ide Turska?

Posted

бла трућ...

Posted

Kako se gleda na te gulenovce? jel ih ljudi (ovde mislim na one koji ne drze Erdoganovu sliku iznad svece u dnevnoj sobi) smatraju opasnoscu za demokratiju ili gledaju ovo kao sudar dve struje ili kao Erdoganovo utvrdjivanje vlasti?

Sta ostaje normalnim ljudima u Turskoj ko opcija? Ona liberalna kurdska patija? Kuda ide Turska?

Pominjan je već HDP (nešto kao moderna evropska levica u koaliciji sa Kurdima). Imaš i kemaliste, ako ne voliš levičare.  U Turskoj je cenzus 10%, a izborni uslovi verovatno nisu baš najpošteniji. Ako i preskočiš taj cenzus, a ne svidiš se sultanu, proglasi te za državnog neprijatelja i začas te počisti. Isto tako ako se sultanu ne dopadne kako je prošao na izborima vidim da može vrlo brzo iste ponovo da raspiše. Tako su parlamentarne izbore imali u junu 2015. pa pošto AKP nije dobio apsolutnu većinu Erdogan je ponovo raspisao izbore za novembar 2015. U međuvremenu je otvorio sukob sa Kurdima, a aktiviste HDP je hapsio i na njih slao gangstere i rulju.

Posted

anarhija =/= krvoločna rulja

Jadan Dragoljub Milanovic.  :(

Tako su dosmanlije tukli koga su stigli 5. oktobra.

• Create New...