pacey defender Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Da li bi Andželina Džoli odsekla sebi glavu, da je imala 87% šansi da dobije rak mozga?Mnogo sam se iznervirao zbog ovog teksta. http://www.mooshema.com/2013/05/16/andzelina-dzoli-dojke/comment-page-1/#comment-85017Autorka je vedeta 365ld.
Turnbull Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Htedoh da stavim na 365ld temu, ali može i ovde zbog njuejdžizma.Samo jako želi i jedi sirovo povrće i izlečićeš rak.
Indy Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 (edited) @pejsiPa, mislim, sajt se zove mushema, sta ocekivati. Guz papir bi, doduse, bilo jos bolje ime.EDIT. Syme, njuejdzista ima svuda. Za "da li bi ona odsekla sebi glavu" potrebno je biti zli bolid, a ne njuejdzista. Edited May 17, 2013 by Indy
Turnbull Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 @pejsiPa, mislim, sajt se zove mushema, sta ocekivati. Guz papir bi, doduse, bilo jos bolje ime.EDIT. Syme, njuejdzista ima svuda. Za "da li bi ona odsekla sebi glavu" potrebno je biti zli bolid, a ne njuejdzista.+1
JozoMujica Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 (edited) Moram priznati da ni meni ne deluje baš normalna odluka da odsečeš zdrav deo tela zato što nekoliko lekara smatra da postoji velika verovatnoća da dobiješ rak (koji takođe ako se na vreme otkrije može da se sanira, u krajnjem slučaju mastektomijom).Medicina lekarima, ali ja na takvu stvar nikada ne bih pristao.edit: A idiotski komentari na vest nisu ništa novo, uglavnom je većina komentara na sve vesti kod nas manje - više takva. Edited May 17, 2013 by gotivac
Turnbull Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 (edited) Moram priznati da ni meni ne deluje baš normalna odluka da odsečeš zdrav deo tela zato što nekoliko lekara smatra da postoji velika verovatnoća da dobiješ rak (koji takođe ako se na vreme otkrije može da se sanira, u krajnjem slučaju mastektomijom).Medicina lekarima, ali ja na takvu stvar nikada ne bih pristao. EDIT: Ne želim Gotivcu da pripišem ovde ismejani argument, samo mi se učinilo kao zgodna ilustracija. Edited May 17, 2013 by Syme
pacey defender Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 Moram priznati da ni meni ne deluje baš normalna odluka da odsečeš zdrav deo tela zato što nekoliko lekara smatra da postoji velika verovatnoća da dobiješ rak (koji takođe ako se na vreme otkrije može da se sanira, u krajnjem slučaju mastektomijom).Medicina lekarima, ali ja na takvu stvar nikada ne bih pristao.edit: A idiotski komentari na vest nisu ništa novo, uglavnom je većina komentara na sve vesti kod nas manje - više takva.Odluka je izuzetno normalna baš zato što je tako drastična. Aman, nije nju savetovao doktor Nik Rivijera. Šta više, te "saniraćemo kada se pojavi" savete verovatno je mogla da dobije nekog takvog doktora.Indi, to musheema je neko tviteraško ime pomenute uticajdžinice.
Аврам Гојић Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 mozda postupak deluje varvarski, ali je Andja uradila ogromnu stvar za medicinu, stavila je genetsku profilaksu u prvi plan. jednostavno ti skrininzi su buducnost medicine. sada mastektomija, a sutra targetovano, neinvazivno ciscenje lokacija na kojima se moze pojaviti carcinoma in situ.
gone fishing Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 čitao sam komentare na b92 na tu vest i tamo su se javili i neki medicinari, zapamtio sam da se osim uklanjanja jajnika i sisa, preventivno uklanja i debelo crevo kod ljudi koji imaju taj defektni gen i istoriju te vrste raka u porodici- može li se živeti bez debelog creva?
duda Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 ja nekako ne mogu da se odredim prema toj njenoj odluciniko meni blizak nije umro od rakagledala sa jednu komšinicu u poslednjem stadijumu i tužno je to bilo dozlaboba. i bolno.e sad, anđina majka je umrla od raka jajnikagrudi je moguće odstraniti (završila sa rađanjem i dojenjem) bez nekih drastičnih posledica, ali šta sa jajnicima ?ako se oni odstrane pre vremena, menja se ceo hormonski statusonda treba da se piju neke hemije kao nadomestak, pa pitanje od čega je već šteta
Venom Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Na stranu sto se ne slazem s gotivcem, nije napisao nista ni blizu toga. Dosta nisko.
Recommended Posts